Парій, Людмила Віталіївна (аспірант; Національний університет біоресурсів і природокористування України). Управління товарними запасами у формуванні пропозиції на ринку сиру України [Text] / Л. В. Парій> // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2016. - № 7. - P106-111 : рис. - статья на англ. языке. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
Рубрики: Економіка Экономика Економіка сільського господарства Экономика сельского хозяйства Україна Украина Кл.слова (ненормовані): продовольчі ринки -- продовольственные рынки -- молочна продукція -- молочная продукция -- ринок сиру -- рынок сыра -- пропозиції на ринку сиру -- предложения на рынке сыра -- національне господарство -- национальное хозяйство -- товарні запаси -- товарные запасы -- управління запасами -- управление запасами -- управління товарними запасами -- управление товарными запасами Анотація: Висвітлено погляди вітчизняних і зарубіжних учених щодо розуміння питань формування одного з найважливіших елементів ринку - пропозиції. При цьому розглядається сутність, характеристика та особливості формування пропозиції на українському ринку сиру, який формується під впливом багатьох чинників. Показано причинно-наслідковий зв'язок між ціною й продукцією сиру на споживчому продовольчому ринку України. Вивчено виробничо-збутову практику в діяльності виробників продукції сиру не лише на внутрішньому, а також на зовнішньому ринках. При цьому розглядається співвідношення між попитом і пропозицією на ринку сиру через проблему управління товарними запасами цієї продукції. Акцентується увага на тому, що рух продукції сиру від виробника до споживача являє собою не просто її переміщення в просторі, а є досить важливим процесом перетворення виробничого асортименту в торговий. Розглянуто товарні запаси продукції сиру залежно від часу товарного обігу. Наведено розроблену автором блок-схему створення системи управління запасами продукції сиру в національному господарстві. Утримувачі документа: КЗК ДОУНБ |