Сердюк, М. Є. (кандидат сільськогосподарських наук). Визначення збереженості плодів яблуні [Текст] / М. Є. Сердюк, Н. А. Гапріндашвілі> // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2016. - Вип. 12(1184). - С. 181-187 : ил. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
Переработка плодов и овощей Харчові виробництва Переробка плодів та овочів Кл.слова (ненормовані): збереженість плодів яблунь -- сохранность плодов яблонь -- погодні умови -- погодные условия -- стандартна продукція -- стандартная продукция -- втрати маси -- утрата массы -- плоди яблунь -- плоды яблонь -- хвороби плодів -- болезни плодов -- антиоксиданти -- переработка плодов яблонь -- переробка плодів Анотація: За допомогою інтерполяції експериментальних даних за методом Лагранжа була визначена збереженість плодів яблуні з виходом стандартної продукції не менше 90%. Отримані данні свідчать, що середня розрахункова збереженість плодів яблуні була дещо нижчою порівняно з фактично отриманою. Максимальною збереженістю характеризувалися плоди яблуні сорту Флоріна, а мінімальною – сорту Голден Делішес. Основним погодним чинником, який має найбільш істотний вплив на збереженість плодів яблуні є середні максимальні температури останнього місяця формування плодів. Дод.точки доступу: Гапріндашвілі, Н. А. (кандидат сільськогосподарських наук) |