Сердюк, М. Є.
    Зміни вуглеводного комплексу плодів при зберіганні за обробки антиоксидантними композиціями [Текст] / М. Є. Сердюк // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. С. Нові рішення в сучасних технологіях. - 2017. - Вип. 53(1274). - С. 137-145 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 36.91
Рубрики: Пищевые производства
   Переработка плодов и овощей

   Харчові виробництва

   Переробка плодів та овочів

Кл.слова (ненормовані):
антиоксидантні композиції -- антиоксидантные композиции -- вуглеводний комплекс плодів -- углеводный комплекс плодов -- крохмаль -- крахмал -- пектинові речовини -- пектиновые вещества -- плодовая продукция -- плодова продукція -- холодильне зберігання -- холодильное хранение
Анотація: Дослідження присвячені виявленню та науковому обґрунтуванню впливу комплексних антиоксидантних композицій на зміни вуглеводного комплексу плодів протягом тривалого холодильного зберігання. Встановлено, що обробка антиоксидантними композиціями збалансовує катаболічні та анаболічні процеси перетворення вуглеводів при зберіганні плодової продукції, зменшує у 1,1...5,0 разів інтенсивність процесів післязбирального перетворення розчинних сахаридів, у 1,6...4,7 разів швидкість оцукрення крохмалю та у 1,7...9,3 рази швидкість витрати пектинових речовин.