Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=альгинат натрия<.>
Загальна кількість знайдених документів : 3
Показані документи с 1 за 3
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 544.72
Автор(и) : Писарёва Т. С., Закутевский О. И., Кобулей О. П.
Назва : Сорбция ионов U(VI) цеолитом, модифицированным альгинатом натрия
Місце публікування : Энерготехнологии и ресурсосбережение. - Киев, 2011. - № 1. - С. 60-63: ил. - ISSN 0235-3482 (Шифр ekir/2011/1). - ISSN 0235-3482
Примітки : Библиогр.: с. 62-63. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
УДК : 544.72
ББК : 24.58
Предметні рубрики: Химия
Физическая химия поверхностных явлений
Хімія
Фізична хімія поверхневих явищ
Анотація: Изучено влияние условий модифицирования цеолита альгинатом натрия на его сорбционные свойства по отношению к ионам.
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття зі збірника (том многотомника)
Шифр видання : 547
Автор(и) : Gorodnichaya A. , Pyvovarov Y., Neklesa O.
Назва : Theoretical aspects of study of polymerization processes taking place during forming polysaccharide hydrogels with amino acids
Місце публікування : Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. С. Нові рішення в сучасних технологіях. - 2017. - Вип. 53(1274). - С. 60-64: ил.
Примітки : Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК : 547
ББК : 24.2
Предметні рубрики: Химия
Органическая химия в целом
Хімія
Органічна хімія в цілому
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): film-forming edible gels--гели пищевые пленкообразующие--uronic polysaccharides--уроновые полисахариды--sodium alginate--альгинат натрия--low-ester amidated pectin --низкоэтерифированный пектин--calcium ions--ионы кальция--synthesized composites--синтезированные композиты
Анотація: In the article the method of synthesis and analysis of physical and chemical properties of film-forming edible gels basing on compositions of uronic polysaccharides cross-linked with calcium nanoparticles. The prospects for the practical use of synthesized compositions on the basis of high-guluronate sodium alginate and low-ester amidated pectin as materials for provision of film-forming edible gels is determined. The interphase boundary in the composite hydrogel is analyzed, which is a transition layer in which the properties change gradually (transition from the properties of phase 1 to the properties of phase 2), while the second phase, with consideration of interphase interactions, is responsible for morphology of film-forming edible gels.Рассмотрено метод синтеза и анализа физико-химических характеристик гелей пищевых пленкообразующих на основе композиций уроновых полисахаридов, сшитых наночастицами кальция. Определена необходимость создания гидрогелей пищевых пленкообразующих. Исследованы функции низкомолекулярных полиуронатных фракций в связывании кальция и индуцированного кальцием гелеобразования нормального низкометокси-пектина. Результаты работы стали научным основанием для разработки технологии пищевых покрытий, что самоорганизуються и биодеградируют при стандартных условиях.
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття зі збірника (том многотомника)
Шифр видання : 544.77
Автор(и) : Кондратюк Н. В. , Пивоваров Є. П. , Грецька О. В.
Назва : Дослідження реологічних властивостей харчових систем на основі уронатних полісахаридів
Місце публікування : Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. С. Нові рішення в сучасних технологіях. - 2017. - Вип. 53(1274). - С. 84-88: ил.
Примітки : Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК : 544.77
ББК : 24.61
Предметні рубрики: Химия
Коллоидная химия
Хімія
Колоїдна хімія
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): альгінат натрію--альгинат натрия--пектин низькоетерифікований амідований--гелі--гели--динамічна в’язкість--динамическая вязкость--реологічні властивостей харчових систем--реология свойств пищевых систем
Анотація: Досліджено реологічні властивості гелів харчових плівкоутворюючих на основі композиції «альгіанат натрію-пектин» за загальним вмістом сухих речовин 3%. Доведено, що зміни в’язкості залежать від кількісних співвідношень полісахаридів уронатного типу. Зі збільшенням пектинової складової спостерігаються два «падіння» динамічної в’язкості системи, що пов’язано з фазовими переходами та масопереносом вологи у системі гелю. У статті обгрунтовано раціональні співвідношення складових у системі, які дозволяють отримати гелі з високими технологічними характеристиками.
Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)