Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Пошуковий запит: <.>K=низкоэтерифированный пектин<.>
Загальна кількість знайдених документів : 1
1.

Форма документа : Стаття зі збірника (том многотомника)
Шифр видання : 547
Автор(и) : Gorodnichaya A. , Pyvovarov Y., Neklesa O.
Назва : Theoretical aspects of study of polymerization processes taking place during forming polysaccharide hydrogels with amino acids
Місце публікування : Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. С. Нові рішення в сучасних технологіях. - 2017. - Вип. 53(1274). - С. 60-64: ил.
Примітки : Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК : 547
ББК : 24.2
Предметні рубрики: Химия
Органическая химия в целом
Хімія
Органічна хімія в цілому
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): film-forming edible gels--гели пищевые пленкообразующие--uronic polysaccharides--уроновые полисахариды--sodium alginate--альгинат натрия--low-ester amidated pectin --низкоэтерифированный пектин--calcium ions--ионы кальция--synthesized composites--синтезированные композиты
Анотація: In the article the method of synthesis and analysis of physical and chemical properties of film-forming edible gels basing on compositions of uronic polysaccharides cross-linked with calcium nanoparticles. The prospects for the practical use of synthesized compositions on the basis of high-guluronate sodium alginate and low-ester amidated pectin as materials for provision of film-forming edible gels is determined. The interphase boundary in the composite hydrogel is analyzed, which is a transition layer in which the properties change gradually (transition from the properties of phase 1 to the properties of phase 2), while the second phase, with consideration of interphase interactions, is responsible for morphology of film-forming edible gels.Рассмотрено метод синтеза и анализа физико-химических характеристик гелей пищевых пленкообразующих на основе композиций уроновых полисахаридов, сшитых наночастицами кальция. Определена необходимость создания гидрогелей пищевых пленкообразующих. Исследованы функции низкомолекулярных полиуронатных фракций в связывании кальция и индуцированного кальцием гелеобразования нормального низкометокси-пектина. Результаты работы стали научным основанием для разработки технологии пищевых покрытий, что самоорганизуються и биодеградируют при стандартных условиях.
Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)