Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>S=Пищевые производства<.>
Загальна кількість знайдених документів : 40
Показані документи с 1 за 10
 1-10    11-20   21-30   31-40  
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Ивченко А. И.
Назва : Упаковка для виски Glenfiddich (история и ретроспектива)
Місце публікування : Упаковка. - Київ, 2016. - № 1. - С. 52-55: фот.цв.
Примітки : В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
УДК : 663.1
ББК : 36.87
Предметні рубрики: Пищевые производства
Бродильные производства
Харчове виробництво
Бродильні виробництва
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): ликеро-водочное производство--производство виски--виски бочковой крепости--купажированное виски--шотландское виски--упаковка виски--стеклянные бутылки--дизайн бутылок--коллекционное виски--упаковка коллекционного виски
Анотація: Ретроспектива бутылок для виски компании Willian Grand & Sons.
Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\\Упаковка_2016_1\14.pdf
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Кривошей В. (кандидат хімічних наук)
Назва : М'ясні вироби в Україні (ринок, тенденції, упаковка)
Місце публікування : Упаковка. - Київ, 2016. - № 1. - С. 7-10: рис.
Примітки : Бібліогр. в кінці ст. - А ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК : 637.52
ББК : 36.92
Предметні рубрики: Харчове виробництво
Виробництво м'яса і м'ясопродуктів
Пищевые производства
Производство мяса и мясных продуктов
Географіч. рубрики: Україна
Украина
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): обсяги споживання м'ясних виробів--объемы потребления мясных изделий--м'ясні вироби--мясные изделия--м'ясна продукція--мясная продукция--ринок м'ясної продукції--рынок мясной продукции--ринки продуктів харчування--рынки продуктов питания--ковбасна продукція--колбасная продукция--упаковка м'ясної продукції--упаковка мясной продукции--вакуумна упаковка--вакуумная упаковка--пакувальні матеріали--упаковочные материалы
Анотація: Незважаючи на заклики ООН до скорочення споживання м'яса та м'ясних виробів, загальна тенденція розвитку світового ринку цих продуктів прямо протилежна: за останні 50 років обсяги споживання м'ясних виробів у світі збільшились з 70 до 268 млн. т. До речі, вона збігається з результатами досліджень вчених Університету Карнегі-Меллон, які показали, що вживання в їжу овочів та фруктів може завдати значно білшої шкоди навколишньому середовищу, ніж м'ясна дієта. За цимпоказником популярний салат виявився втричі шкідливішим, ніж улюблена багатьма копчена свиняча грудинка. До того ж, якщо виключити м'ясо з раціону і знизити споживання калорій до рекомендованого Міністерством сільського господарства США рівня, то негативний вплив на довкілля зросте: споживання енергії збільшиться на 38%, витрати води - на 10%, а викид парникових газів - на 6%.
Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\\Упаковка_2016_1\2.pdf
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Жарська І. О. (кандидат економічних наук), Озмітель Ю. І.
Назва : Упаковка як фактор впливу на рішення про покупку продукції
Місце публікування : Упаковка. - Київ, 2016. - № 2. - С. 37-41: рис.
Примітки : Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК : 663/664
ББК : 36
Предметні рубрики: Пищевые производства
Общие вопросы пищевых производств
Харчові виробництва
Загальні питання харчових виробництв
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): упаковка продукции--упаковка продукції--потребительская продукция--споживча продукція--дизайн упаковки--цвет упаковки--кольор упаковки--потребители продуктов питания--споживачі продуктів харчування--критерии выбора продукции--критерії відбіру продукції--факторы влияния на выбор продуктов питания--фактори впливу на вибір продуктів харчування--кластерный анализ--кластерний аналіз--группировка потребителей--групування споживачів
Анотація: До Другої світової війни вважали, що упаковку можна використовувати виключно для захисту продуктів від пошкодження під час їх зберігання, транспортування та розподілу. Після війни компанії, які були зацікавлені у маркетингових дослідженнях, почали розмірковувати над тим, як зробити свою продукцію більш привабливою і знайти нові канали для її просування. У результаті виробники знайшли те, що шукали, - упаковка стала невід'ємним елементом маркетингових бізнес-стратегій.
Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\\Упаковка_2016_2\13.pdf
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Лебединець В. Т. (кандидат технічних наук), Гірняк Л. І., Донцова І. В.
Назва : Захисні покриття для зберігання фруктів та овочів
Місце публікування : Упаковка. - Київ, 2016. - № 2. - С. 30-33: рис.
Примітки : Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК : 664.8
ББК : 36.91
Предметні рубрики: Харчові виробництва
Переробка плодів і овочей
Пищевые производства
Переработка плодов и овощей
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): захисні покриття для фруктів--защитные покрытия для фруктов--захисні покриття для овочів--защитные покрытия для овощей--хітозан--хитозан--покриття на основі хітозану--покрытия нп основе хитозана--захисні легкознімні покриття--защитные легкоснимаемые покрытия--пакувальні матеріали--упаковочные материалы--полімерні матеріали--полимерные материалы--антимікробні покриття--антимикробные материалы
Анотація: Зберігання фруктів та овочів - складне багатофакторне завдання через неодинакову стійкість їх у процесі зберігання та високе обсіменіння пліснявими грибами, дріджами та бактеріями. Найважливіша особливість хімічного складу, що впливає на тривалість допустимого зберігання фруктів і овочів, - високий вміст води в їх тканинах - до 80-90%. Це обумовлює підвищену активність ферментативних реакцій, погіршення якості цих продуктів, зниження стійкості до хвороботворних мікроорганізмів і механічних пошкоджень. Ці особливості вимагають розробки спеціальних технологій зберігання фруктово-овочевої продукції. Дослідження вітчизняних і зарубіжних фахівців свідчать про перспективність застосування низки хімічних і фізичних впливів для збереження якості фруктів та овочів. Одними з ефективних методів зберігання є використання різних видів упаковки та нанесення захисних легкознімних покриттів безпосередньо на продукт. Такий захист переважно не створює токсикологічних проблем. Тому, під час їх розробки варто орієнтуватися на законодавчі положення про допустимі речовини, які застосовують із цією метою.
Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\\Упаковка_2016_2\10.pdf
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Трофименко, Александр (руководитель направления по развитию бизнеса пищевой промышленности)
Назва : Комплексные решения от Festo
Місце публікування : Упаковка. - Київ, 2016. - № 2. - С. 23: рис.
Примітки : В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК : 663/664
ББК : 36
Предметні рубрики: Харчові виробництва
Загальні питання харчових виробництв
Пищевые производства
Общие вопросы пищевых производств
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): интервью--пищевая промышленность--харчова промисловість--автоматизация технологических процессов--автоматизація технологічних процесів--компании--компанії--выставки оборудования--виставки обладнань
Анотація: 12-14 апреля 2016 года в выставочном центре КиевЭкспоПлаза на выставках "пак Экспо" и "Прод Экспо" буду представлены инновационные разработки для предприятий пищевой промышленности и упаковочной индустрии. Руководитель направления по развитию бизнеса пищевой промышленности компании Festo , Александр Трофименко, отвечает на вопросы, интересующие всех производителей продуктов питания и напитков, а также упаковки.
Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\\Упаковка_2016_2\7.pdf
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Мірошник І. М. (доктор філософії в галузі права), Клик Н. В.
Назва : Інноваційна гнучка упаковка для молочної продукції
Місце публікування : Упаковка. - Київ, 2016. - № 2. - С. 12-14: фот.цв.
Примітки : В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК : 637.1
ББК : 36.95
Предметні рубрики: Пищевые производства
Производство молока и молочных продуктов
Харчове виробництво
Виробництво молока і молочних продуктів
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): молочна продукція--молочная продукция--ринок молочної продукції--рынок молочной продукции--іноваційна упаковка--инновационная упаковка--гнучка упаковка--гибкая упаковка--інноваційна упаковка для молока--инновационная упаковка для молока--компании
Анотація: Молочна продукція користується широкою популярністю в Україні і для багатьої з нас є продукцією щоденного споживання. Не в останню чергу це обумовлено національними традиціями, а також загальновідомим оздоровчим ефектом, який справляють молоко, ряжанка, сметана, сир та десятки їх різновидів. У часи наших предків молоко та молочні продукти вироблялись та споживались майже в кожній селянській родині. І вже тоді використовували технології їх переробки та зберігання. Сучасні методи обробки та пакування молочних продуктів надають можливість збільшити терміни їх зберігання вже до 3-4 місяців. Важливу роль, особливо в останні часи, у процесі вдосконалення упаковки, збільшення термінів зберігання та збереження якості молокопродукції почали відігравати гнучкі пакувальні матеріали.
Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\\Упаковка_2016_2\4.pdf
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання : 664.0
Автор(и) : Долінський А. А., Авдєєва Л. Ю., Шаркова Н. О., Чуніхін О. Ю.
Назва : Дослiдження особливостей впливу методу дискретно-iмпульсного введення енергiї на процес утворення лiпiдних наноструктур
Місце публікування : Доповіді Національної Академії наук України: Науково-теоретичний журнал/ Президія Національної академії наук України. - Київ: Наукова думка, 2016. - № 4. - С. 49-54: ил. - ISSN 1025-6415. - ISSN 1025-6415
Примітки : Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК : 664.0
ББК : 36-1
Предметні рубрики: Пищевые производства
Теоретические основы пищевых производств
Харчові виробництва
Теоретичні основи харчових виробництв
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): лiпiднi наноструктури--липидные наноструктуры--дискретно-iмпульсне введення енергії--дискретно-импульсный ввод энергии--гетерогеннi середовища--гетерогенные среды--дисперснi системи--дисперсные системы--функцiональнi матерiали--функциональные материалы--енергоефективність технологiй--энергоэффективность технологий
Анотація: Розглянутi питання пiдвищення енергоефективностi технологiй при одержаннi лiпiдних везикулярних наноструктур за рахунок використання методу дискретно-iмпульсного введення енергiї. Показана можливiсть використання харчових фосфолiпiдних комплексiв в якостi матерiалу для отримання лiпiдних наноструктур з необхiдними властивостями.
Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\\Доповіді_НАН_Укр_2016_4\7.pdf
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Кривошей В. М. (кандидат хімічних наук)
Назва : Рибна продукція в Україні : ринок, тенденції, упаковка
Місце публікування : Упаковка. - Київ, 2016. - № 3. - С. 18-21: цв.ил.
Примітки : Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК : 637.56
Предметні рубрики: Харчові виробництва
Виробництво риби і рибних продуктів
Пищевые производства
Производство рыбы и рыбных продуктов
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): рибна продукція--рыбная продукция--вакуумная упаковка--вакуумна упаковка--упаковка в мгс--бар'єрні багатошарові полімерні матеріали--барьерные многослойные полимерные материалы--ринки рибної продукції--рынки рыбной продукции--ринки морепродуктів--рынки морепродуктов--упаковка рибної продукції--упаковка рыбной продукции--способи пакування рибної продукції--способы упаковки рыбной продукции--модифіковане газове середовище--модифицированная газовая среда
Анотація: Автор розглядає ринок рибної продукції у світі і в Україні. Відмічено, що вилов і виробництво риби і морепродуктів у світі зростають, однако споживання рибної продукції у регіонах планети різниться. Дається характеристика різним видам упаковки для рибної продукції. В якості сучасного тренду відмічено розвиток упаковки із бар'єрних багатошарових полімерних матеріалів у вакуумном або модифікованом газовому середовищі.
Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\\Упаковка_2016_3\6.pdf
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття зі збірника (том многотомника)
Шифр видання : 664.932+664.87
Автор(и) : Пивоваров Є. П., Большакова В. Л., Кондратюк Н. В., Демидова О. В.
Назва : Система управління якістю та безпечністю при виробництві капсульованих продуктів з пробіотичними мікроорганізмами
Місце публікування : Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2016. - Вип. 12(1184). - С. 137-144: ил.
Примітки : Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК : 664.932+664.87
Предметні рубрики: Пищевые производства
Производство пищевых концентратов
Харчові виробництва
Виробництво харчових концентратів
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): капсульовані пробіотичні мікроорганізми--капсулированные пробиотические микроорганизмы--система насср--безпека харчової продукції--безопасность пищевой продукции--системи управління якістю --системы управления качеством--виробництво капсульованих продуктів--производство капсулированных продуктов--напівфабрикати--полуфабрикаты--харчові виробництва--пищевые производства--виробництво харчових концентратів--производство пищевых концентратов
Анотація: Висвітлює актуальність проблеми впровадження системи управління безпечністю за принципами НАССР на виробництвах харчової промисловості. У статті уперше описано особливості побудови та використання даної системи на виробничих ділянках, де випускають капсульовані напівфабрикати з пробіотичними мікроорганізмами. При цьому особлива увага направлена на усі можливі критичні точки контролю, які можуть стати на заваді виробництва безпечної капсульованої продукції з пробіотичними мікроорганізмами. Охарактеризовані усі види ризиків, а також наведені рекомендації щодо попередження, усунення або зниження їх до припустимих рівнів, позначених у міжнародних стандартах. Наведені пропозиції, за рахунок запропонованого систематичного контролю на всіх етапах виробництва, гарантують виготовлення безпечної продукції; безпечність продукції при споживанні; збільшення відповідальності персоналу на усіх операціях та стадіях технологічного процесу.

Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття зі збірника (том многотомника)
Шифр видання :
Автор(и) : Безусов А. Т. (доктор технических наук), Никитчина Т. И.
Назва : Влияние эффекторов пектинметилэстеразы люцерны на кинетику деэтерификации пектиновых веществ
Місце публікування : Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2016. - Вип. 12(1184). - С. 145-149: ил.
Примітки : Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
УДК : 663/664
Предметні рубрики: Пищевые производства
Основные процессы и аппараты пищевых производств
Харчові виробництва
Основні процеси і апарати харчових виробництв
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): пектиновые вещества--пектинові речовини--ферменти--пектинметилэстераза--пектинметилестераза--пирокатехин--ионы кальция--іони кальцію--люцерна--скорость реакции--швидкість реакції--аппараты пищевых производств--апарати харчових виробництв
Анотація: Исследованы возможности регулирования ферментативной активности и использования пектинметилэстеразы ферментного препарата люцерны для дэетерификации яблочного пектина, с использованием моделирования ферментативной реакции в присутствии эффекторов. Проведена экспериментальная оценка представителей активаторов и ингибиторов пектинметилэстеразы ферментного препарата люцерны. Установлено влияние эффекторов путем изменения константы Михаэлиса и максимальной скорости реакции в результате взаимодействия активаторов и ингибиторов пектинметилэстеразы ферментного препарата люцерны, как со свободной формой фермента, так и с фермент-субстратным комплексом.

Знайти схожі

 1-10    11-20   21-30   31-40  
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)