Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=ринок м'яса<.>
Загальна кількість знайдених документів : 5
Показані документи с 1 за 5
1.


    Мудрак, Р. (доцент; кандидат економічних наук).
    Чинники цінової динаміки на ринку м'яса та м'ясопродуктів / Р. Мудрак // Економіка України : щомісячний політіко-економічний журнал на російській та українській мовах. - 2009. - № 9. - С. 67-78 : табл., форм.
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Економіка сільського господарства, 2000-2008 рр.

   Экономика

   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    США

Кл.слова (ненормовані):
м'ясо -- ринок м'яса -- м'ясопродукти -- ціноутворення -- продукти харчування -- безалкогольні напої -- індекси споживчих цін -- виробництво м'яса -- худоба -- приріст худоби -- мясо -- рынок мяса -- мясопродукты -- ценообразование -- продукты питания -- безалкогольные напитки -- индексы потребительских цен -- производство мяса -- скот -- прирост скота
Анотація: Проаналізовано сучасний стан вітчизняного ринку м'яса та м'ясопродуктів, а також основні чинники цінової кон'юктури. З'ясовано, що динаміку цін визначають головним чином обсяги, структура й вартість виробництва. Збільшення обсягів споживання в умовах відкритого конкурентного ринку на підвищення цін не впливає.

Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (16.11.2009р. Інв.2908ж - Б.ц.) (вільний)

Знайти схожі

2.


    Шлапак, Олександр.
    Конкурентоспроможність вітчизняного м'ясного скотарства / О. Шлапак // Економіст : науково-практичний журнал. - 2013. - № 2. - С. 48-51 : табл. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.34
Рубрики: Економіка
   Економіка сільського господарства, 1960-2011 рр.

   Экономика

   Экономика сельского хозяйства, 1960-2011 гг.

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
м'ясне скотарство -- тваринництво -- велика рогата худоба -- конкурентоспроможність м'ясного скотарства -- зарубіжний досвід -- споживання м'яса -- ринок м'яса -- виробництво м'яса -- яловичина -- забійна вага -- сільськогосподарські підприємства -- м'ясопереробні підприємства -- тваринницькі підприємства -- мясное животноводство -- животноводство -- крупный рогатый скот -- конкурентоспособность мясного животноводства -- зарубежный опыт -- потребление мяса -- рынок мяса -- производство мяса -- говядина -- убойный вес -- сельскохозяйственные предприятия -- мясоперерабатывающие предприятия -- животноводческие предприятия
Анотація: Проаналізовано підходи до розв'язання проблеми підвищення конкурентоспроможності галузі м'ясного скотарства країни. Зроблено висновок, що на сьогодні в Україні створилися об'єктивні передумови для відновлення колишніх позицій на внутрішньому ринку м'яса та нарощування виробництва високоякісної яловичини, здатної конкурувати й на зовнішньому ринку.


Дод.точки доступу:
OSI GROUP, компанія \о ней\; Агрікор Холдинг, компанія \о ней\; Агрикор Холдинг, компания

Знайти схожі

3.


    Чорновіл, І. А. (аспірант Вінницького державного педагогічного університету ім. М.Коцюбинського; м.Вінниця; Україна).
    Проблеми функціонування м'ясопереробних підприємств в умовах недосконалої конкуренції [Текст] / І. А. Чорновіл // Формування ринкових відносин в Україні : Збірник наукових праць. - 2013. - № 5. - С. 163-168. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.304.25(4УКР-4ВІН)в7-5
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика пищевой промышленности

   Економіка харчової промисловості

   Украина
    Україна

    Винницкая область

    Вінницька область

Кл.слова (ненормовані):
видовая дифференциация -- видова диференціація -- конкуренция -- конкуренція -- монополии -- монополії -- монополистическая конкуренция -- монополістична конкуренція -- мясная промышленность -- м'ясна промисловість -- мясопереработывающие предприятия -- м'ясопереробні підприємтва -- несовершенная конкуренция -- недосконала конкуренція -- олигополия -- олігополія -- отраслевые рынки -- галузеві ринки -- ринок м'яса -- рынок мяса -- ринок м'ясопереробної продукції -- рынок мясоперерабатывающей продукции -- конкурентоспроможність м'ясної продукції -- конкурентоспособность мясной продукции -- конкурентоспроможність продукції -- конкурентоспособность продукции -- регионы Украинны -- регіони України -- терминология -- термінологія
Анотація: Розглянуто поняття недосконалої конкуренції та її види. Проаналізовано проблеми функціонування м'ясопереробних підприємств Вінницької області та виявлено, що ринок м'ясного виробництва на цьому етапі розвитку належить до ринкової структури недосконалої конкуренції - монополістичної конкуренції.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Дод.точки доступу:
Антимонопольний комитет Украины \о нем\

Знайти схожі

4.


    Асанова, Тумар (аспірант Казахського економічного університету ім. Т.Рискулова; м.Алмати; Казахстан).
    Маркетингові дослідження ринку м'яса і м'ясопродуктів Республіки Казахстан / Т. Асанова // Актуальні проблеми економіки : Науковий економічний журнал. - 2014. - № 9. - С. 76-83 : табл., граф. - Бібліогр. в кінці ст. - Стаття англійською мовою. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.325.2(5КАЗ)-5
Рубрики: Экономика
   Экономика животноводства, 2008-2012 гг.

   Економіка тваринництва, 2008-2012 грр.

   Казахстан
Кл.слова (ненормовані):
государственное стимулирование -- державне стимулювання -- зарубежный опыт -- зарубіжний досвід -- конъюнктурное оценивание -- кон'юнктурне оцінювання -- маркетинговые исследования -- маркетингові дослідження -- мясо крупного рогатого скота -- м'ясо великої рогатої худоби -- рынок мяса -- ринок м'яса -- отраслевые рынки -- галузеві ринки -- рыночное потребление -- ринкове споживання -- сельскохозяйственные производители -- сільськогосподарські виробники -- экономическая динамика -- економічна динаміка -- экспортные потенциалы -- експортні потенціали
Анотація: Особливу увагу приділено кон'юнктурному оцінюванню динаміки виробництва і споживання м'яса і м'ясопродуктів, аспектам підвищення експортного потенціалу м'яса великої рогатої худоби, а також напрямам стимулювання сільськогосподарських товаровиробників до розвитку м'ясного тваринництва.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

5.


    Мамчур, Людмила Василівна (молодший науковий співробітник; Національний науковий центр "Інститут аграрної економіки").
    Формування організаційно-економічного механізму збалансованого розвитку ринку м'яса та м’ясопродуктів [Текст] / Л. В. Мамчур // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2017. - № 8. - С. 38-47 : табл.; рис. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Экономика

   Економіка сільського господарства

   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
аграрні ринки -- аграрные рынки -- ринок м'яса -- рынок мяса -- ринок м'ясопродуктів -- рынок мясопродуктов -- виробництво м'яса -- производство мяса -- споживання м'яса -- потребление мяса -- попит на ринку м'яса -- спрос на рынке мяса -- пропозиція на ринку м'яса -- предложение на рынке мяса -- збалансованість ринку м'яса -- сбалансированность рынка мяса
Анотація: Проааналізовано сучасний стан ринку м'яса, дано оцінку його збалансованості. Аналіз показників розвитку ринку м'яса та м’ясопродуктів дав змогу акцентувати увагу щодо значного незбалансування досліджуваного ринку, спричиненого здебільшого нижчим рівнем потенційно можливих перспектив розвитку даного сегмента аграрного ринку, оперуючи показниками попиту й пропозиції. Визначено, що сучасне забезпечення зазначеного ринку знаходиться на рівні власного споживання, який у свою чергу не відповідає раціональним нормам споживання. Розроблено прогнози збалансованості ринку м'яса та м’ясопродуктів з урахуванням попиту й пропозиції, перспективної ємності внутрішнього споживчого ринку, експортного потенціалу і можливі прогнозні сценарії розвитку досліджуваного ринку. Встановлено відсутність комплексного підходу, збалансованого розвитку ринку м'яса та м'ясопродуктів і оцінки результативності його функціонування, що уможливило відповідно до цього сформувати модель розвитку ринку м'яса та м'ясопродуктів, організаційно-економічний механізм забезпечення збалансованості ринку.

Перейти к внешнему ресурсу: текст статьи
Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)