Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
Наукова бібліотека Українського державного університету науки і технологій
Бази даних
Статті, доповіді, тези- результати пошуку
Вид пошуку
Каталог книг
Каталог книг НМетАУ (до 2022 року)
Періодичні видання (друковані)
Статті, доповіді, тези
Рідкісні та цінні видання
Охоронні документи
Мережеві ресурси
Зона пошуку
Ключевые слова
Автор
Назва
Рік видання
Формат представлення знайдених документів:
повний
інформаційний
короткий
Пошуковий запит:
<.>K=змішані розчини солей<.>
Загальна кількість знайдених документів
:
1
>
1.
Кушнір, С. В.
Причини барботажного хімічного ефекту і диференціації іонів при утворенні морських аерозолів (фізико-хімічний аналіз) / С. В. Кушнір> // Доповіді Національної Академії наук України : Науково-теоретичний журнал. - 2015. -
№ 7
. - С. 91-98 : ил. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕКІ . - ISSN 1025-6415
УДК
550.4
ББК
26.301
Рубрики:
Науки про Землю
Геохімія
Науки о Земле
Геохимия
Кл.слова (ненормовані):
морська вода
--
барботаж повітря
--
змішані
розчини
солей
--
іонні пари
--
структурна температура води
--
утворення аерозолів
--
повітряно-водні емульсії
--
диференціація іонів
--
морская вода
--
барботаж воздуха
--
смешанные растворы
солей
--
ионные пары
--
структурная температура воды
--
возникновение аэрозолей
--
воздушно-водные эмульсии
--
дифференциация ионов
Анотація:
Показано, що основною причиною барботажних хімічних ефектів у розчинах NaCl є структурні зміни в інтерфейсі газ/вода, які приводять до сильного збільшення структурної температури води і збільшення її кислотності за рахунок зростання концентрації димерних асоціатів (Н
2
О)
2
. Збільшення структурної температури в об’ємній воді спостерігається при турбулентному режимі механічного перемішування розчину і спричинює сильне зменшення розчинності кисню. Диференціацію іонів при утворенні аерозолів можна пояснити концентруванням найстійкіших нейтральних іонних пар в інтерфейсах при утворенні газових бульбашок.
Знайти схожі
повний формат
короткий формат
всі знайдені
відмічені
окрім відмічених
Стандартний
Розширений
Професійний
За словником
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)