Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=производство продуктов питания<.>
Загальна кількість знайдених документів : 4
Показані документи с 1 за 4
1.


    Исмаилов, Мурсал (доктор экономических наук; Институт Экономики Национальной Академии Наук Азербайджана).
    Анализ и оценка современного состояния продовольственной безопасности в Азербайджане / М. Исмаилов, Ф. Исмаилов // Економіст : науково-практичний журнал. - 2011. - № 7. - С. 62-64 : табл. - Библиогр. в конце ст.
УДК
ББК 65.7
Рубрики: Экономика
   Экономика развивающихся стран, 1995-2009 гг.

   Економіка

   Економіка країн, що розвиваються, 1995-2009 рр.

   Азербайджан
Кл.слова (ненормовані):
экономика развивающихся стран -- развивающиеся страны -- национальные экономики -- аграрная политика -- качество жизни -- продовольственная безопасность -- продукты питания -- производство продуктов питания -- потребление продуктов питания -- сельскохозяйственная статистика -- економіка країн, що розвиваються -- національні економіки -- аграрна політика -- якість життя -- продовольча безпека -- продукти харчування -- виробництво продуктів харчування -- споживання продуктів харчування -- сільськогосподарська статистика
Анотація: Продовольственная безопасность - надежное обеспечение потребности населения страны необходимыми продуктами питания за счет существующих возможностей. Это важный приоритет аграрной политики государства. При этом в республике делается все, чтобы в обеспечении населения основными продуктами питания все большую роль играло местное производство. В статье дается анализ, оценка и делаются выводы по современному состоянию продовольственной безопасности в Азербайджане.


Дод.точки доступу:
Исмаилов, Фазил (доктор экономических наук; Гянджинский Государственный Университет)

Є примірники у відділах: всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)

Знайти схожі

2.


    Артімонова, І. В. (кандидат економічних наук; доцент Білоцерківського національного аграрного університету).
    Теоретичні підходи до формування системи продовольчої безпеки [Текст] / І. В. Артімонова // Формування ринкових відносин в Україні : Збірник наукових праць. - 2016. - № 3. - С. 19-23 : схем. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.050г + 65.32(4УКР)в-2
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Теория управления экономикой

   Теорія управління економікою

   Экономика сельского хозяйства

   Економіка сільського господарства

   Украина
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
агропродовольственная политика -- агропродовольча політика -- агропромышленный комплекс -- агропромисловий комплекс -- АПК -- государственный контроль -- державний контроль -- экономические индикаторы -- економічні індикатори -- национальные экономики -- національні економіки -- оценочные критерии -- оціночні критерії -- потребление -- споживання -- предотвращение дестабилизация -- запобігання дестабілізації -- приоритетные направления -- пріоритетні напрями -- продовольственная безопасность -- продовольча безпека -- продовольствие -- продовольство -- производство продуктов питания -- виробництво продуктів харчування -- резервные фонды -- резервні фонди -- самообеспечение -- самозабезпечення -- терминология -- термінологія -- экономическая безопасность государства -- економічна безпека держави
Анотація: Розглянуто генезу трактування поняття «продовольча безпека». Досліджено ієрархічні рівні забезпечення продовольчої безпеки. Виділено характеристики продовольчого забезпечення для оцінки продовольчої безпеки на різних рівнях. Визначено пріоритетні напрями підвищення рівня продовольчої безпеки.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск

Дод.точки доступу:
О государственной поддержке сельского хозяйства Украины, закон Украины \о произв.\; Римская декларация о всемирной продовольственной безопасности 1996 г. \о произв.\

Знайти схожі

3.


    Тур, Олександр (аспірант).
    Пріоритети стратегічного розвитку підприємств харчової промисловості [Текст] / О. Тур // Економіст : науково-практичний журнал. - 2016. - № 5. - С. 68-71 : табл.; 2-рис. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Экономика
   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Економіка

   Економіка легкої та харчової промисловості

   Україна
    Украина

    Полтавська область

    Полтавская область

Кл.слова (ненормовані):
харчова промисловість -- пищевая промышленность -- підприємства харчової промисловості -- предприятия пищевой промышленности -- стратегічний розвиток -- стратегическое развитие -- жирні сири -- жирные сыры -- борошно -- мука -- кристалічний цукор -- кристаллический сахар -- виробництво харчових продуктів -- производство продуктов питания -- ринки продовольства -- рынки продовольствия -- інтегровані підприємницькі об'єднання -- интегрированные предпринимательские объединения
Анотація: Розкрито теоретико-методологічні підходи до стратегічного розвитку підприємств харчової промисловості в умовах масової втрати українськими товаровиробниками традиційних для себе зовнішніх ринків. Пропонується підхід до формування пріоритетів стратегічного розвитку підприємств харчової промисловості крізь призму входження в інтегровані підприємницькі об¦9єднання з метою збереження виробничо-технічного та трудового потенціалу суб'єкта господарювання. Виявлено значні перспективи активізації процесів злиття та поглинання як необхідної передумови адаптації до нового формату поведінки на зовнішніх ринках харчових продуктов.


Знайти схожі

4.


    Кашуба, Юрій Пилипович (кандидат економічних наук; виконуючий обов'зки доцента кафедри міжнародної економіки та менеджменту зовнішньоекономічної діяльності; Львівський національний агарний університет).
    Продовольча безпека України: перспективи розвитку [Text] / Ю. П. Кашуба // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2016. - № 8. - P32-36 : табл.; рис. - статья на англ. языке. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Экономика

   Економіка сільського господарства

   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
продовольча безпека -- продовольственная безопасность -- сільське господарство -- сельское хозяйство -- харчова промисловість -- пищевая промышленность -- продукти харчування -- продукты питания -- споживання продуктів харчування -- потребления продуктов питания -- раціональні норми споживання -- рациональные нормы потребления -- виробництво продуктів харчування -- производство продуктов питания
Анотація: Проаналізовано сучасний стан ринку харчової промисловості, розглянуто основні аспекти проблеми продовольчої безпеки України на сучасному етапі розвитку. Виявлено умови забезпечення та визначено показники оцінки продовольчої безпеки країни. Наведено фактори, характеристик стану, визначено складові механізму забезпечення продовольчої безпеки. На основі визначених проблем, які загрожують продовольчій безпеці України, запропоновано шляхи поліпшення ситуації.

Перейти к внешнему ресурсу: текст статьи
Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)