Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Пошуковий запит: <.>K=структурная температура воды<.>
Загальна кількість знайдених документів : 1
1.


    Кушнір, С. В.
    Причини барботажного хімічного ефекту і диференціації іонів при утворенні морських аерозолів (фізико-хімічний аналіз) / С. В. Кушнір // Доповіді Національної Академії наук України : Науково-теоретичний журнал. - 2015. - № 7. - С. 91-98 : ил. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕКІ . - ISSN 1025-6415
УДК
ББК 26.301
Рубрики: Науки про Землю
   Геохімія

   Науки о Земле

   Геохимия

Кл.слова (ненормовані):
морська вода -- барботаж повітря -- змішані розчини солей -- іонні пари -- структурна температура води -- утворення аерозолів -- повітряно-водні емульсії -- диференціація іонів -- морская вода -- барботаж воздуха -- смешанные растворы солей -- ионные пары -- структурная температура воды -- возникновение аэрозолей -- воздушно-водные эмульсии -- дифференциация ионов
Анотація: Показано, що основною причиною барботажних хімічних ефектів у розчинах NaCl є структурні зміни в інтерфейсі газ/вода, які приводять до сильного збільшення структурної температури води і збільшення її кислотності за рахунок зростання концентрації димерних асоціатів (Н2О)2. Збільшення структурної температури в об’ємній воді спостерігається при турбулентному режимі механічного перемішування розчину і спричинює сильне зменшення розчинності кисню. Диференціацію іонів при утворенні аерозолів можна пояснити концентруванням найстійкіших нейтральних іонних пар в інтерфейсах при утворенні газових бульбашок.


Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)