Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>S=Жиры и масла<.>
Загальна кількість знайдених документів : 4
Показані документи с 1 за 4
1.


   
    Реакційноздатні похідні ріпакової олії для полімерних компаундів / В. О. Віленський [та ін.] // Доповіді Національної академії наук України. - 2011. - № 6. - С. 135-142 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ . - ISSN 1025-6415
УДК
ББК 35.782
Рубрики: Химическая технология
   Жиры и масла

   Хімічна технологія

   Жири та олії

Кл.слова (ненормовані):
хімічні технології -- химические технологии -- ріпакова олія -- рапсовое масло -- компануїди -- компануиды -- хімічна модифікація -- химическая модификация -- теплофізичні властивості -- теплофизические свойства -- термічні властивості -- термические свойства
Анотація: Досліджено продукти хімічної модифікації ріпакової олії.


Дод.точки доступу:
Віленський, В. О.; Керча, Ю. Ю. (член-кореспондент НАН України); Дмітрієва, Т. В.; Гончаренко, Л. А.; Бортницький , В. І.; Глієва, Г. Е.
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

2.


    Ситнік, Н. С. (молодший науковий співробітник).
    Дослідження активності гліцерату калію як каталізатору переетерифікації жирів за різних умов проведення процесу [Текст] / Н. С. Ситнік, І. М. Демидов, К. В. Куниця // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2016. - Вип. 12(1184). - С. 188-193 : ил. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
Рубрики: Химическая технология
   Жиры и масла

   Хімічна технологія

   Жири та олії

Кл.слова (ненормовані):
переетерифікація жирів -- переетерификация жиров -- каталізатори -- катализаторы -- пальмова олія -- пальмовое масло -- температура плавлення -- температура плавления -- математичне планування -- математическое планирование -- рівняння регресії -- уравнение регрессии -- гліцерат калію
Анотація: Досліджено вплив найважливіших факторів, таких як температура та тривалість процесу, на ефективність гліцерату калію як каталізатору переетерифікації жирів. В якості жирової сировини використовувався пальмовий олеїн, для оцінки активності каталізатору визначалася температура плавлення. Обробка результатів з метою встановлення залежності температури плавлення пальмового олеїну від температури та тривалості процесу у присутності гліцерату калію проводилася з використанням методу математичного планування експерименту.



Дод.точки доступу:
Демидов, І. М. (доктор технічних наук); Куниця, Катерина Вікторівна (кандидат технічних наук)

Знайти схожі

3.


   
    Исследование температур плавления и кристаллизации жиров методом дифференциальной сканирующей калориметрии [Текст] / В. С. Мазаева [и др.] // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2016. - Вип. 42(1214). - С. 179-187 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
УДК
Рубрики: Химическая технология
   Жиры и масла

   Хімічна технологія

   Жири та олії

Кл.слова (ненормовані):
триацилглицерольный состав -- фазовый переход -- бинарные жировые смеси -- пальмовый олеин -- пальмовый стеарин -- дифференциальная сканирующая калориметрия -- термическое поведение -- пиковая температура переходов -- тріацилгліцерольний склад -- фазовий перехід -- бінарні жирові суміші -- пальмовий олеїн -- пальмовий стеарин -- диференціальна скануюча калориметрія -- термічна поведінка -- пікова температура переходів
Анотація: Приведены результаты исследования процессов плавления и кристаллизации бинарных жировых смесей пальмового олеина (ПО) и пальмового стеарина (ПС). Исследования выполнены методом дифференциальной сканирующей калориметрии (ДСК). Термическое поведение смесей было исследовано путем мониторинга пиковой температуры переходов. Результаты показали, что триацилглицерольный состав имеет влияние на вид кривых плавления.


Дод.точки доступу:
Мазаева, Виктория Сергеевна (младший научный сотрудник; Лаборатория исследований химии жиров масло-жировых производств); Голодняк, Владимир Александрович (кандидат технических наук; старший научный сотрудник научно-исследовательская часть); Демидов, Игорь Николаевич (доктор технических наук; профессор; кафедра технологии жиров и продуктов брожения); Левчук, Ирина Владимировна (кандидат технических наук; старший научный сотрудник; начальник научно-методической лаборатории хроматографических исследований); Голубец, Ольга Вальерьевна (кандидат сельскохозяйственных наук; старший научный сотрудник, Научно-методическая лаборатория хроматографических исследований)

Знайти схожі

4.


    Мельник, Юрій Романович (кандидат технічних наук; доцент кафедри технології органічних продуктів).
    Гетерогенно-каталітична трансестерифікація триолеату гліцерину в полі ультразвукових хвиль [Текст] / Ю. Р. Мельник, Р. О. Старчевський // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2016. - Вип. 42(1214). - С. 188-192 : ил. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
Рубрики: Хімічна технологія
   Жири та олії

   Химическая технология

   Жиры и масла

Кл.слова (ненормовані):
соняшникова олія -- алкоголіз -- гетерогенні каталізатори -- оксид феруму (ІІ) -- барботування азоту -- ультразвукове випромінювання -- конверсія олії -- кавітація -- подсолнечное масло -- алкоголиз -- гетерогенные катализаторы -- оксид железа (II) -- барботирование азота -- ультразвуковое излучение -- конверсия масла -- кавитация
Анотація: Досліджено реакцію трансестерифікації (алкоголізу) триолеату гліцерину бутан-1-олом у присутності гетерогенного каталізатора – оксиду феруму (ІІ). Показано, що застосування ультразвукових коливань при температурі понад 373К істотно підвищує конверсію триолеату гліцерину порівняно із здійсненням реакції за таких самих умов , але без ультразвуку. Показано, що здійснення реакції при надлишковому тиску або із барботуванням азоту через реакційну суміш нівелює ефект від застосування ультразвукових коливань. Також показано, що попередня обробка каталізатора – оксиду феруму (ІІ) – ультразвуковими хвилями є неефективною.


Дод.точки доступу:
Старчевський, Роман Олегович (студент кафедри технології органічних продуктів)

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)