Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=корми<.>
Загальна кількість знайдених документів : 5
Показані документи с 1 за 5
1.


    Воронецька, І. С. (кандидат економічних наук; доцент; Інститут кормів та сільського господарства Поділля НААН).
    Визначення собівартості молока на основі енергетичної оцінки кормів / І. С. Воронецька, О. М. Рибаченко, А. В. Тучик // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал. - 2013. - № 1. - С. 38-44 : рис., a-табл. - (Економіка агропромислового виробництва). - Бібліогр.: с. 44, 7 назв. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 2221-1055
ДРНТІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка сільського господарства
   Экономика сельского хозяйства

   Витрати виробництва

   Издержки производства

Кл.слова (ненормовані):
молочне скотарство -- молочное скотоводство -- економіко-математичні дослідження -- экономико-математические исследования -- собівартість молока -- себестоимость молока -- корми -- корма -- валова енергія органічної речовини корму -- валовая энергия органического вещества корма -- енергетична оцінка кормів -- энергетическая оценка кормов -- обмінна енергія -- обменная энергия -- енергетична потреба тварин -- энергетическая потребность животных -- енергія лактації -- энергия лактации -- енергія молока -- энергия молока -- молочна продуктивність -- молочная продуктивность -- сільськогосподарські підприємства -- сельскохозяйственные предприятия
Анотація: Економіко-математичне обґрунтування визначення собівартості молока на основі раціональної годівлі з елементами оцінки енергетичної поживності кормів.

Утримувачі документа:
КРУ "Универсальная научная библиотека им. И. Я. Франко" : 95017

Дод.точки доступу:
Рибаченко, О. М. (кандидат економічних наук; інститут кормів та сільського господарства Поділля НААН); Тучик, А. В. (директор ДП "ДГ "Олександрівське" інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН)
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

2.


    Кінєва, Тетяна.
    Аналітична оцінка формування та використання біологічного капіталу скотарства / Т. Кінєва // Економіст : науково-практичний журнал. - 2013. - № 4. - С. 64-67 : табл., рис. - Библиогр. в конце ст.
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Економіка сільського господарства

   Экономика

   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
сільське господарство -- сільськогосподарські підприємства -- скотарство -- біологічний капітал скотарства -- поголів'я худоби -- сільськогосподарська продукція -- велика рогата худоба -- сільськогосподарські корми -- сельское хозяйство -- сельскохозяйственные предприятия -- животноводство -- биологический капитал животноводства -- поголовье скота -- сельскохозяйственная продукция -- молоко -- мясо -- крупный рогатый скот -- сельскохозяйственные корма
Анотація: Статтю присвячено дослідженню стану інформаційно-аналітичного забезпечення управління відтворенням біологічного капіталу скотарства. Проаналізовано динаміку й структуру показників відтворення. Визначено основні напрями вдосконалення інформаційно-аналітичного забезпечення управління відтворюючими процесами досліджуваної галузі, орієнтовані на ефективне та раціональне використання біологічних ресурсів.


Дод.точки доступу:
Матюші, СТОВ \о нем\; Матюши, СООО

Є примірники у відділах: всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)

Знайти схожі

3.


   
    Організаційно-економічні передумови органічного кормовиробництва в Україні / О. М. Рибаченко [и др.] // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал. - 2013. - № 10. - С. 33-37 : табл. - (Економіка агропромислового виробництва). - Бібліогр. наприкінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 2221-1055
ДРНТІ
УДК
Рубрики: Экономика аграрного производства
   Економіка аграрного виробництва

Кл.слова (ненормовані):
органічне землеробство -- органическое земледелие -- органічне виробництво -- органическое производство -- кормовиробництво -- кормопроизводство -- люцерна -- виробніча собівартість -- производственная себестоимость -- екологізація аграрного виробництва -- экологизация аграрного производства -- кормові культури -- кормовые культуры -- органічні технології -- органические технологии -- органічні корми -- органические корма -- зелений корм -- зеленый корм
Анотація: Визначено організаційні, правові й економічні умови для розвитку вітчизняного органічного виробництва, окреслено основні міжнародні важелі його регулювання, у тому числі в галузі кормовиробництва. На прикладі вирощування люцерни показано технологічні особливості, доведено економічну ефективність розвитку органічного кормовиробництва.

Утримувачі документа:
КРУ "Универсальная научная библиотека им. И. Я. Франко" : 95017

Дод.точки доступу:
Рибаченко, О. М. (кандидат економічних наук; завідувач лабораторії економічних досліджень та маркетингу); Воронецька, І. С. (кандидат економічних наук; старший науковий співробітник лабораторії економічних досліджень та маркетингу); Спринчук, Н. А. (кандидат економічних наук, старший науковий співробітник лабораторії економічних досліджень та маркетингу); Корнійчук, О. О. (заступник директора Наукового інноваційно-технологічного центру Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН)

Знайти схожі

4.


    Захарченко, О. В. (кандидат економічних наук; доцент кафедри маркетингу; Одеська державна академія будівництва та архітектури).
    Розвиток галузі м'ясного скотарства в умовах глобалізації [Текст] / О. В. Захарченко // Формування ринкових відносин в Україні : Збірник наукових праць. - 2016. - № 2. - С. 71-75 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.325.2(4УКР)в-05
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика отраслей сельского хозяйства

   Економіка галузей сільського господарства

   Экономика животноводства, 2009-2014 гг.

   Економіка тваринництва, 2009-2014 рр.

   Украина
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
агропромышленный комплекс -- агропромисловий комплекс -- АПК -- глобализация -- глобалізація -- говядина -- яловичина -- домохозяйства -- домогосподарства -- животноводческие предприятия -- тваринницькі підприємства -- импорт мяса -- імпорт м'яса -- корма -- корми -- крупный рогатый скот -- велика рогата худоба -- КРС -- ВРХ -- мясное скотоводство -- м'ясне скотарство -- негативные факторы -- негативні фактори -- отраслевое развитие -- галузевий розвиток -- продуктивность животных -- продуктивність тварин -- себестоимость -- собівартість -- селекционно-племенная работа -- селекційно-племінна робота -- сельскохозяйственное производство -- сільськогосподарське виробництво -- среднеевропейские показатели -- середньоєвропейські показники -- зарубіжний досвід -- зарубежный опыт -- экономическая динамика -- економічна динаміка -- экспорт мяса -- експорт м'яса
Анотація: Досліджено динаміку основних показників розвитку галузі м'ясного скотарства. Встановлено, що за роки незалежності відбувся акцент зміщення вирощування ВРХ від сільськогосподарських виробників до господарств населення. Визначено, що на ефективність виробництва яловичини впливають такі фактори, як повноцінна годівля кормами, селекційно-племінна робота, забезпеченість кормами власного виробництва, державна фінансова підтримка, низька купівельна спроможність населення та ін. Показано, що продуктивність тварин, витрати кормових одиниць на 1 кг приросту живої маси худоби суттєво відстають від середньоєвропейських. З'ясовано, що останніми роками Україна збільшила експорт яловичини та скоротила обсяги імпорту. Наведено основні шляхи розвитку галузі м'ясного скотарства на інноваційній основі.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск

Знайти схожі

5.


    Тимчак, Віра Степанівна (аспірант; Житомирський національний агроекологічний університет).
    Оцінка еколого-економічної ефективності використання відходів харчової промисловості [Текст] / В. С. Тимчак // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2016. - № 10. - С. 102-109 : рис.; табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Экономика

   Економіка легкої та харчової промисловості

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
    Украина

    Житомирська область

    Житомирская область

Кл.слова (ненормовані):
харчова промисловість -- пищевая промышленность -- відходи харчової промисловості -- отходы пищевой промышленности -- ресурсоощадні технології -- ресурсосберегающие технологии -- пивоварне виробництво -- пивоваренное производство -- використання відходів -- использование отходов -- виробництво кормів -- производство кормов -- екологічні корми -- экологические корма -- екологічна ефективність -- экологическая эффективность -- економічна ефективність -- экономическая эффективность -- переробка відходів -- переработка отходов
Анотація: Досліджено процес переробки відходів харчової промисловості та обгрунтовано інноваційні напрями їх ефективного використання як екологічно чистих кормів. Здійснено оцінку еколого-економічної ефективності вторинного використання харчової сировини на прикладі ТОВ "Владівік корми" Радомишльського району Житомирської області. Доведено, що інноваційна технологія сушіння відходів пивоварних заводів у ТОВ "Владівік корми" є ресурсоощадною та зменшує негативний вплив на навколишнє природне середовище. Обгрунтовано, що підприємствам харчової промисловості необхідно застосовувати інтегрований підхід до комплексного використання відходів виробництва. Оптимальна екологічно-економічна ефективність вторинної переробки відходів харчової промисловості повинна грунтуватися на впровадженні маловідхідних, безвідхідних та енергозберігаючих технологій, запровадженні інноваційних продуктів та забезпеченні їх екологічності за етапами повного виробничого циклу.

Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)