Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=споживання м'яса<.>
Загальна кількість знайдених документів : 4
Показані документи с 1 за 4
1.


    Гончарук, А. (доцент; кандидат економічних наук).
    Забезпечення ефективності виробництва м'яса в Україні / А. Гончарук // Економіка України : Щомісячний політіко-економічний журнал. Держком УРСР по економіці и АH УРСР. До 1992р -Економіка Радянської України - на рос. та укр. мовах. - 2009. - № 6. - С. 65-74 : табл., рис.
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка легкої та харчової промисловості, 2000-2006 рр.

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
Кл.слова (ненормовані):
м'ясо -- м'ясна галузь -- харчова промисловість -- конкурентоспроможність продукції -- виробництво м'яса -- споживання м'яса -- компанії -- рейтинг компаній -- порівняльний аналіз -- мясо -- мясная отрасль -- пищевая промышленность -- конкурентоспособность продукции -- производство мяса -- употребление мяса -- сравнительный анализ
Анотація: Із застосуванням різних інструментів і моделей граничного аналізу та бенчмаркінгу проведено порівняльний аналіз ефективності 29 українських і 53 іноземних компаній, що працюють у м'ясній галузі. Встановлено значний вплив організаційних та управлінських факторів на ефективність вітчизняних підприємств. Виявлено чималий потенціал підвищення ефективності галузі.


Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (14.08.2009р. Прим. 1 - ) (вільний)

Знайти схожі

2.


    Шлапак, Олександр.
    Конкурентоспроможність вітчизняного м'ясного скотарства / О. Шлапак // Економіст : науково-практичний журнал. - 2013. - № 2. - С. 48-51 : табл. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.34
Рубрики: Економіка
   Економіка сільського господарства, 1960-2011 рр.

   Экономика

   Экономика сельского хозяйства, 1960-2011 гг.

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
м'ясне скотарство -- тваринництво -- велика рогата худоба -- конкурентоспроможність м'ясного скотарства -- зарубіжний досвід -- споживання м'яса -- ринок м'яса -- виробництво м'яса -- яловичина -- забійна вага -- сільськогосподарські підприємства -- м'ясопереробні підприємства -- тваринницькі підприємства -- мясное животноводство -- животноводство -- крупный рогатый скот -- конкурентоспособность мясного животноводства -- зарубежный опыт -- потребление мяса -- рынок мяса -- производство мяса -- говядина -- убойный вес -- сельскохозяйственные предприятия -- мясоперерабатывающие предприятия -- животноводческие предприятия
Анотація: Проаналізовано підходи до розв'язання проблеми підвищення конкурентоспроможності галузі м'ясного скотарства країни. Зроблено висновок, що на сьогодні в Україні створилися об'єктивні передумови для відновлення колишніх позицій на внутрішньому ринку м'яса та нарощування виробництва високоякісної яловичини, здатної конкурувати й на зовнішньому ринку.


Дод.точки доступу:
OSI GROUP, компанія \о ней\; Агрікор Холдинг, компанія \о ней\; Агрикор Холдинг, компания

Знайти схожі

3.


    Курінна, Марина Юріївна (аспірант; Національний університет біоресурсів і природокористування України).
    Ефективність виробництва яловичини в сільськогосподарських підприємствах [Текст] / М. Ю. Курінна // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. - № 8. - С. 99-104 : рис.; табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Економіка сільського господарства

   Экономика

   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
сільськогосподарські підприємства -- сельскохозяйственные предприятия -- аграрні підприємства -- аграрные предприятия -- м'ясне скотарство -- мясное скотоводство -- велика рогата худоба -- крупный рогатый скот -- виробництво яловичини -- производство говядины -- споживання м'яса -- потребление мяса -- ринок яловичини -- рынок говядины -- продуктивність ВРХ -- продуктивность КРС -- економічна ефективність -- экономическая эффективность
Анотація: Проаналізовано сучасний стан ринку яловичини. Досліджено питання ефективності вирощування великої рогатої худоби в сільськогосподарських підприємствах України, з'ясовано, що галузь наразі є збитковою через відсутність на ринку ефективної ціни, що відшкодувала б виробничі витрати та дала б змогу відтворювати виробництво. Поголів'я великої рогатої худоби постійно скорочується, зменшується пропозиція яловичини, водночас попит на м'ясо ВРХ обмежений низькою купівельною спроможністю населення України. Змінилася структура споживання м'яса, пріоритет віддається дешевшому м'ясу птиці. Запропоновано шляхи виходу з кризи м'ясної галузі тваринництва на прикладі прибуткового підприємства. Прибутковість даної галузі зробить її привабливою для національних та іноземних інвестиції, що сприятиме продовольчій незалежності нашої держави й забезпечить населення України національними м'ясопродуктами.

Перейти к внешнему ресурсу: текст статьи

Знайти схожі

4.


    Мамчур, Людмила Василівна (молодший науковий співробітник; Національний науковий центр "Інститут аграрної економіки").
    Формування організаційно-економічного механізму збалансованого розвитку ринку м'яса та м’ясопродуктів [Текст] / Л. В. Мамчур // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2017. - № 8. - С. 38-47 : табл.; рис. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Экономика

   Економіка сільського господарства

   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
аграрні ринки -- аграрные рынки -- ринок м'яса -- рынок мяса -- ринок м'ясопродуктів -- рынок мясопродуктов -- виробництво м'яса -- производство мяса -- споживання м'яса -- потребление мяса -- попит на ринку м'яса -- спрос на рынке мяса -- пропозиція на ринку м'яса -- предложение на рынке мяса -- збалансованість ринку м'яса -- сбалансированность рынка мяса
Анотація: Проааналізовано сучасний стан ринку м'яса, дано оцінку його збалансованості. Аналіз показників розвитку ринку м'яса та м’ясопродуктів дав змогу акцентувати увагу щодо значного незбалансування досліджуваного ринку, спричиненого здебільшого нижчим рівнем потенційно можливих перспектив розвитку даного сегмента аграрного ринку, оперуючи показниками попиту й пропозиції. Визначено, що сучасне забезпечення зазначеного ринку знаходиться на рівні власного споживання, який у свою чергу не відповідає раціональним нормам споживання. Розроблено прогнози збалансованості ринку м'яса та м’ясопродуктів з урахуванням попиту й пропозиції, перспективної ємності внутрішнього споживчого ринку, експортного потенціалу і можливі прогнозні сценарії розвитку досліджуваного ринку. Встановлено відсутність комплексного підходу, збалансованого розвитку ринку м'яса та м'ясопродуктів і оцінки результативності його функціонування, що уможливило відповідно до цього сформувати модель розвитку ринку м'яса та м'ясопродуктів, організаційно-економічний механізм забезпечення збалансованості ринку.

Перейти к внешнему ресурсу: текст статьи
Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)