Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
Наукова бібліотека Українського державного університету науки і технологій
Бази даних
Статті, доповіді, тези- результати пошуку
Вид пошуку
Каталог книг
Каталог книг НМетАУ (до 2022 року)
Періодичні видання (друковані)
Статті, доповіді, тези
Рідкісні та цінні видання
Охоронні документи
Мережеві ресурси
Зона пошуку
Ключевые слова
Автор
Назва
Рік видання
Формат представлення знайдених документів:
повний
інформаційний
короткий
Відсортувати знайдені документи за:
автором
назвою
роком видання
типом документа
Пошуковий запит:
<.>K=цукробурякове виробництво<.>
Загальна кількість знайдених документів
:
8
Показані документи
с 1 за 8
>
1.
Багрій, Т. В.
(голова правління ЗАТ "Зеніт-Сервіс").
Розвиток нових інтегрованих формувань у відродженні цукробурякового виробництва в Україні / Т.В. Багрій> // Економіка АПК : Міжнародний науково-виробничий журнал. - 2009. -
№ 4(174)
. - С. 29-31. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
ДРНТІ
06.71.07
ББК
65.325.1 + 65.32-43
Рубрики:
Економіка АПК
Економіка рослинництва
Экономика АПК
Экономика растениеводства
Україна
Кл.слова (ненормовані):
інтеграція агропромислова
--
виробництво
цукру
--
интеграция агропромышленная
--
производство сахара
--
сахаросвекольное производство
--
цукробурякове
виробництво
--
агропромышленная интеграция
--
сельскохозяйственные предприятия
--
объединение предприятий
--
промышленные предприятия
--
агропромислова інтеграція
--
сільськогосподарські підприємства
--
об'єднання підприємств
--
промислові підприємства
Анотація:
Виробництво
високоякісного цукру в Україні залишається стратегічною галуззю і за умов розвитку вертикальної інтеграції, безсумнівно, матиме попит на світовому ринку.
Утримувачі документа:
Державний вищий навчальний заклад "Херсонський державний аграрний університет"
Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (29.07.2009р. Прим. 1 - ) (вільний)
Знайти схожі
>
2.
Сінєльніков, Б.
(доцент; кандидат економічних наук).
Розвиток цукробурякового виробництва в контексті інтелектуальної спадщини М. Д. Кондратьєва / Б. Сінєльніков> // Економіка України : щомісячний політико-економічний журнал на російській та українській мовах. - 2011. -
№ 11
. - С. 44-59 : табл. - Библиогр. в сносках
УДК
33(091)
ББК
65.03
Рубрики:
Економіка
Економічна історія, 1801-2010 рр.
Экономика
Экономическая история, 1801-2010 гг.
Росія
Україна
Россия
Украина
Кл.слова (ненормовані):
економічна історія
--
цукробурякова промисловість
--
цукробуряковий комплекс
--
цукрові заводи
--
цукробурякове
виробництво
--
технології виробництва
--
історія технологій
--
цукрові буряки
--
вирощування цукрових буряків
--
виробництво
цукру
--
економічна наука
--
теорія довгих хвиль
--
довгі хвилі
--
статистика галузі
--
экономическая история
--
сахаросвекольная промышленность
--
сахаросвекольный комплекс
--
сахарные заводы
--
сахаросвекольное производство
--
технологии производства
--
история технологий
--
сахарная свекла
--
выращивание сахарной свеклы
--
производство сахара
--
экономическая наука
--
теория длинных волн
--
длинные волны
--
статистика отрасли
Анотація:
Розглянуто технологічні уклади, характерні для розвитку цукробурякового виробництва. Підкреслено, що еволюція галузі відзначалася постійною зміною технології виробництва, подоланням технологічних меж та переходом до нового технологічного укладу. Розкрито зростаючу роль науки у формуванні кожного технологічного укладу.
Дод.точки доступу:
Кондратьєв, М. (російський економіст) \о нем\
Є примірники у відділах:
всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)
Знайти схожі
>
3.
Ткаченко, Н. М.
(доктор економічних наук; професор; Національний університет харчових технологій).
Шляхи реформування цукрової галузі України та її адаптація до ринкових умов / Н. М. Ткаченко, І. Й. Кравченко> // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал. - 2013. -
№ 4
. - С. 23-28 : рис., a-табл. - (Економіка агропромислового виробництва ). - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 2221-1055
УДК
631.11+664.1(477)
Рубрики:
Сільськогосподарські підприємства
Сельскохозяйственные предприятия
Харчові продукти
Пищевые продукты
Україна
Украина
Кл.слова (ненормовані):
цукробурякове
виробництво
--
свеклосахарное производство
--
цукрова галузь
--
сахарная отрасль
--
цукрова промисловість
--
сахарная промышленность
--
цукрові заводи
--
сахарные заводы
--
агропромислові формування
--
агропромышленные формирования
Анотація:
Розглянуто сучасний стан цукробурякового виробництва в України.
Утримувачі документа:
КРУ "Универсальная научная библиотека им. И. Я. Франко" : 95017
Дод.точки доступу:
Кравченко, І. Й. (асистент; Національний університет харчових технологій)
Знайти схожі
>
4.
Боднар, В. С.
(кандидат економічних наук; старший науковий співробітник; завідувач лабораторії; Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН).
Цукробуряковий підкомплекс України: напрями стабілізації та індикатори розвитку до 2020 року / В. С. Боднар, А. В. Фурса> // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал. - 2014. -
№ 1
. - С. 20-29 : табл. - (Економіка агропромислового виробництва). - Бібліогр. наприкінці ст., 14 назв. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 2221-1055
ДРНТІ
68.35.33
УДК
338.43:664.121
Рубрики:
Экономика сельского хозяйства
Економіка сільського господарства
Пищевая промышленность, 2013-2020 гг.
Харчова промисловість, 2013-2020 рр.
Украина
Україна
Кл.слова (ненормовані):
сельское хозяйство
--
сільське господарство
--
рынок сахара
--
ринок цукру
--
экспорт сахара
--
експорт цукру
--
сахарная свекла
--
цукровий буряк
--
свеклосахарный подкомплекс
--
цукробуряковій підкомплекс
--
свеклосахарное производство
--
цукробурякове
виробництво
--
производство сахара
--
виробництво
цукру
--
реструктуризация производства сахара
--
реструктуризація виробництва цукру
--
продукты переработки
--
продукти переробки
--
продукты переработки сахарной свеклы
--
продукти переробки цукрових буряків
--
производство биоэтанола
--
виробництво
біоетанолу
--
производство биогаза
--
виробництво
біогазу
Анотація:
Проаналізовано сучасні тенденції розвитку цукробурякового підкомплексу України, з’ясовано основні причини виникнення нестабільності в галузі.
Утримувачі документа:
КРУ "Универсальная научная библиотека им. И. Я. Франко" : 95017
Дод.точки доступу:
Фурса, А. В. (кандидат економічних наук; старший науковий співробітник; провідний науковий співробітник; Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН)
Знайти схожі
>
5.
Фурса, Анатолій Васильович
(кандидат економічних наук; старший науковий співробітник).
Інноваційно-інвестиційний розвиток цукробурякового виробництва / А. В. Фурса> // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2014. -
№ 10
. - С. 66-69. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
338.43
ББК
65.32
Рубрики:
Економіка сільського господарства
Экономика сельского хозяйства
Україна
Кл.слова (ненормовані):
буряківництво
--
свекловодство
--
цукрові буряки
--
сахарная свекла
--
виробництво
цукрових буряків
--
производство сахарной свеклы
--
цукробурякове
виробництво
--
свеклосахарное производство
--
інноваційний розвиток
--
инновационное развитие
--
інвестиційний розвиток
--
инвестиционное развитие
--
інноваційна привабливість
--
инновационная привлекательность
--
інноваційні проекти
--
инновационные проекты
--
інноваційні розробки
--
инновационные разработки
--
державна підтримка
--
государственная поддержка
Анотація:
Висвітлено питання сутності критеріїв оцінки інновацій на предмет їх привабливості для цукробурякового виробництва. З’ясовано, які інноваційно-інвестиційні проекти можуть претендувати на державну підтримку. Встановлено, що державна підтримка має бути не безкоштовним дотуванням того чи іншого виробництва, а каталізатором залучення приватних інвестицій, з якими разом нести стовідсоткові ризики й одержувати відповідні вигоди від його ефективності, мов інвестор. Розглянуто основні критерії – високотехнологічність цукробурякової галузі, створення нових робочих місць і розвиток вітчизняного виробництва, високий ступінь готовності об’єктів інвестування, економічність та самоокупність, спільна участь у проекті державного й приватного капіталу, імпортозаміщення та екологічність.
Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ
Знайти схожі
>
6.
Хаєцька, Ольга Петрівна
(кандидат економічних наук; старший викладач кафедри менеджменту зовнішньоекономічної діяльності, готельно-ресторанної справи та туризму; Вінницький національний аграрний університет).
Засади активізації організаційно-економічного механізму цукробурякового виробництва [Text] / О. П. Хаєцька> // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. -
№ 12
. - P50-55 : рис.; табл. - статья на англ. языке. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
338.43
ББК
65.32
Рубрики:
Економіка
Экономика
Экономика сельского хозяйства
Економіка сільського господарства
Кл.слова (ненормовані):
цукробурякове
виробництво
--
свеклосахарное производство
--
виробництво
цукру
--
производство сахара
--
організаційно-економічні механізми
--
организационно-экономические механизми
--
економічна ефективність
--
экономическая эффективность
--
концептуальні засади
--
концептуальные основы
--
функції управління
--
функции управления
Анотація:
Обгрунтувано теоретико-методологічні основи організаційно-економічного механізму як економічного поняття, визначено концептуальні засади формування зазначеного механізму з підвищення ефективності функціонування цукробурякового виробництва. Організаційно-економічний механізм розглянуто як важливий фактор забезпечення розвитку й конкурентоспроможності економічних систем різних рівнів - від окремого підприємства в галузі до рівня національної економіки. Проілюстровано порядок посилення взаємозв'язку між складовими організаційно-економічного механізму цукробурякового виробництва, сформовано концептуальні засади формування організаційно-економічного механізму підвищення ефективності цукробурякового виробництва, що включають диференційоване застосування специфічних і загальногалузевих організаційних та економічних важелів, інструментів і зв'язків. Запропоновано напрями вдосконалення організаційно-економічного механізму підвищення ефективності цукробурякового виробництва на основі впорядкування взаємозв'язаності функцій механізму й галузевої системи управління.
Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ
Знайти схожі
>
7.
Бондар, Володимир Сергійович
(кандидат економічних наук; старший науковий співробітник; завідувач лабораторії з досліджень економіки, маркетингу та планування; Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН).
Стратегічні напрями високоефективного функціонування цукробурякового підкомплексу АПК [Текст] / В. С. Бондар, А. В. Фурса> // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2016. -
№ 10
. - С. 30-40 : табл.; рис. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
338.43
ББК
65.32
Рубрики:
Економіка
Экономика
Економіка сільського господарства
Экономика сельского хозяйства
Європа
Европа
Україна
Украина
Кл.слова (ненормовані):
цукробуряковий підкомплекс
--
свеклосахарный подкомплекс
--
ринок цукру
--
рынок сахара
--
цукровий ринок
--
сахарный рынок
--
світовий ринок цукру
--
мировой рынок сахара
--
внутрішній ринок цукру
--
внутренний рынок сахара
--
виробництво
цукру
--
производство сахара
--
цукробурякове
виробництво
--
свеклосахарное производство
--
баланс цукру
--
баланс сахара
--
світовий баланс цукру
--
мировой баланс сахара
--
споживання цукру
--
потребление сахара
--
цукрові буряки
--
сахарная свекла
--
площі цукрових буряків
--
площади сахарной свеклы
--
урожайність цукрових буряків
--
урожайность сахарной свеклы
--
цукрові компанії
--
сахарные компании
--
цукрові агрохолдинги
--
сахарные агрохолдинги
Анотація:
Здійснено аналіз основних тенденцій і протиріч світового ринку цукру та встановлено, що на сучасному етапі вони безпосередньо й опосередковано впливають на стан внутрішнього ринку цукру України, який поки що відрізняється нестабільністю, перепадами обсягів виробництва цукру та оптово-відпускних цін, невисокою ефективністю і практичною розрегульованістю. З'ясовано основні причини такого розладу. Виявлено найбільш суттєві фактори, що впливають на формування внутрішніх оптово-відпускних цін на цукор. Визначено домінуючі тенденції в розвитку цукробурякового підкомплексу АПК України на сучасному етапі. Обгрунтовано стратегічні напрями, цифрові параметри та можливі конкретні заходи щодо високоефективного функціонування цукробурякового підкомплексу АПК в умовах посилення економічної конкуренції взагалі, в тому числі й у зв'язку з очікуваним переходом країн ЄС до вільного ринку цукру.
Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ
Дод.точки доступу:
Фурса, Анатолій Васильович (кандидат економічних наук; старший науковий співробітник; провідний науковий співробітник; Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН); Астарта-Київ, агрохолдинг \о нем\
Знайти схожі
>
8.
Фурса, Анатолій Васильович
(кандидат економічних наук; старший науковий співробітник; провідний науковий співробінтник лабораторії досліджень з економіки, маркетингу та планування; Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН).
Шляхи підвищення конкурентоспроможності бурякоцукрового виробництва [Text] / А. В. Фурса> // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2016. -
№ 11
. - P33-38 : табл. - статья на англ. языке. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
338.43
ББК
65.32
Рубрики:
Економіка
Экономика
Економіка сільського господарства
Экономика сельского хозяйства
Україна
Украина
Кл.слова (ненормовані):
галузь буряківництва
--
отрасль свекловодства
--
цукробуряковий підкомплекс
--
свеклосахарный подкомплекс
--
цукрові буряки
--
сахарная свекла
--
цукробурякове
виробництво
--
бурякоцукрове
виробництво
--
свеклосахарное производство
--
виробництво
цукрових буряків
--
производство сахарной свеклы
--
виробництво
цукру
--
производство сахара
--
технології виробництва
--
технологии производства
--
цукрові заводи
--
сахарные заводы
--
конкурентоспроможность бурякоцукрового виробництва
--
конкурентоспособность свеклосахарного производства
Анотація:
Розглянуто сучасний рівень конкурентоспроможності вітчизняного цукробурякового виробництва. Зазначено відставання ряду показників у галузі буряківництва України від показників європейського рівня. Визначено основні фактори відставання - природні й суб'єктивні, а також ряд заходів, які дають помітний приріст урожаю цукрових буряків. Досліджено питання вдосконалення технологій виробництва цукрових буряків і цукру. Запропоновано запровадити систему оцінки роботи цукрових заводів, управління безпечністю харчових продуктів та управляння якістю, а також упорядкувати справедливу систему взаємовідносин між суб'єктами цукробурякового підкомплексу й освоїти ринковий механізм, що уможливить зменшити ризики, пов'язані з виникненням зон нестабільності та кризових ситуацій у галузі.
Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ
Знайти схожі
повний формат
короткий формат
всі знайдені
відмічені
окрім відмічених
Стандартний
Розширений
Професійний
За словником
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)