Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=цукробурякове виробництво<.>
Загальна кількість знайдених документів : 8
Показані документи с 1 за 8
1.


    Багрій, Т. В. (голова правління ЗАТ "Зеніт-Сервіс").
    Розвиток нових інтегрованих формувань у відродженні цукробурякового виробництва в Україні / Т.В. Багрій // Економіка АПК : Міжнародний науково-виробничий журнал. - 2009. - № 4(174). - С. 29-31. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
ДРНТІ
ББК 65.325.1 + 65.32-43
Рубрики: Економіка АПК
   Економіка рослинництва

   Экономика АПК

   Экономика растениеводства

   Україна
Кл.слова (ненормовані):
інтеграція агропромислова -- виробництво цукру -- интеграция агропромышленная -- производство сахара -- сахаросвекольное производство -- цукробурякове виробництво -- агропромышленная интеграция -- сельскохозяйственные предприятия -- объединение предприятий -- промышленные предприятия -- агропромислова інтеграція -- сільськогосподарські підприємства -- об'єднання підприємств -- промислові підприємства
Анотація: Виробництво високоякісного цукру в Україні залишається стратегічною галуззю і за умов розвитку вертикальної інтеграції, безсумнівно, матиме попит на світовому ринку.

Утримувачі документа:
Державний вищий навчальний заклад "Херсонський державний аграрний університет"

Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (29.07.2009р. Прим. 1 - ) (вільний)

Знайти схожі

2.


    Сінєльніков, Б. (доцент; кандидат економічних наук).
    Розвиток цукробурякового виробництва в контексті інтелектуальної спадщини М. Д. Кондратьєва / Б. Сінєльніков // Економіка України : щомісячний політико-економічний журнал на російській та українській мовах. - 2011. - № 11. - С. 44-59 : табл. - Библиогр. в сносках
УДК
ББК 65.03
Рубрики: Економіка
   Економічна історія, 1801-2010 рр.

   Экономика

   Экономическая история, 1801-2010 гг.

   Росія
    Україна

    Россия

    Украина

Кл.слова (ненормовані):
економічна історія -- цукробурякова промисловість -- цукробуряковий комплекс -- цукрові заводи -- цукробурякове виробництво -- технології виробництва -- історія технологій -- цукрові буряки -- вирощування цукрових буряків -- виробництво цукру -- економічна наука -- теорія довгих хвиль -- довгі хвилі -- статистика галузі -- экономическая история -- сахаросвекольная промышленность -- сахаросвекольный комплекс -- сахарные заводы -- сахаросвекольное производство -- технологии производства -- история технологий -- сахарная свекла -- выращивание сахарной свеклы -- производство сахара -- экономическая наука -- теория длинных волн -- длинные волны -- статистика отрасли
Анотація: Розглянуто технологічні уклади, характерні для розвитку цукробурякового виробництва. Підкреслено, що еволюція галузі відзначалася постійною зміною технології виробництва, подоланням технологічних меж та переходом до нового технологічного укладу. Розкрито зростаючу роль науки у формуванні кожного технологічного укладу.


Дод.точки доступу:
Кондратьєв, М. (російський економіст) \о нем\

Є примірники у відділах: всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)

Знайти схожі

3.


    Ткаченко, Н. М. (доктор економічних наук; професор; Національний університет харчових технологій).
    Шляхи реформування цукрової галузі України та її адаптація до ринкових умов / Н. М. Ткаченко, І. Й. Кравченко // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал. - 2013. - № 4. - С. 23-28 : рис., a-табл. - (Економіка агропромислового виробництва ). - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 2221-1055
УДК
Рубрики: Сільськогосподарські підприємства
   Сельскохозяйственные предприятия

   Харчові продукти

   Пищевые продукты

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
цукробурякове виробництво -- свеклосахарное производство -- цукрова галузь -- сахарная отрасль -- цукрова промисловість -- сахарная промышленность -- цукрові заводи -- сахарные заводы -- агропромислові формування -- агропромышленные формирования
Анотація: Розглянуто сучасний стан цукробурякового виробництва в України.

Утримувачі документа:
КРУ "Универсальная научная библиотека им. И. Я. Франко" : 95017

Дод.точки доступу:
Кравченко, І. Й. (асистент; Національний університет харчових технологій)

Знайти схожі

4.


    Боднар, В. С. (кандидат економічних наук; старший науковий співробітник; завідувач лабораторії; Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН).
    Цукробуряковий підкомплекс України: напрями стабілізації та індикатори розвитку до 2020 року / В. С. Боднар, А. В. Фурса // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал. - 2014. - № 1. - С. 20-29 : табл. - (Економіка агропромислового виробництва). - Бібліогр. наприкінці ст., 14 назв. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 2221-1055
ДРНТІ
УДК
Рубрики: Экономика сельского хозяйства
   Економіка сільського господарства

   Пищевая промышленность, 2013-2020 гг.

   Харчова промисловість, 2013-2020 рр.

   Украина
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
сельское хозяйство -- сільське господарство -- рынок сахара -- ринок цукру -- экспорт сахара -- експорт цукру -- сахарная свекла -- цукровий буряк -- свеклосахарный подкомплекс -- цукробуряковій підкомплекс -- свеклосахарное производство -- цукробурякове виробництво -- производство сахара -- виробництво цукру -- реструктуризация производства сахара -- реструктуризація виробництва цукру -- продукты переработки -- продукти переробки -- продукты переработки сахарной свеклы -- продукти переробки цукрових буряків -- производство биоэтанола -- виробництво біоетанолу -- производство биогаза -- виробництво біогазу
Анотація: Проаналізовано сучасні тенденції розвитку цукробурякового підкомплексу України, з’ясовано основні причини виникнення нестабільності в галузі.

Утримувачі документа:
КРУ "Универсальная научная библиотека им. И. Я. Франко" : 95017

Дод.точки доступу:
Фурса, А. В. (кандидат економічних наук; старший науковий співробітник; провідний науковий співробітник; Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН)

Знайти схожі

5.


    Фурса, Анатолій Васильович (кандидат економічних наук; старший науковий співробітник).
    Інноваційно-інвестиційний розвиток цукробурякового виробництва / А. В. Фурса // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2014. - № 10. - С. 66-69. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка сільського господарства
   Экономика сельского хозяйства

   Україна
Кл.слова (ненормовані):
буряківництво -- свекловодство -- цукрові буряки -- сахарная свекла -- виробництво цукрових буряків -- производство сахарной свеклы -- цукробурякове виробництво -- свеклосахарное производство -- інноваційний розвиток -- инновационное развитие -- інвестиційний розвиток -- инвестиционное развитие -- інноваційна привабливість -- инновационная привлекательность -- інноваційні проекти -- инновационные проекты -- інноваційні розробки -- инновационные разработки -- державна підтримка -- государственная поддержка
Анотація: Висвітлено питання сутності критеріїв оцінки інновацій на предмет їх привабливості для цукробурякового виробництва. З’ясовано, які інноваційно-інвестиційні проекти можуть претендувати на державну підтримку. Встановлено, що державна підтримка має бути не безкоштовним дотуванням того чи іншого виробництва, а каталізатором залучення приватних інвестицій, з якими разом нести стовідсоткові ризики й одержувати відповідні вигоди від його ефективності, мов інвестор. Розглянуто основні критерії – високотехнологічність цукробурякової галузі, створення нових робочих місць і розвиток вітчизняного виробництва, високий ступінь готовності об’єктів інвестування, економічність та самоокупність, спільна участь у проекті державного й приватного капіталу, імпортозаміщення та екологічність.

Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Знайти схожі

6.


    Хаєцька, Ольга Петрівна (кандидат економічних наук; старший викладач кафедри менеджменту зовнішньоекономічної діяльності, готельно-ресторанної справи та туризму; Вінницький національний аграрний університет).
    Засади активізації організаційно-економічного механізму цукробурякового виробництва [Text] / О. П. Хаєцька // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. - № 12. - P50-55 : рис.; табл. - статья на англ. языке. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Экономика

   Экономика сельского хозяйства

   Економіка сільського господарства

Кл.слова (ненормовані):
цукробурякове виробництво -- свеклосахарное производство -- виробництво цукру -- производство сахара -- організаційно-економічні механізми -- организационно-экономические механизми -- економічна ефективність -- экономическая эффективность -- концептуальні засади -- концептуальные основы -- функції управління -- функции управления
Анотація: Обгрунтувано теоретико-методологічні основи організаційно-економічного механізму як економічного поняття, визначено концептуальні засади формування зазначеного механізму з підвищення ефективності функціонування цукробурякового виробництва. Організаційно-економічний механізм розглянуто як важливий фактор забезпечення розвитку й конкурентоспроможності економічних систем різних рівнів - від окремого підприємства в галузі до рівня національної економіки. Проілюстровано порядок посилення взаємозв'язку між складовими організаційно-економічного механізму цукробурякового виробництва, сформовано концептуальні засади формування організаційно-економічного механізму підвищення ефективності цукробурякового виробництва, що включають диференційоване застосування специфічних і загальногалузевих організаційних та економічних важелів, інструментів і зв'язків. Запропоновано напрями вдосконалення організаційно-економічного механізму підвищення ефективності цукробурякового виробництва на основі впорядкування взаємозв'язаності функцій механізму й галузевої системи управління.

Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Знайти схожі

7.


    Бондар, Володимир Сергійович (кандидат економічних наук; старший науковий співробітник; завідувач лабораторії з досліджень економіки, маркетингу та планування; Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН).
    Стратегічні напрями високоефективного функціонування цукробурякового підкомплексу АПК [Текст] / В. С. Бондар, А. В. Фурса // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2016. - № 10. - С. 30-40 : табл.; рис. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Экономика

   Економіка сільського господарства

   Экономика сельского хозяйства

   Європа
    Европа

    Україна

    Украина

Кл.слова (ненормовані):
цукробуряковий підкомплекс -- свеклосахарный подкомплекс -- ринок цукру -- рынок сахара -- цукровий ринок -- сахарный рынок -- світовий ринок цукру -- мировой рынок сахара -- внутрішній ринок цукру -- внутренний рынок сахара -- виробництво цукру -- производство сахара -- цукробурякове виробництво -- свеклосахарное производство -- баланс цукру -- баланс сахара -- світовий баланс цукру -- мировой баланс сахара -- споживання цукру -- потребление сахара -- цукрові буряки -- сахарная свекла -- площі цукрових буряків -- площади сахарной свеклы -- урожайність цукрових буряків -- урожайность сахарной свеклы -- цукрові компанії -- сахарные компании -- цукрові агрохолдинги -- сахарные агрохолдинги
Анотація: Здійснено аналіз основних тенденцій і протиріч світового ринку цукру та встановлено, що на сучасному етапі вони безпосередньо й опосередковано впливають на стан внутрішнього ринку цукру України, який поки що відрізняється нестабільністю, перепадами обсягів виробництва цукру та оптово-відпускних цін, невисокою ефективністю і практичною розрегульованістю. З'ясовано основні причини такого розладу. Виявлено найбільш суттєві фактори, що впливають на формування внутрішніх оптово-відпускних цін на цукор. Визначено домінуючі тенденції в розвитку цукробурякового підкомплексу АПК України на сучасному етапі. Обгрунтовано стратегічні напрями, цифрові параметри та можливі конкретні заходи щодо високоефективного функціонування цукробурякового підкомплексу АПК в умовах посилення економічної конкуренції взагалі, в тому числі й у зв'язку з очікуваним переходом країн ЄС до вільного ринку цукру.

Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Дод.точки доступу:
Фурса, Анатолій Васильович (кандидат економічних наук; старший науковий співробітник; провідний науковий співробітник; Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН); Астарта-Київ, агрохолдинг \о нем\

Знайти схожі

8.


    Фурса, Анатолій Васильович (кандидат економічних наук; старший науковий співробітник; провідний науковий співробінтник лабораторії досліджень з економіки, маркетингу та планування; Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН).
    Шляхи підвищення конкурентоспроможності бурякоцукрового виробництва [Text] / А. В. Фурса // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2016. - № 11. - P33-38 : табл. - статья на англ. языке. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Экономика

   Економіка сільського господарства

   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
галузь буряківництва -- отрасль свекловодства -- цукробуряковий підкомплекс -- свеклосахарный подкомплекс -- цукрові буряки -- сахарная свекла -- цукробурякове виробництво -- бурякоцукрове виробництво -- свеклосахарное производство -- виробництво цукрових буряків -- производство сахарной свеклы -- виробництво цукру -- производство сахара -- технології виробництва -- технологии производства -- цукрові заводи -- сахарные заводы -- конкурентоспроможность бурякоцукрового виробництва -- конкурентоспособность свеклосахарного производства
Анотація: Розглянуто сучасний рівень конкурентоспроможності вітчизняного цукробурякового виробництва. Зазначено відставання ряду показників у галузі буряківництва України від показників європейського рівня. Визначено основні фактори відставання - природні й суб'єктивні, а також ряд заходів, які дають помітний приріст урожаю цукрових буряків. Досліджено питання вдосконалення технологій виробництва цукрових буряків і цукру. Запропоновано запровадити систему оцінки роботи цукрових заводів, управління безпечністю харчових продуктів та управляння якістю, а також упорядкувати справедливу систему взаємовідносин між суб'єктами цукробурякового підкомплексу й освоїти ринковий механізм, що уможливить зменшити ризики, пов'язані з виникненням зон нестабільності та кризових ситуацій у галузі.

Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)