Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=экспорт сои<.>
Загальна кількість знайдених документів : 2
Показані документи с 1 за 2
1.


    Боднар, Ольга Василівна (кандидат економічних наук; старший науковий співробітник; завідувач відділу ціноутворення, кон'юнктури та інфраструктури ринку; Національний науковий центр "Інститут аграрної економіки").
    Перспективи збільшення доданої вартості на ринку соєвих бобів і продуктів їх переробки в Україні [Текст] / В. С. Бондар, А. Л. Педорченко // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. - № 3. - С. 51-60 : табл.; рис. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка сільського господарства
   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
соєві боби -- соевые бобы -- соя -- соєвий шрот -- соевый шрот -- соєва олія -- соевое масло -- ринок соєвих бобів -- рынок соевых бобов -- ринок сої -- рынок сои -- виробництво сої -- производство сои -- виробництво м'яса -- производство мяса -- експорт сої -- экспорт сои -- імпорт сої -- импорт сои -- структура експорту -- структура экспорта -- додана вартість -- добавленная стоимость -- переробка сої на біодизель -- переработка сои на биодизель
Анотація: Досліджено вітчизняну структуру аграрного експорту з погляду глибини переробки продукції, визначено превалювання у ній сировинної складової, висвітлюються переваги розвитку переробки сільськогосподарської сировини у середині країни. Висвітлено сучасний стан ринку соєвих бобів в Україні, здійснено порівняльний аналіз напрямів використання вироблених соєвих бобів і продуктів їх переробки в Україні та в розвинутих країнах світу. Зіставлено розмір сукупної доданої вартості, що створюється при виробництві й експорті соєвих бобів та при альтернативних векторах їх використання у середині країни. Альтернативні вектори передбачають вартісні ланцюги, які включають виробництво сировини, переробку на олію й шрот і в подальшому їхній експорт, використання шроту для виробництва продукції тваринництва та переробка соєвої олії на біодизель. Визначено ефективність пропонованої оптимізації ринку соєвих бобів.

Перейти к внешнему ресурсу: текст статьи

Дод.точки доступу:
Педорченко, А. Л. (аспірант; Національний університет біоресурсів і природокористування України)

Знайти схожі

2.


    Жеребець, Н. О. (магістр; Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана).
    Стан та перспективи розвитку виробництва і переробки сої в Україні [Текст] / Н. О. Жеребець // Формування ринкових відносин в Україні : Збірник наукових праць. - 2016. - № 5. - С. 45-49 : табл., граф. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.325.1(4УКР-4ВІН)в7-80
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика сельского хозяйства, 2003-2015 гг.

   Економіка сільського господарства, 2003-2015 рр.

   Украина
    Україна

    Винницкая область

    Вінницька область

Кл.слова (ненормовані):
агропромышленный комплекс -- агропромисловий комплекс -- АПК -- экономика растениеводства -- економіка рослинництва -- растениеводство -- рослинництво -- валовой сбор зерна -- валовий збір зерна -- добавленная стоимость -- додана вартість -- оценочная методология -- оціночна методологія -- отраслевая динамика -- галузева динаміка -- перерабатывающая промышленность -- переробна промисловість -- посевные площади -- посівні площі -- регионы Украины -- регіони України -- рыное предложение -- ринкова пропозиція -- рыночный спрос -- ринковий попит -- соя -- експорт сої -- экспорт сои -- переробка сої -- переработка сои -- статистические показатели -- статистичні показники -- техническая эффективность растениеводства -- технічна ефективність рослинництва -- урожайность сои -- урожайність сої
Анотація: Досліджено основні тенденції розвитку ринку сої в Україні, проаналізовано сучасний стан виробництва сої, розкрито причини розширення посівних площ, простежено динаміку валових зборів, а також наведено переваги даної культури. Крім того, було проаналізовано урожайність сої в Україні протягом 2005-2015 років та здійснено порівняння даного показника із його рівнем у світі. Досліджено напрями використання сої в Україні та з'ясовано, що переважна більшість соєвих бобів спрямовується на експорт, а не переробляється в середині країни. Хоча в останні роки потужності з пере¬робки сої в Україні зростають. За допомогою методу аналізу оболонки даних (DEA) визначено технічну ефективність за input-орієнтованої моделі (модель вхідних ресурсів) для 101 аграрного підприємства Вінницької області. Визначено, що Україна має значні можливості не лише як виробник сої, а й як експортер продуктів її переробки.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)