Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
Наукова бібліотека Українського державного університету науки і технологій
Бази даних
Статті, доповіді, тези- результати пошуку
Вид пошуку
Каталог книг
Каталог книг НМетАУ (до 2022 року)
Періодичні видання (друковані)
Статті, доповіді, тези
Рідкісні та цінні видання
Охоронні документи
Мережеві ресурси
Зона пошуку
Ключевые слова
Автор
Назва
Рік видання
Формат представлення знайдених документів:
повний
інформаційний
короткий
Відсортувати знайдені документи за:
автором
назвою
роком видання
типом документа
Пошуковий запит:
<.>K=экспорт сои<.>
Загальна кількість знайдених документів
:
2
Показані документи
с 1 за 2
>
1.
Боднар, Ольга Василівна
(кандидат економічних наук; старший науковий співробітник; завідувач відділу ціноутворення, кон'юнктури та інфраструктури ринку; Національний науковий центр "Інститут аграрної економіки").
Перспективи збільшення доданої вартості на ринку соєвих бобів і продуктів їх переробки в Україні [Текст] / В. С. Бондар, А. Л. Педорченко> // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. -
№ 3
. - С. 51-60 : табл.; рис. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
338.43
ББК
65.32
Рубрики:
Економіка сільського господарства
Экономика сельского хозяйства
Україна
Украина
Кл.слова (ненормовані):
соєві боби
--
соевые бобы
--
соя
--
соєвий шрот
--
соевый шрот
--
соєва олія
--
соевое масло
--
ринок соєвих бобів
--
рынок соевых бобов
--
ринок сої
--
рынок
сои
--
виробництво сої
--
производство
сои
--
виробництво м'яса
--
производство мяса
--
експорт сої
--
экспорт
сои
--
імпорт сої
--
импорт
сои
--
структура експорту
--
структура
экспорт
а
--
додана вартість
--
добавленная стоимость
--
переробка сої на біодизель
--
переработка
сои
на биодизель
Анотація:
Досліджено вітчизняну структуру аграрного експорту з погляду глибини переробки продукції, визначено превалювання у ній сировинної складової, висвітлюються переваги розвитку переробки сільськогосподарської сировини у середині країни. Висвітлено сучасний стан ринку соєвих бобів в Україні, здійснено порівняльний аналіз напрямів використання вироблених соєвих бобів і продуктів їх переробки в Україні та в розвинутих країнах світу. Зіставлено розмір сукупної доданої вартості, що створюється при виробництві й експорті соєвих бобів та при альтернативних векторах їх використання у середині країни. Альтернативні вектори передбачають вартісні ланцюги, які включають виробництво сировини, переробку на олію й шрот і в подальшому їхній експорт, використання шроту для виробництва продукції тваринництва та переробка соєвої олії на біодизель. Визначено ефективність пропонованої оптимізації ринку соєвих бобів.
Перейти к внешнему ресурсу:
текст статьи
Дод.точки доступу:
Педорченко, А. Л. (аспірант; Національний університет біоресурсів і природокористування України)
Знайти схожі
>
2.
Жеребець, Н. О.
(магістр; Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана).
Стан та перспективи розвитку виробництва і переробки сої в Україні [Текст] / Н. О. Жеребець> // Формування ринкових відносин в Україні : Збірник наукових праць. - 2016. -
№ 5
. - С. 45-49 : табл., граф. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК
65.325.1(4УКР-4ВІН)в7-80
Рубрики:
Экономика
Економіка
Экономика сельского хозяйства, 2003-2015 гг.
Економіка сільського господарства, 2003-2015 рр.
Украина
Україна
Винницкая область
Вінницька область
Кл.слова (ненормовані):
агропромышленный комплекс
--
агропромисловий комплекс
--
АПК
--
экономика растениеводства
--
економіка рослинництва
--
растениеводство
--
рослинництво
--
валовой сбор зерна
--
валовий збір зерна
--
добавленная стоимость
--
додана вартість
--
оценочная методология
--
оціночна методологія
--
отраслевая динамика
--
галузева динаміка
--
перерабатывающая промышленность
--
переробна промисловість
--
посевные площади
--
посівні площі
--
регионы Украины
--
регіони України
--
рыное предложение
--
ринкова пропозиція
--
рыночный спрос
--
ринковий попит
--
соя
--
експорт сої
--
экспорт
сои
--
переробка сої
--
переработка
сои
--
статистические показатели
--
статистичні показники
--
техническая эффективность растениеводства
--
технічна ефективність рослинництва
--
урожайность
сои
--
урожайність сої
Анотація:
Досліджено основні тенденції розвитку ринку сої в Україні, проаналізовано сучасний стан виробництва сої, розкрито причини розширення посівних площ, простежено динаміку валових зборів, а також наведено переваги даної культури. Крім того, було проаналізовано урожайність сої в Україні протягом 2005-2015 років та здійснено порівняння даного показника із його рівнем у світі. Досліджено напрями використання сої в Україні та з'ясовано, що переважна більшість соєвих бобів спрямовується на експорт, а не переробляється в середині країни. Хоча в останні роки потужності з пере¬робки сої в Україні зростають. За допомогою методу аналізу оболонки даних (DEA) визначено технічну ефективність за input-орієнтованої моделі (модель вхідних ресурсів) для 101 аграрного підприємства Вінницької області. Визначено, що Україна має значні можливості не лише як виробник сої, а й як експортер продуктів її переробки.
Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск
Знайти схожі
повний формат
короткий формат
всі знайдені
відмічені
окрім відмічених
Стандартний
Розширений
Професійний
За словником
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)