Шаповал, С. Л.
    Фізичні властивості колоїдно-пористих харчових систем [Текст] / С. Л. Шаповал // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. С. Нові рішення в сучасних технологіях. - 2017. - Вип. 53(1274). - С. 159-164 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 35.50
Рубрики: Химическая технология
   Технология органических веществ в целом

   Хімічна технологія

   Технологія органічних речовин в цілому

Кл.слова (ненормовані):
реологічні властивості -- реологические свойства -- деформація стиснення -- деформация сжатия -- колоїдно-пружні харчові системи -- коллоидно-упругие пищевые системы -- теплове поле -- тепловое поле -- фізико-математичні моделі -- физико-математические модели
Анотація: Проведено комплексне дослідження реологічних властивостей колоїдно-пористих харчових систем з використанням Багатофункціонального вимірювального модульного приладу “МІГ-1.3”. Зафіксовано функціональну залежність зміни релаксаційної сили та температурного поля в зразку під час осьової деформації стиснення у форматі реального часу. Отримано рівняння швидкості зміни деформаційної сили та швидкості поширення теплового поля. Отримані результати узгоджені з товарознавчими критеріями якості