Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>S=Харчові виробництва<.>
Загальна кількість знайдених документів : 38
Показані документи с 1 за 10
 1-10    11-20   21-30   31-38 
1.


    Шведюк, Д. А.
    Моделювання жирнокислотного складу січених напівфабрикатів з м’яса птиці з використанням модифікованих жирів / Д. А. Шведюк, В. М. Пасічний, І. Г. Радзієвська // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. С. Нові рішення в сучасних технологіях. - 2017. - Вип. 7(1229). - С. 225-232 : іл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
Рубрики: Пищевые производства
   Харчові виробництва

   Производство мяса и мясных продуктов

   Виробництво м'яса та м'ясних продуктів

Кл.слова (ненормовані):
напівфабрикати -- полуфабрикаты -- модифіковані жири -- модифицированные жиры -- м’ясо птиці -- мясо птицы -- клітковина -- клетчатка -- пальмова олія -- пальмовое масло
Анотація: Досліджено можливість покращення біологічної повноцінності жирнокислотного складу напівфабрикатів м’ясних на основі м’яса курчат бройлерів шляхом введення до рецептур модифікованого жиру та комбінування м’ясної сировини з клітковиною та рослинною сировиною. Проаналізовано зміна жирнокислотного складу січених напівфабрикатів з м’яса птиці при різних рівнях введення та типах модифікованих жирів, обґрунтовано раціональні рівні та форму внесення модифікованих жирів. Проведено порівняльний аналіз змодельованих рецептур з продуктами традиційного асортименту та доведено підвищення біологічної повноцінності продукту

Перейти к внешнему ресурсу: \\New\textlok\Вісн_НТУХПІ_07_2017\1.pdf

Дод.точки доступу:
Пасічний, В. М.; Радзієвська, І. Г.

Знайти схожі

2.


   
    рН- та термочутливі нано(феро)гелі на основі N-ізопропілакриламіду та акрилової кислоти / Ю. М. Самченко [и др.] // Доповіді Національної Академії наук України : Науково-теоретичний журнал . - 2017. - № 6. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕКІ . - ISSN 1025-6415
УДК
ББК 36-1
Рубрики: Пищевые производства
   Теоретические основы пищевых производств

   Харчові виробництва

   Теоретичні основи харчових виробництв

Кл.слова (ненормовані):
харчові виробництва -- пищевые производства -- гідрогелі розумні -- гидрогели умные -- ферогелі -- ферогели -- термочутливі гідрогелі -- термочувствительные гидрогели -- N-ізопропілакриламід -- N-изопропилакриламид -- акрилова кислота -- акриловая кислота -- магнетит -- дзета-потенціал -- дзета-потенциал -- доксорубіцин -- доксорубицин
Анотація: Синтезовано нанорозмірні гідрогелі на основі термочутливого полі-N-ізопропілакриламіду та його спів полімерів з акриловою кислотою, а також нанокомпозити на їх основі з інкорпорованим магнетитом із середнім розміром наночастинок близько 100-200 нм. Показано, що розмір синтезованих гідрогелевих матриць залежить від температури та величини рН, так само як і величина дзета-потенціалу наночасти нок. Так, за умов нагрівання гідрогелю до температури вище 32 °С середній діаметр наночастинок зменшується у два-три рази, а зі зменшенням величини рН нижче 5 - у три-п’ять разів, що створює передумови для керова ного вивільнення інкорпорованих протипухлинних препаратів, насамперед доксорубіцину, та застосування розроблених ферогелів при лікарській гіпертермії. Інкорпорація до складу гідрогелевих матриць нано розмірного магнетиту забезпечує можливість адресної локалізації розроблених терапевтичних систем у безпосередній близькості до органа-мішені шляхом накладання постійного малоінтенсивного магнітного поля


Дод.точки доступу:
Самченко, Ю. М.; Крикля, С. О.; Пасмурцева, Н. О.; Полторацька, Т. П.; Маринін, А. І.

Знайти схожі

3.


    Сімакова, О. О.
    Дослідження якості питної води у виробництві хліба / О. О. Сімакова, І. А. Назаренко // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. С. Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків : НТУ “ХПІ”, 2017. - Вип. 32(1254). - С. 112-116 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕКІ
УДК
ББК 36.83
Рубрики: Пищевые производства
   Хлебопекарное производство

   Харчові виробництва

   Хлібопекарське виробництво

Кл.слова (ненормовані):
пшеничне борошно -- пшеничная мука -- клейковина -- питна вода -- питьевая вода -- амілолітичні ферменти -- милолитические ферменты -- протеолітичні ферменти -- протеолитические ферменты -- катіони -- катионы -- важкі метали -- тяжелые металлы -- тістоведення -- тестоведение -- виробництво хліба -- производство хлеба
Анотація: Були проведені експерименти з вивчення впливу важких металів на дію протеолітичних ферментів пшеничного борошна і визначенню впливу невеликого закислення води на процеси тістоведення і, отже, на якість готового хліба. Розроблено схему, що дозволяє як нейтралізувати надлишкову кислотність післямембранної води, так і збагатити її катіонами кальцію, які не тільки корисні для здоров'я у складі продукту, але й будучи активаторами ферментів, зможуть вплинути на протікання гідролітичних процесів при замісі тіста на такій воді, прискорити процеси тістоведення і поліпшити якість готового хліба. Калійкатіонування води дозволить не тільки без всяких додаткових добавок поліпшити якість готового хліба, але і значно скоротити процес тістоведення, а отже, і зменшити собівартість готового продукту.


Дод.точки доступу:
Назаренко, І. А.
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

4.


    Бондар, С. М.
    Дієтичні властивості напоїв на основі сироватки / С. М. Бондар, О. Б. Чабанова, А. А. Трубнікова // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. С. Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків : НТУ “ХПІ”, 2017. - Вип. 32(1254). - С. 85-90 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕКІ
УДК
ББК 36.95
Рубрики: Пищевые производства
   Производство молока и молочных продуктов

   Харчові виробництва

   Виробництво молока і молочних продуктів

Кл.слова (ненормовані):
напої профілактичного призначення -- напитки профилактического назначения -- дієтичні властивості -- диетические свойства -- фізико-хімічні властивості -- физико-химические свойства -- мікробіологічні показники -- микробиологические показатели -- органолептичні показники -- органолептические показатели -- молочна сироватка -- молочная сыворотка
Анотація: Проведено аналіз сучасної періодичної літератури щодо використання цінних властивостей молочної сироватки при лікуванні діабету, гіпертонії, ожиріння тощо. Досліджено органолептичний склад напоїв з використанням сироватки. Встановлено, що хлорогенова кислота у складі напоїв стимулює нервові процеси і збільшує інтенсивність білкового обміну мозкової тканини. Визначено, що високий вміст хлорогенової кислоти досягається завдяки використанню імбиру та цикорію. Визначено харчову та енергетичну цінність напоїв, які свідчать про низьку калорійність і високий вміст біологічно активних речовин. Активність панкреатичної ліпази знаходиться в прямій залежності від активаторів, що містяться в рослинній сировині. Встановлено оптимальний час, за який під впливом панкреатичної ліпази розкладаються жири при споживанні дієтичних напоїв на основі сироватки. Запропоновано методику розрахунку органолептичних властивостей продуктів. Отримані за розробленою оціночною шкалою дані свідчать, що методика в цілому достовірно відображає основні органолептичні показники. Кращі якості мали експериментальні зразки напоїв з додаванням цикорію та лимонного соку. Результати органолептичної оцінки можуть використовуватись як підґрунтя для розробки технології напоїв з сироватки. Виявлено залежність властивостей напоїв від рецептури. Дієтичний ефект виявлено біохімічними дослідами з панкреатичною ліпазою in vitro. Бактерицидна дія напоїв доводиться мікробіологічними дослідженнями. Встановлено раціональні рецептури напоїв профілактичного призначення на основі сироватки.


Дод.точки доступу:
Чабанова, О. Б.; Трубнікова, А. А.
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

5.


    Задворняк, Степан.
    Зберігаємо та приумножуємо кавові традиції / С. Задворняк ; вів бесіду В. Кривошей // Упаковка. - 2017. - № 4. - С. 10-13. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
Рубрики: Харчові виробництва
   Виробництво смакових продуктів

   Пищевые производства

   Производство вкусовых продуктов

Кл.слова (ненормовані):
інтерв'ю -- интервью -- виробництво кави -- производство кофе -- історія підприємств -- история предприятий -- компанії -- компании -- продукція компаній -- продукция компаний -- асортимент кави -- ассортимент кофе -- пакувальні матеріали -- упаковочные материалы -- упаковка кави -- упаковка кофе
Анотація: Історія та сьогодення підприємства "Віденська кава" - одного з найбільших виробників кави в Україні.

Перейти к внешнему ресурсу: \\new\textlok\\Упаковка_2017_4\3.pdf

Дод.точки доступу:
Кривошей, В. М. (кандидат хімічних наук; ІАЦ "Упаковка"; м. Київ); Віденська кава, компанія \про неї\

Знайти схожі

6.


    Кривошей, В. Н. (кандидат химических наук).
    Плодоовощные консервы в Украине : рынок, тенденции, упаковка / В. Н. Кривошей // Упаковка. - 2017. - № 2. - С. 10-13 : рис.; 2-табл. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
УДК
Рубрики: Харчові виробництва
   Переробка плодів і овочей

   Пищевые производства

   Переработка плодов и овощей

Кл.слова (ненормовані):
плодоовощные консервы -- плодоовочеві консерви -- стеклянные банки -- скляні банки -- металлические банки -- реторт-пакеты -- пакувальні матеріали -- упаковочные материалы -- металева тара -- рынок плодоовощных консервов -- ринок плодоовчевих консервів -- гибкие многослойные пленнки -- гнучкі багатошарові плівки
Анотація: Рассмотрена ситуация на рынке плодоовощной консервированной продукции. Показана структура такой продукции и основных ее производителей в Украине. Называется девальвация национальной валюты и эмбарго консервов в Россию среди причин снижения производства, экспорта и потребления такой продукции. Основной тенденцией развития производства консервированных фруктов и овощей является поиск новых рынков сбыта, прежде всего в других странах. Подробно описывается упаковка, которая применяется для фасовки и упаковки плодоовощных консервов. Отмечены преимущества и недостатки стеклянных и металлических банок, а также реторт-пакетов из многослойных полимерных пленок.

Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\\Упаковка_2017_2\2.pdf

Знайти схожі

7.


    Шведюк, Дмитро Анатолійович (студент; кафедра технології м'яса та м'ясних продуктів).
    Дослідження фізико-хімічних властивостей напівфабрикатів м’ясних з додаванням білково-жирових емульсій на основі купажованих жирів [Текст] / Д. А. Шведюк, В. М. Пасічний, Ж. І. Прохоренко // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2016. - Вип. 42(1214). - С. 223-227 : ил. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
Рубрики: Харчові виробництва
   Виробництво продуктів з птиці

   Пищевые производства

   Производство птицепродуктов

Кл.слова (ненормовані):
м’ясні січені напівфабрикати -- жирові фази -- рецептурні складові -- клітковина -- зелена маса подорожника -- пальмова олія -- функціональні показники продукту -- напівфабрикати з м’яса птиці -- мясные рубленные полуфабрикаты -- жировые фазы -- рецептурные составляющие -- клетчатка -- зеленая масса подорожника -- пальмовое масло -- функциональные показатели продукта -- полуфабрикаты из мяса птицы
Анотація: Досліджено вплив введення білково-жирових емульсій на основі купажованих жирів різного складу на фізико-хімічні та функціонально-технологічні властивості м’ясних січених напівфабрикатів, проведено їх порівняльний аналіз залежно від виду жирової фази та кількості внесення емульсії. Розглянуто взаємодію досліджуваних емульсій з іншими рецептурними складовими виробу – зокрема з клітковиною та зеленою масою подорожника. Проведено порівняльний аналіз дослідних зразків з контрольною групою та обґрунтовано оптимальну рецептуру кінцевого продукту.


Дод.точки доступу:
Пасічний, Василь Миколайович (доктор технічних наук; професор кафедри технології м'яса та м'ясних продуктів); Прохоренко, Жанна Іванівна (кандидат технічних наук; старший науковий співробітник; кафедра технології м’яса та м’ясопродуктів)

Знайти схожі

8.


    Халайджі, В. В. (кандидат технічних наук).
    Спеції в Україні [Текст] : ринок, тенденції, упаковка / В. В. Халайджі // Упаковка : журнал для виробників та споживачів тари і упаковки. - 2017. - № 3. - С. 12-14 : рис. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 36.98
Рубрики: Харчові виробництва
   Виробнициво смакових продуктів

   Пищевые производства

   Производство вкусовых продуктов

Кл.слова (ненормовані):
ринок спецій -- рынок специй -- ринок прянощей -- рынок пряностей -- упаковка для спецій -- упаковка для специй -- пакети для прянощів -- пакеты для пряностей -- пакувальні матеріали -- упаковочные материалы -- классификация специй -- класифікація спецій
Анотація: Приведена классификация существующих на рынке специй и пряностей. Рассмотрена ситуация на мировом рынке этой продукции. Показаны основные виды продукции, места их производства и экспортные возможности различных стран. Приведены данные по украинскому рынку специй и пряностей. Рассмотрены тенденции развития этого рынка и проблемы местных производителей продукции. Даны классификация и характеристика основных видов упаковки для специй и пряностей. Приведены основные требования этой продукции к упаковочным материалам и упаковке. Рассмотрены разнообразные виды упаковочных многослойных материалов для агрессивных и неагрессивных видов продукции.


Знайти схожі

9.


    Конончук, С. С.
    Низкотемпературный автоматизированный склад и его оборудование / С. С. Конончук // Упаковка. - 2017. - № 2. - С. 34-37 : рис. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
УДК
Рубрики: Харчові виробництва
   Хлібопекарне виробництво

   Пищевые производства

   Хлебопекарное производство

Кл.слова (ненормовані):
автоматизированные склады -- автоматизовані склади -- хлебобулочные изделия -- хлібобулочні вироби -- автоматизированные системы складирования -- автоматизовані системи складування -- компании -- компанії -- интегрированные краны -- інтегровані крани -- логистические центры -- логістичні центри -- транспортирование паллет -- транспортування палет -- продукты глубокой заморозки -- продукти глибокої заморозки -- условия хранения продукции -- умови зберігання продукції
Анотація: Речь идет об атоматизированных высотных складах для продуктов глубокой заморозки компании SSI SCHAFER.

Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\\Упаковка_2017_2\9.pdf

Дод.точки доступу:
SSI SCHAFER, компания \о ней\

Знайти схожі

10.


   
    Термостатний спосіб виробництва – гарантія тривалого зберігання паст білкових дитячого харчування / Ю. С. Українцева [и др.] // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. С. Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків : НТУ “ХПІ”, 2017. - Вип. 32(1254). - С. 123-132 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕКІ
УДК
ББК 36.95
Рубрики: Пищевые производства
   Производство молока и молочных продуктов

   Харчові виробництва

   Виробництво молока і молочних продуктів

Кл.слова (ненормовані):
дитяче харчування -- детское питание -- паста білкова -- паста белковая -- зберігання -- хранение -- температура хранения -- иемпература зберігання -- органолептичні показники -- органолептические показатели -- кислотність -- кислотность -- мікробіологічні показники -- микробиологические показатели -- біохімічні показники -- биохимические показатели -- пробіотичні властивості -- пробиотические свойства
Анотація: Викладені результати досліджень зміни показників якості паст білкових дитячого харчування з високими гіпоалергенними, пробіотичними, в т.ч. антагоністичними, властивостями при зберіганні в герметичній тарі при температурі (4 ± 2) °С протягом 28 діб. Показано, що при зазначених умовах протягом 24 діб досліджені зразки мають високі органолептичні, нормовані фізико-хімічні, мікробіологічні та біохімічних показники якості. Встановлено, що граничний термін зберігання паст білкових дитячого харчування при температурі (4 ± 2) °С не повинен перевищувати 12 діб з урахуванням коефіцієнта запасу для кисломолочних продуктів дитячого харчування (за умови зберігання в герметичній тарі).


Дод.точки доступу:
Українцева, Ю. С.; Ткаченко, Н. А.; Авершина, А. С.; Павленко, О. Т.
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

 1-10    11-20   21-30   31-38 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)