Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>S=Харчові виробництва<.>
Загальна кількість знайдених документів : 38
Показані документи с 1 за 10
 1-10    11-20   21-30   31-38 
1.


    Жарська, І. О. (кандидат економічних наук).
    Упаковка як фактор впливу на рішення про покупку продукції / І. О. Жарська, Ю. І. Озмітель // Упаковка. - 2016. - № 2. - С. 37-41 : рис. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 36
Рубрики: Пищевые производства
   Общие вопросы пищевых производств

   Харчові виробництва

   Загальні питання харчових виробництв

Кл.слова (ненормовані):
упаковка продукции -- упаковка продукції -- потребительская продукция -- споживча продукція -- дизайн упаковки -- цвет упаковки -- кольор упаковки -- потребители продуктов питания -- споживачі продуктів харчування -- критерии выбора продукции -- критерії відбіру продукції -- факторы влияния на выбор продуктов питания -- фактори впливу на вибір продуктів харчування -- кластерный анализ -- кластерний аналіз -- группировка потребителей -- групування споживачів
Анотація: До Другої світової війни вважали, що упаковку можна використовувати виключно для захисту продуктів від пошкодження під час їх зберігання, транспортування та розподілу. Після війни компанії, які були зацікавлені у маркетингових дослідженнях, почали розмірковувати над тим, як зробити свою продукцію більш привабливою і знайти нові канали для її просування. У результаті виробники знайшли те, що шукали, - упаковка стала невід'ємним елементом маркетингових бізнес-стратегій.

Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\\Упаковка_2016_2\13.pdf

Дод.точки доступу:
Озмітель, Ю. І.

Знайти схожі

2.


    Лебединець, В. Т. (кандидат технічних наук).
    Захисні покриття для зберігання фруктів та овочів / В. Т. Лебединець, Л. І. Гірняк, І. В. Донцова // Упаковка. - 2016. - № 2. - С. 30-33 : рис. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 36.91
Рубрики: Харчові виробництва
   Переробка плодів і овочей

   Пищевые производства

   Переработка плодов и овощей

Кл.слова (ненормовані):
захисні покриття для фруктів -- защитные покрытия для фруктов -- захисні покриття для овочів -- защитные покрытия для овощей -- хітозан -- хитозан -- покриття на основі хітозану -- покрытия нп основе хитозана -- захисні легкознімні покриття -- защитные легкоснимаемые покрытия -- пакувальні матеріали -- упаковочные материалы -- полімерні матеріали -- полимерные материалы -- антимікробні покриття -- антимикробные материалы
Анотація: Зберігання фруктів та овочів - складне багатофакторне завдання через неодинакову стійкість їх у процесі зберігання та високе обсіменіння пліснявими грибами, дріджами та бактеріями. Найважливіша особливість хімічного складу, що впливає на тривалість допустимого зберігання фруктів і овочів, - високий вміст води в їх тканинах - до 80-90%. Це обумовлює підвищену активність ферментативних реакцій, погіршення якості цих продуктів, зниження стійкості до хвороботворних мікроорганізмів і механічних пошкоджень. Ці особливості вимагають розробки спеціальних технологій зберігання фруктово-овочевої продукції. Дослідження вітчизняних і зарубіжних фахівців свідчать про перспективність застосування низки хімічних і фізичних впливів для збереження якості фруктів та овочів. Одними з ефективних методів зберігання є використання різних видів упаковки та нанесення захисних легкознімних покриттів безпосередньо на продукт. Такий захист переважно не створює токсикологічних проблем. Тому, під час їх розробки варто орієнтуватися на законодавчі положення про допустимі речовини, які застосовують із цією метою.

Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\\Упаковка_2016_2\10.pdf

Дод.точки доступу:
Гірняк, Л. І. (кандидат технічних наук); Донцова, І. В. (кандидат технічних наук)

Знайти схожі

3.


    Трофименко, Александр (руководитель направления по развитию бизнеса пищевой промышленности).
    Комплексные решения от Festo / А. Трофименко // Упаковка. - 2016. - № 2. - С. 23 : рис. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 36
Рубрики: Харчові виробництва
   Загальні питання харчових виробництв

   Пищевые производства

   Общие вопросы пищевых производств

Кл.слова (ненормовані):
интервью -- пищевая промышленность -- харчова промисловість -- автоматизация технологических процессов -- автоматизація технологічних процесів -- компании -- компанії -- выставки оборудования -- виставки обладнань
Анотація: 12-14 апреля 2016 года в выставочном центре КиевЭкспоПлаза на выставках "пак Экспо" и "Прод Экспо" буду представлены инновационные разработки для предприятий пищевой промышленности и упаковочной индустрии. Руководитель направления по развитию бизнеса пищевой промышленности компании Festo , Александр Трофименко, отвечает на вопросы, интересующие всех производителей продуктов питания и напитков, а также упаковки.

Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\\Упаковка_2016_2\7.pdf

Дод.точки доступу:
Пак Экспо 2016, международная выставка упаковочной индустрии \о ней\; Festo, компания \о ней\

Знайти схожі

4.


   
    Дослiдження особливостей впливу методу дискретно-iмпульсного введення енергiї на процес утворення лiпiдних наноструктур [Текст] / А. А. Долінський [и др.] // Доповіді Національної Академії наук України : Науково-теоретичний журнал. - 2016. - № 4. - С. 49-54 : ил. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 1025-6415
УДК
ББК 36-1
Рубрики: Пищевые производства
   Теоретические основы пищевых производств

   Харчові виробництва

   Теоретичні основи харчових виробництв

Кл.слова (ненормовані):
лiпiднi наноструктури -- липидные наноструктуры -- дискретно-iмпульсне введення енергії -- дискретно-импульсный ввод энергии -- гетерогеннi середовища -- гетерогенные среды -- дисперснi системи -- дисперсные системы -- функцiональнi матерiали -- функциональные материалы -- енергоефективність технологiй -- энергоэффективность технологий
Анотація: Розглянутi питання пiдвищення енергоефективностi технологiй при одержаннi лiпiдних везикулярних наноструктур за рахунок використання методу дискретно-iмпульсного введення енергiї. Показана можливiсть використання харчових фосфолiпiдних комплексiв в якостi матерiалу для отримання лiпiдних наноструктур з необхiдними властивостями.

Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\\Доповіді_НАН_Укр_2016_4\7.pdf

Дод.точки доступу:
Долінський, А. А. (академiк НАН України); Авдєєва, Л. Ю.; Шаркова, Н. О.; Чуніхін, О. Ю.

Знайти схожі

5.


    Кривошей, В. М. (кандидат хімічних наук).
    Рибна продукція в Україні : ринок, тенденції, упаковка / В. М. Кривошей // Упаковка. - 2016. - № 3. - С. 18-21 : цв.ил. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
Рубрики: Харчові виробництва
   Виробництво риби і рибних продуктів

   Пищевые производства

   Производство рыбы и рыбных продуктов

Кл.слова (ненормовані):
рибна продукція -- рыбная продукция -- вакуумная упаковка -- вакуумна упаковка -- упаковка в МГС -- бар'єрні багатошарові полімерні матеріали -- барьерные многослойные полимерные материалы -- ринки рибної продукції -- рынки рыбной продукции -- ринки морепродуктів -- рынки морепродуктов -- упаковка рибної продукції -- упаковка рыбной продукции -- способи пакування рибної продукції -- способы упаковки рыбной продукции -- модифіковане газове середовище -- модифицированная газовая среда
Анотація: Автор розглядає ринок рибної продукції у світі і в Україні. Відмічено, що вилов і виробництво риби і морепродуктів у світі зростають, однако споживання рибної продукції у регіонах планети різниться. Дається характеристика різним видам упаковки для рибної продукції. В якості сучасного тренду відмічено розвиток упаковки із бар'єрних багатошарових полімерних матеріалів у вакуумном або модифікованом газовому середовищі.

Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\\Упаковка_2016_3\6.pdf

Знайти схожі

6.


   
    Система управління якістю та безпечністю при виробництві капсульованих продуктів з пробіотичними мікроорганізмами [Текст] / Є. П. Пивоваров [и др.] // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2016. - Вип. 12(1184). - С. 137-144 : ил. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
Рубрики: Пищевые производства
   Производство пищевых концентратов

   Харчові виробництва

   Виробництво харчових концентратів

Кл.слова (ненормовані):
капсульовані пробіотичні мікроорганізми -- капсулированные пробиотические микроорганизмы -- система НАССР -- безпека харчової продукції -- безопасность пищевой продукции -- системи управління якістю -- системы управления качеством -- виробництво капсульованих продуктів -- производство капсулированных продуктов -- напівфабрикати -- полуфабрикаты -- харчові виробництва -- пищевые производства -- виробництво харчових концентратів -- производство пищевых концентратов
Анотація: Висвітлює актуальність проблеми впровадження системи управління безпечністю за принципами НАССР на виробництвах харчової промисловості. У статті уперше описано особливості побудови та використання даної системи на виробничих ділянках, де випускають капсульовані напівфабрикати з пробіотичними мікроорганізмами. При цьому особлива увага направлена на усі можливі критичні точки контролю, які можуть стати на заваді виробництва безпечної капсульованої продукції з пробіотичними мікроорганізмами. Охарактеризовані усі види ризиків, а також наведені рекомендації щодо попередження, усунення або зниження їх до припустимих рівнів, позначених у міжнародних стандартах. Наведені пропозиції, за рахунок запропонованого систематичного контролю на всіх етапах виробництва, гарантують виготовлення безпечної продукції; безпечність продукції при споживанні; збільшення відповідальності персоналу на усіх операціях та стадіях технологічного процесу.



Дод.точки доступу:
Пивоваров, Є. П. (доктор технічних наук); Большакова, В. Л.; Кондратюк, Н. В. (кандидат технічних наук,); Демидова, О. В. (студентка)

Знайти схожі

7.


    Безусов, А. Т. (доктор технических наук).
    Влияние эффекторов пектинметилэстеразы люцерны на кинетику деэтерификации пектиновых веществ [Текст] / А. Т. Безусов, Т. И. Никитчина // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2016. - Вип. 12(1184). - С. 145-149 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
УДК
Рубрики: Пищевые производства
   Основные процессы и аппараты пищевых производств

   Харчові виробництва

   Основні процеси і апарати харчових виробництв

Кл.слова (ненормовані):
пектиновые вещества -- пектинові речовини -- ферменти -- пектинметилэстераза -- пектинметилестераза -- пирокатехин -- ионы кальция -- іони кальцію -- люцерна -- скорость реакции -- швидкість реакції -- аппараты пищевых производств -- апарати харчових виробництв
Анотація: Исследованы возможности регулирования ферментативной активности и использования пектинметилэстеразы ферментного препарата люцерны для дэетерификации яблочного пектина, с использованием моделирования ферментативной реакции в присутствии эффекторов. Проведена экспериментальная оценка представителей активаторов и ингибиторов пектинметилэстеразы ферментного препарата люцерны. Установлено влияние эффекторов путем изменения константы Михаэлиса и максимальной скорости реакции в результате взаимодействия активаторов и ингибиторов пектинметилэстеразы ферментного препарата люцерны, как со свободной формой фермента, так и с фермент-субстратным комплексом.



Дод.точки доступу:
Никитчина, Т. И. (кандидат технических наук)

Знайти схожі

8.


   
    Дослідження залежності фізико-хімічних та органолептичних показників медів питних варених від хімічного складу сировини та умов процесу зброджування [Текст] / І. Є. Никулишин [и др.] // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2016. - Вип. 12(1184). - С. 156-162 : ил. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
Рубрики: Пищевые производства
   Общие вопросы пищевых производств

   Харчові виробництва

   Загальні питання харчових виробництв

Кл.слова (ненормовані):
ферментація -- ферментация -- рецептури напоїв -- рецептуры напитков -- технології виготовлення -- технологии пригтовления -- меди питні -- меды питьевые -- продукти бродіння -- продукты брожения -- органолептичний аналіз -- органолептический анализ -- смакова гармонія -- вкусовая гармония -- процес зброджування -- процесс брожения
Анотація: Опрацьовано завдання одержання медів питних на основі вітчизняних сортів меду. Розроблено нові рецептури напою. Встановлено придатність українських медів для виробництва медів питних. Досліджено динаміку бродіння медового сусла. Вивчено вплив основних чинників (складу сировини, концентрації дріжджів) на перебіг бродіння та фізико-хімічні властивості одержаних напоїв. Оцінено якість одержаних зразків медів питних за результатами органолептичного аналізу



Дод.точки доступу:
Никулишин, І. Є. (доктор технічних наук); Шевчук, Л. І. (доктор технічних наук); Оробчук, О. М. (кандидат технічних наук); Фалик, Т. С. (аспірант)

Знайти схожі

9.


    Прісс, О. П.
    Вплив теплової обробки біологічно активними речовинами на функціонування системи низькомолекулярних антиоксидантів під час зберігання плодів перцю [Текст] / О. П. Прісс, Н. П. Загорко // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2016. - Вип. 12(1184). - С. 169-175 : ил. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
Рубрики: Пищевые производства
   Переработка плодов и овощей

   Харчові виробництва

   Переробка плодів та овочів

Кл.слова (ненормовані):
антиоксиданти -- антиоксиданты -- малоновий діальдегід -- малоновый диальдегид -- аскорбінова кислота -- аскорбиновая кислота -- фенольні речовини -- фенольные вещества -- каротиноїди -- каротиноиды -- переробка овочів -- переработка овощей -- плоди перцю -- плоды перца
Анотація: Досліджено вплив теплової обробки біологічно активними речовинами бактерицидної антиоксидантної дії на утилізацію продуктів перекисного окислення ліпідів аскорбіновою кислотою, фенольними речовинами і каротиноїдами перцю протягом зберігання. Встановлено, що сумісний вплив теплової обробки і антиоксидантних речовин гальмує розвиток окисного стресу в 1,7.2 рази в залежності від гібриду перцю. Обробка пригнічує вплив окисних ферментів, що сприяє збереженню на 20% більше аскорбінової кислоти, на 10% фенольних речовин і на 20 ... 30% каротиноїдів. Між рівнем малонового діальдегіду і вмістом низькомолекулярних сполук встановлений сильний обернений зв'язок (r = -0,90 ... -0,92), що свідчить про їхню участь в утилізації активних форм кисню під час зберігання перцю.



Дод.точки доступу:
Загорко, Н. П.

Знайти схожі

10.


    Сердюк, М. Є. (кандидат сільськогосподарських наук).
    Визначення збереженості плодів яблуні [Текст] / М. Є. Сердюк, Н. А. Гапріндашвілі // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2016. - Вип. 12(1184). - С. 181-187 : ил. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
Рубрики: Пищевые производства
   Переработка плодов и овощей

   Харчові виробництва

   Переробка плодів та овочів

Кл.слова (ненормовані):
збереженість плодів яблунь -- сохранность плодов яблонь -- погодні умови -- погодные условия -- стандартна продукція -- стандартная продукция -- втрати маси -- утрата массы -- плоди яблунь -- плоды яблонь -- хвороби плодів -- болезни плодов -- антиоксиданти -- переработка плодов яблонь -- переробка плодів
Анотація: За допомогою інтерполяції експериментальних даних за методом Лагранжа була визначена збереженість плодів яблуні з виходом стандартної продукції не менше 90%. Отримані данні свідчать, що середня розрахункова збереженість плодів яблуні була дещо нижчою порівняно з фактично отриманою. Максимальною збереженістю характеризувалися плоди яблуні сорту Флоріна, а мінімальною – сорту Голден Делішес. Основним погодним чинником, який має найбільш істотний вплив на збереженість плодів яблуні є середні максимальні температури останнього місяця формування плодів.



Дод.точки доступу:
Гапріндашвілі, Н. А. (кандидат сільськогосподарських наук)

Знайти схожі

 1-10    11-20   21-30   31-38 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)