Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=альгінат натрію<.>
Загальна кількість знайдених документів : 2
Показані документи с 1 за 2
1.


    Писарёва, Т. С.
    Сорбция ионов U(VI) цеолитом, модифицированным альгинатом натрия / Т. С. Писарёва, О. И. Закутевский, О. П. Кобулей // Энерготехнологии и ресурсосбережение. - 2011. - № 1. - С. 60-63 : ил. - Библиогр.: с. 62-63. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ . - ISSN 0235-3482
УДК
ББК 24.58
Рубрики: Химия
   Физическая химия поверхностных явлений

   Хімія

   Фізична хімія поверхневих явищ

Кл.слова (ненормовані):
физическая химия -- фізична хімія -- охрана окружающей среды -- охорона навколишнього середовища -- сорбция -- сорбція -- ионы -- іони -- цеолиты -- цеоліти -- альгинат натрия -- альгінат натрію -- модифицирование -- модифікування
Анотація: Изучено влияние условий модифицирования цеолита альгинатом натрия на его сорбционные свойства по отношению к ионам.


Дод.точки доступу:
Закутевский, О. И.; Кобулей, О. П.
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

2.


    Кондратюк, Н. В.
    Дослідження реологічних властивостей харчових систем на основі уронатних полісахаридів [Текст] / Н. В. Кондратюк, Є. П. Пивоваров, О. В. Грецька // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. С. Нові рішення в сучасних технологіях. - 2017. - Вип. 53(1274). - С. 84-88 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 24.61
Рубрики: Химия
   Коллоидная химия

   Хімія

   Колоїдна хімія

Кл.слова (ненормовані):
альгінат натрію -- альгинат натрия -- пектин низькоетерифікований амідований -- гелі -- гели -- динамічна в’язкість -- динамическая вязкость -- реологічні властивостей харчових систем -- реология свойств пищевых систем
Анотація: Досліджено реологічні властивості гелів харчових плівкоутворюючих на основі композиції «альгіанат натрію-пектин» за загальним вмістом сухих речовин 3%. Доведено, що зміни в’язкості залежать від кількісних співвідношень полісахаридів уронатного типу. Зі збільшенням пектинової складової спостерігаються два «падіння» динамічної в’язкості системи, що пов’язано з фазовими переходами та масопереносом вологи у системі гелю. У статті обгрунтовано раціональні співвідношення складових у системі, які дозволяють отримати гелі з високими технологічними характеристиками.


Дод.точки доступу:
Пивоваров, Є. П. ; Грецька, О. В.

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)