Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
Наукова бібліотека Українського державного університету науки і технологій
Бази даних
Статті, доповіді, тези- результати пошуку
Вид пошуку
Каталог книг
Каталог книг НМетАУ (до 2022 року)
Періодичні видання (друковані)
Статті, доповіді, тези
Рідкісні та цінні видання
Охоронні документи
Мережеві ресурси
Зона пошуку
Ключевые слова
Автор
Назва
Рік видання
Формат представлення знайдених документів:
повний
інформаційний
короткий
Відсортувати знайдені документи за:
автором
назвою
роком видання
типом документа
Пошуковий запит:
<.>K=альгінат натрію<.>
Загальна кількість знайдених документів
:
2
Показані документи
с 1 за 2
>
1.
Писарёва, Т. С.
Сорбция ионов U(VI) цеолитом, модифицированным альгинатом натрия / Т. С. Писарёва, О. И. Закутевский, О. П. Кобулей> // Энерготехнологии и ресурсосбережение. - 2011. -
№ 1
. - С. 60-63 : ил. - Библиогр.: с. 62-63. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ . - ISSN 0235-3482
УДК
544.72
ББК
24.58
Рубрики:
Химия
Физическая химия поверхностных явлений
Хімія
Фізична хімія поверхневих явищ
Кл.слова (ненормовані):
физическая химия
--
фізична хімія
--
охрана окружающей среды
--
охорона навколишнього середовища
--
сорбция
--
сорбція
--
ионы
--
іони
--
цеолиты
--
цеоліти
--
альгинат натрия
--
альгінат
натрію
--
модифицирование
--
модифікування
Анотація:
Изучено влияние условий модифицирования цеолита альгинатом натрия на его сорбционные свойства по отношению к ионам.
Дод.точки доступу:
Закутевский, О. И.; Кобулей, О. П.
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)
Знайти схожі
>
2.
Кондратюк, Н. В.
Дослідження реологічних властивостей харчових систем на основі уронатних полісахаридів [Текст] / Н. В. Кондратюк, Є. П. Пивоваров, О. В. Грецька> // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. С. Нові рішення в сучасних технологіях. - 2017. -
Вип. 53(1274)
. - С. 84-88 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
544.77
ББК
24.61
Рубрики:
Химия
Коллоидная химия
Хімія
Колоїдна хімія
Кл.слова (ненормовані):
альгінат
натрію
--
альгинат натрия
--
пектин низькоетерифікований амідований
--
гелі
--
гели
--
динамічна в’язкість
--
динамическая вязкость
--
реологічні властивостей харчових систем
--
реология свойств пищевых систем
Анотація:
Досліджено реологічні властивості гелів харчових плівкоутворюючих на основі композиції «альгіанат
натрію
-пектин» за загальним вмістом сухих речовин 3%. Доведено, що зміни в’язкості залежать від кількісних співвідношень полісахаридів уронатного типу. Зі збільшенням пектинової складової спостерігаються два «падіння» динамічної в’язкості системи, що пов’язано з фазовими переходами та масопереносом вологи у системі гелю. У статті обгрунтовано раціональні співвідношення складових у системі, які дозволяють отримати гелі з високими технологічними характеристиками.
Дод.точки доступу:
Пивоваров, Є. П. ; Грецька, О. В.
Знайти схожі
повний формат
короткий формат
всі знайдені
відмічені
окрім відмічених
Стандартний
Розширений
Професійний
За словником
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)