Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=альгинат натрия<.>
Загальна кількість знайдених документів : 3
Показані документи с 1 за 3
1.


    Писарёва, Т. С.
    Сорбция ионов U(VI) цеолитом, модифицированным альгинатом натрия / Т. С. Писарёва, О. И. Закутевский, О. П. Кобулей // Энерготехнологии и ресурсосбережение. - 2011. - № 1. - С. 60-63 : ил. - Библиогр.: с. 62-63. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ . - ISSN 0235-3482
УДК
ББК 24.58
Рубрики: Химия
   Физическая химия поверхностных явлений

   Хімія

   Фізична хімія поверхневих явищ

Кл.слова (ненормовані):
физическая химия -- фізична хімія -- охрана окружающей среды -- охорона навколишнього середовища -- сорбция -- сорбція -- ионы -- іони -- цеолиты -- цеоліти -- альгинат натрия -- альгінат натрію -- модифицирование -- модифікування
Анотація: Изучено влияние условий модифицирования цеолита альгинатом натрия на его сорбционные свойства по отношению к ионам.


Дод.точки доступу:
Закутевский, О. И.; Кобулей, О. П.
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

2.


    Gorodnichaya, A.
    Theoretical aspects of study of polymerization processes taking place during forming polysaccharide hydrogels with amino acids [Текст] / A. Gorodnichaya, Y. Pyvovarov, O. Neklesa // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. С. Нові рішення в сучасних технологіях. - 2017. - Вип. 53(1274). - С. 60-64 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 24.2
Рубрики: Химия
   Органическая химия в целом

   Хімія

   Органічна хімія в цілому

Кл.слова (ненормовані):
film-forming edible gels -- гели пищевые пленкообразующие -- uronic polysaccharides -- уроновые полисахариды -- sodium alginate -- альгинат натрия -- low-ester amidated pectin -- низкоэтерифированный пектин -- calcium ions -- ионы кальция -- synthesized composites -- синтезированные композиты
Анотація: In the article the method of synthesis and analysis of physical and chemical properties of film-forming edible gels basing on compositions of uronic polysaccharides cross-linked with calcium nanoparticles. The prospects for the practical use of synthesized compositions on the basis of high-guluronate sodium alginate and low-ester amidated pectin as materials for provision of film-forming edible gels is determined. The interphase boundary in the composite hydrogel is analyzed, which is a transition layer in which the properties change gradually (transition from the properties of phase 1 to the properties of phase 2), while the second phase, with consideration of interphase interactions, is responsible for morphology of film-forming edible gels.
Рассмотрено метод синтеза и анализа физико-химических характеристик гелей пищевых пленкообразующих на основе композиций уроновых полисахаридов, сшитых наночастицами кальция. Определена необходимость создания гидрогелей пищевых пленкообразующих. Исследованы функции низкомолекулярных полиуронатных фракций в связывании кальция и индуцированного кальцием гелеобразования нормального низкометокси-пектина. Результаты работы стали научным основанием для разработки технологии пищевых покрытий, что самоорганизуються и биодеградируют при стандартных условиях.


Дод.точки доступу:
Pyvovarov, Y.; Neklesa, O.

Знайти схожі

3.


    Кондратюк, Н. В.
    Дослідження реологічних властивостей харчових систем на основі уронатних полісахаридів [Текст] / Н. В. Кондратюк, Є. П. Пивоваров, О. В. Грецька // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. С. Нові рішення в сучасних технологіях. - 2017. - Вип. 53(1274). - С. 84-88 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 24.61
Рубрики: Химия
   Коллоидная химия

   Хімія

   Колоїдна хімія

Кл.слова (ненормовані):
альгінат натрію -- альгинат натрия -- пектин низькоетерифікований амідований -- гелі -- гели -- динамічна в’язкість -- динамическая вязкость -- реологічні властивостей харчових систем -- реология свойств пищевых систем
Анотація: Досліджено реологічні властивості гелів харчових плівкоутворюючих на основі композиції «альгіанат натрію-пектин» за загальним вмістом сухих речовин 3%. Доведено, що зміни в’язкості залежать від кількісних співвідношень полісахаридів уронатного типу. Зі збільшенням пектинової складової спостерігаються два «падіння» динамічної в’язкості системи, що пов’язано з фазовими переходами та масопереносом вологи у системі гелю. У статті обгрунтовано раціональні співвідношення складових у системі, які дозволяють отримати гелі з високими технологічними характеристиками.


Дод.точки доступу:
Пивоваров, Є. П. ; Грецька, О. В.

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)