Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
Наукова бібліотека Українського державного університету науки і технологій
Бази даних
Статті, доповіді, тези- результати пошуку
Вид пошуку
Каталог книг
Каталог книг НМетАУ (до 2022 року)
Періодичні видання (друковані)
Статті, доповіді, тези
Рідкісні та цінні видання
Охоронні документи
Мережеві ресурси
Зона пошуку
Ключевые слова
Автор
Назва
Рік видання
Формат представлення знайдених документів:
повний
інформаційний
короткий
Пошуковий запит:
<.>K=низкоэтерифированный пектин<.>
Загальна кількість знайдених документів
:
1
>
1.
Gorodnichaya, A.
Theoretical aspects of study of polymerization processes taking place during forming polysaccharide hydrogels with amino acids [Текст] / A. Gorodnichaya, Y. Pyvovarov, O. Neklesa> // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. С. Нові рішення в сучасних технологіях. - 2017. -
Вип. 53(1274)
. - С. 60-64 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
547
ББК
24.2
Рубрики:
Химия
Органическая химия в целом
Хімія
Органічна хімія в цілому
Кл.слова (ненормовані):
film-forming edible gels
--
гели пищевые пленкообразующие
--
uronic polysaccharides
--
уроновые полисахариды
--
sodium alginate
--
альгинат натрия
--
low-ester amidated pectin
--
низкоэтерифированный
пектин
--
calcium ions
--
ионы кальция
--
synthesized composites
--
синтезированные композиты
Анотація:
In the article the method of synthesis and analysis of physical and chemical properties of film-forming edible gels basing on compositions of uronic polysaccharides cross-linked with calcium nanoparticles. The prospects for the practical use of synthesized compositions on the basis of high-guluronate sodium alginate and low-ester amidated pectin as materials for provision of film-forming edible gels is determined. The interphase boundary in the composite hydrogel is analyzed, which is a transition layer in which the properties change gradually (transition from the properties of phase 1 to the properties of phase 2), while the second phase, with consideration of interphase interactions, is responsible for morphology of film-forming edible gels.
Рассмотрено метод синтеза и анализа физико-химических характеристик гелей пищевых пленкообразующих на основе композиций уроновых полисахаридов, сшитых наночастицами кальция. Определена необходимость создания гидрогелей пищевых пленкообразующих. Исследованы функции низкомолекулярных полиуронатных фракций в связывании кальция и индуцированного кальцием гелеобразования нормального низкометокси-
пектин
а. Результаты работы стали научным основанием для разработки технологии пищевых покрытий, что самоорганизуються и биодеградируют при стандартных условиях.
Дод.точки доступу:
Pyvovarov, Y.; Neklesa, O.
Знайти схожі
повний формат
короткий формат
всі знайдені
відмічені
окрім відмічених
Стандартний
Розширений
Професійний
За словником
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)