Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Пошуковий запит: <.>K=динамічна в’язкість<.>
Загальна кількість знайдених документів : 1
1.


    Кондратюк, Н. В.
    Дослідження реологічних властивостей харчових систем на основі уронатних полісахаридів [Текст] / Н. В. Кондратюк, Є. П. Пивоваров, О. В. Грецька // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. С. Нові рішення в сучасних технологіях. - 2017. - Вип. 53(1274). - С. 84-88 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 24.61
Рубрики: Химия
   Коллоидная химия

   Хімія

   Колоїдна хімія

Кл.слова (ненормовані):
альгінат натрію -- альгинат натрия -- пектин низькоетерифікований амідований -- гелі -- гели -- динамічна в’язкість -- динамическая вязкость -- реологічні властивостей харчових систем -- реология свойств пищевых систем
Анотація: Досліджено реологічні властивості гелів харчових плівкоутворюючих на основі композиції «альгіанат натрію-пектин» за загальним вмістом сухих речовин 3%. Доведено, що зміни в’язкості залежать від кількісних співвідношень полісахаридів уронатного типу. Зі збільшенням пектинової складової спостерігаються два «падіння» динамічної в’язкості системи, що пов’язано з фазовими переходами та масопереносом вологи у системі гелю. У статті обгрунтовано раціональні співвідношення складових у системі, які дозволяють отримати гелі з високими технологічними характеристиками.


Дод.точки доступу:
Пивоваров, Є. П. ; Грецька, О. В.

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)