Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Пошуковий запит: <.>K=защитные легкоснимаемые покрытия<.>
Загальна кількість знайдених документів : 1
1.


    Лебединець, В. Т. (кандидат технічних наук).
    Захисні покриття для зберігання фруктів та овочів / В. Т. Лебединець, Л. І. Гірняк, І. В. Донцова // Упаковка. - 2016. - № 2. - С. 30-33 : рис. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 36.91
Рубрики: Харчові виробництва
   Переробка плодів і овочей

   Пищевые производства

   Переработка плодов и овощей

Кл.слова (ненормовані):
захисні покриття для фруктів -- защитные покрытия для фруктов -- захисні покриття для овочів -- защитные покрытия для овощей -- хітозан -- хитозан -- покриття на основі хітозану -- покрытия нп основе хитозана -- захисні легкознімні покриття -- защитные легкоснимаемые покрытия -- пакувальні матеріали -- упаковочные материалы -- полімерні матеріали -- полимерные материалы -- антимікробні покриття -- антимикробные материалы
Анотація: Зберігання фруктів та овочів - складне багатофакторне завдання через неодинакову стійкість їх у процесі зберігання та високе обсіменіння пліснявими грибами, дріджами та бактеріями. Найважливіша особливість хімічного складу, що впливає на тривалість допустимого зберігання фруктів і овочів, - високий вміст води в їх тканинах - до 80-90%. Це обумовлює підвищену активність ферментативних реакцій, погіршення якості цих продуктів, зниження стійкості до хвороботворних мікроорганізмів і механічних пошкоджень. Ці особливості вимагають розробки спеціальних технологій зберігання фруктово-овочевої продукції. Дослідження вітчизняних і зарубіжних фахівців свідчать про перспективність застосування низки хімічних і фізичних впливів для збереження якості фруктів та овочів. Одними з ефективних методів зберігання є використання різних видів упаковки та нанесення захисних легкознімних покриттів безпосередньо на продукт. Такий захист переважно не створює токсикологічних проблем. Тому, під час їх розробки варто орієнтуватися на законодавчі положення про допустимі речовини, які застосовують із цією метою.

Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\\Упаковка_2016_2\10.pdf

Дод.точки доступу:
Гірняк, Л. І. (кандидат технічних наук); Донцова, І. В. (кандидат технічних наук)

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)