Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=молочная продукция<.>
Загальна кількість знайдених документів : 20
Показані документи с 1 за 10
 1-10    11-20  
1.


    Столярчук, П. (доктор технічних наук; професор; завідувач кафедри).
    Упровадження систем контролю молочної продукції - запорука її якості та безпечності / П. Столярчук, О. Малик // Стандартизація. Сертифікація. Якість : науково-технічний журнал. - 2011. - № 6. - С. 61-64. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 30ц
Рубрики: Техника
   Стандартизация. Контроль качества

   Техніка

   Стандартизація. Контроль якості

Кл.слова (ненормовані):
стандартизація -- стандартизация -- системи контролю -- системы контроля -- молочна продукція -- молочная продукция -- системи безпечності -- системы безопасности -- виробнича практика -- производственная практика
Анотація: Розглянуто основні відмінності національних та міжнародних норм отримання молока.


Дод.точки доступу:
Малик, О. (аспірант; інженер; кафедра "Метрологія, стандартизація та сертифікація")
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

2.


    Фадеев, Александр Александрович (старший преподаватель кафедры экономики и менеджмента Гуманитарно-технической академии; г.Кокшетау; Казахстан; кандидат экономических наук).
    Анализ современного состояния производства и переработки молочной продукции в Республике Казахстан и пути дальнейшего его развития / А. А. Фадеев // Актуальні проблеми економіки : Науковий економічний журнал. - 2012. - № 9. - С. 526-530 : граф. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.325.2(5КАЗ)в7-2 + 65.053(5КАЗ)в7
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика животноводства

   Економіка тваринництва

   Экономический анализ

   Економічний аналіз

   Казахстан
Кл.слова (ненормовані):
АПК -- агропромисловий комплекс -- агропромышленный комплекс -- животноводство -- тваринництво -- инновационная среда -- інноваційне середовище -- молочная продукция -- молочна продукція -- молочное скотоводство -- молочне скотарство -- отраслевые кризисы -- галузеві кризи -- переработка молочной продукции -- переробка молочної продукції -- сельскохозяйственное производство -- сільськогосподарське виробництво
Анотація: Рассмотрено современное состояние молочного скотоводства и молокоперерабатывающей промышленности Казахстана. Проанализировано производство, потребление и переработка молочной продукции, основные причины нахождения данной отрасли в кризисном состоянии и предложено механизм развития и выхода из сложившейся ситуации.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Знайти схожі

3.


    Качалай, Валерій Володимирович (аспірант кафедри обліку та аудиту).
    Нормативно-правове забезпечення обліку витрат виробництва та промислового костінгу на молокопереробних підприємствах / В. В. Качалай // Економіка. Фінанси. Право : інформаційно-аналітичний журнал. - 2013. - № 3. - С. 51-54 : табл. - Библиогр. в конце ст.
УДК
ББК 67.402
Рубрики: Право
   Фінансове право

   Финансовое право

Кл.слова (ненормовані):
облікова регламентація -- учетная регламентация -- собівартість продукції -- себестоимость продукции -- молочна продукція -- молочная продукция -- облік витрат виробництва -- учет затрат производства -- молокопереробні підприємства -- молокоперерабатывающие предприятия -- промисловий костінг -- промышленный костинг -- нормативно-правове регулювання -- методичні рекомендації -- методические рекомендации
Анотація: Акцентовано увагу на необхідності належного нормативно-правового забезпечення обліку виробничих витрат на промислових підприємствах. Проаналізовано облікову регламентацію планування та калькулювання собівартості молочної продукції. Розроблено рекомендації та пропозиції щодо удосконалення чинного нормативно-правового регулювання обліку витрат виробництва та промислового костінгу на молокопереробних підприємствах.


Є примірники у відділах: всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)

Знайти схожі

4.


    Джемелінська, Л. В. (кандидат економічних наук).
    Ризик-менеджмент в інноваційній діяльності молокопереробних підприємств України / Л. В. Джемелінська // Економіка. Фінанси. Право : інформаційно-аналітичний журнал. - 2013. - № 3. - С. 14-16. - Библиогр. в конце ст.
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Економіка сільського господарства

   Экономика

   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
молокопереробні підприємства -- молокоперерабатывающие предприятия -- інноваційна активність підприємств -- инновационная активность предприятий -- ризик-менеджмент -- риск-менеджмент -- інноваційна продукція -- инновационная продукция -- конкурентоспроможність молочної продукції -- конкурентоспособность молочной продукции -- молочна продукція -- молочная продукция -- ринок молока -- рынок молока -- ринок молочних продуктів -- рынок молочных продуктов -- концепції ефективного управління -- концепции эффективного управления -- управління ризиками -- управление рисками
Анотація: Присвячено визначенню можливостей використання ризик-менеджменту в інноваційній діяльності молокопереробних підприємств України. Обгрунтована необхідність застосування різних концепцій управління для підвищеня конкурентоспроможності молочної продукції та активізації інноваційної діяльності підприємств.


Є примірники у відділах: всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)

Знайти схожі

5.


    Харіна, О. О. (аспірант; Київський національний університет імені Тараса Шевченка).
    Стан виробництва й переробки молока та молочних продуктів у сучасних умовах / О. О. Харіна // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал. - 2013. - № 9. - С. 119-123 : табл. - (Сторінка молодого науковця). - Бібліогр. наприкінці ст., 15 назв. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 2221-1055
ДРНТІ
УДК
Рубрики: Молочна промисловість
   Молочная промышленность

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
молокоперерабатывающие предприятия -- молокопереробні підприємства -- молочная продукция -- молочна продукція -- молочное хозяйство -- молочне господарство -- развитие молочного хозяйства -- розвиток молочного господарства -- мировой рынок -- світовий ринок -- конкурентоспособность отечественного молока -- конкурентоспроможність вітчизняного молока -- конкурентоспособность молочной продукции -- конкурентоспроможність молочної продукції -- экологизация -- екологізація -- экологическая маркировка продукции -- екологічне маркування продукції
Анотація: Висвітлено основні тенденції розвитку молочного господарства України, визначено основні проблеми формування продовольчої безпеки і виходу вітчизняних молокопереробних підприємств на світовий ринок.

Утримувачі документа:
КРУ "Универсальная научная библиотека им. И. Я. Франко" : 95017

Знайти схожі

6.


    Чугаєвська, С. В.
    Методологічні засади дослідження конкурентоспроможності молочної продукції : наукові дослідження / С. В. Чугаєвська // Регіональна економіка : Науково-практичний журнал. - 2013. - № 2. - С. 211-218 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 1562-0905
УДК
Рубрики: Молочна галузь
   Молочная отрасль

   Україна
Кл.слова (ненормовані):
молочна продукція -- молочная продукция -- конкурентоспроможність молочної продукції -- конкурентоспособность молочной продукции -- молокопереробні підприємства -- молокоперерабатывающие предприятия -- сировина -- сырье -- переробка молока -- переработка молока -- готова продукція -- готовая продукция -- якість молочної подукції -- качество молочной продукции -- споживання молочної продукції -- потребление молочной продукции -- санітарно-гігієнічні властивості молочної сировини -- санитарно-гигиенические свойства молочного сырья -- показники конкурентоспроможності -- показатели конкурентоспособности
Анотація: Розглянуто три групи чинників, які формують рівень конкурентоспроможності молочних продуктів: нормативні, технологічні та економічні, а також визначена система показників конкурентоспроможності продукції молокопереробних підприємств з обгрунтуванням методології їх розрахунку. Для удосконалення конкурентоздатності вітчизняної продукції необхідне застосування системи показників конкурентоспроможності продукції молокопереробних підприємств з обгрунтуванням методології їх розрахунку.

Утримувачі документа:
Библиотека ИНСО ПГАСА

Знайти схожі

7.


    Романчук, І. (кандидат технічних наук; завідувач відділу технології молочних продуктів та продуктів дитячого харчування).
    Накові та прикладні аспекти стандартизації термінологічної бази у молочній галузі / І. Романчук // Стандартизація. Сертифікація. Якість : науково-технічний журнал. - 2014. - № 2. - С. 3-7. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 30ц
Рубрики: Техника
   Стандартизация. Контроль качества

   Техніка

   Стандартизація. Контроль якості

Кл.слова (ненормовані):
стандарти -- аспекти стандартизації -- аспекты стандартизации -- термінологічна база -- терминологическая база -- молочна галузь -- молочная отрасль -- молочна продукція -- молочная продукция -- продукція з комбінованим складом сировини -- продукция с комбинированным составом сырья
Анотація: Проаналізовано чинні вимоги щодо вживання термінів на молочні продукти. Теоретично обгрунтовано критерії класифікації молочної продукції та продукції з комбінованим складом сировини.

Утримувачі документа:
НТБ НТУ "ХПІ"

Знайти схожі

8.


    Згурська, О. М. (аспірант).
    Шляхи підвищення конкурентоспроможності продукції молокопереробних підприємств / О. М. Згурська // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2014. - № 3. - С. 113-119 : табл. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка сільського господарства
   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Київська область

    Європа

Кл.слова (ненормовані):
молочна промисловість -- молочная промышленность -- молокопереробні підприємства -- молокоперерабатывающие предприятия -- виробництво молока -- производство молока -- молочна продукція -- молочная продукция -- конкурентоспроможність молочної продукції -- конкурентоспособность молочной продукции -- молочна сировина -- молочное сырье -- якість молочної продукції -- качество молочой продукции -- управління якістю -- управление качеством -- стандартизація -- стандартизация -- сертифікація -- сертификация
Анотація: Узагальнено й обґрунтовано фактори забезпечення та підвищення конкурентоспроможності продукції молокопереробних підприємств. Розглянуто та визначено роль стандартизації й сертифікації у забезпеченні якості та, як результат, конкурентоспроможності молочної продукції. Також визначено і проаналізовано вимоги вітчизняного стандарту та директив ЄС щодо якості молочної сировини. Аналіз факторів, які формують якість молочної продукції, показав, що виробництво якісного молока забезпечується чіткою системою господарських, зоотехнічних, ветеринарних і техніко-технологічних заходів, які попереджують причини та визначають критичні точки, а також методи усунення можливих відхилень від заданих параметрів у всьому харчовому ланцюзі. Запропоновано заходи для підвищення конкурентоспроможності продукції молокопереробних підприємств. Зроблено висновки про те, що основними резервами підвищення конкурентоспроможності молочної продукції є запровадження високих стандартів, посилення концентрації виробництва, вдосконалення організації виробництва і праці, методів технологічного контролю, запровадження ефективної політики ресурсозабезпечення.


Знайти схожі

9.


    Шукалович, Василь Федорович (доцент Житомирського національного агроекологічного університету).
    Розвиток ринків продукції переробки молока в Україні та їх структурування / В. Ф. Шукалович // Актуальні проблеми економіки : Науковий економічний журнал. - 2014. - № 9. - С. 149-154 : табл., граф. - Бібліогр. в кінці ст. - Стаття англійською мовою. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.422.5(УКР)с-5
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Торговля отдельными видами товаров, 2004-2012 гг.

   Торгівля окремими видами товарів, 2004-2012 рр.

   Маркетинг

   Украина
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
ведушие украинские товаропроизводители -- провідні українські товаровиробники -- молочная продукция -- молочна продукція -- национальные экономики -- національні економіки -- отраслевые рынки -- галузеві ринки -- перерабатывающие пищевые производства -- переробні харчові виробництва -- поскризисное развитие -- посткризовий розвиток -- право собственности -- право власності -- рыночная структуризация -- ринкова структуризація -- системообразующие проблемы -- системоутворюючі проблеми -- сливочные масла -- вершкові масла -- твердые сыры -- тверді сири -- экономическая динамика -- економічна динаміка
Анотація: Досліджено динаміку ринків основних видів молочної продукції в до- та післякризовий періоди. Виявлено ключові тенденції процесів структуризації на ринках твердого сиру, продукції з незбираного молока, вершкового масла та ідентифіковано ключових гравців на них. Встановлено системоутворюючі проблеми, що перешкоджають розвитку внутрішнього ринку молочної продукції.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

10.


    Кириленко, Іван Григорович (доктор економічних наук; член-кореспондент НААН; народний депутат України; заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти).
    Перспективи вітчизняного АПК в світлі прогнозів світового ринку продовольства / І. Г. Кириленко, В. В. Дем'янчук // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. - № 1. - С. 21-28 : рис. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка сільського господарства
   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
аграрний сектор -- аграрный сектор -- сільське господарство -- сельское хозяйство -- аграрний потенціал -- аграрный потенциал -- аграрна продукція -- аграрная продукция -- сільськогосподарська продукція -- сельскохозяйственная продукция -- експорт аграрної продукції -- экспорт аграрной продукции -- зернові культури -- зерновые культуры -- молочна продукція -- молочная продукция -- рослинні олії -- растительные масла -- яловичина -- говядина -- свинина -- м'ясо птиці -- мясо птицы -- структура експорту агропродукції -- структура экспорта агропродукции -- прогноз експорту агропродукції -- прогноз экспорта агропродукции -- світовий ринок продовольства -- мировой рынок продовольствия -- світові ціни на агропродукцію -- мировые цены на агропродукцию
Анотація: Досліджено зміни обсягів і структури експорту основних видів вітчизняної аграрної продукції (зерно пшениці, кукурудзи, ячменю, рослинних олій, яловичини, свинини, м'яса птиці) протягом 2000-2013 рр. Результати дослідження показують, що для підвищення прибутковості експорту вітчизняної аграрної продукції необхідно змінити діючу модель та в цілому чинну стратегію аграрного експорту з урахуванням процесів, що можуть відбуватися на світовому ринку продовольства, а також в умовах імплентації Угоди про асоціацію з ЄС. З цією метою доцільно опрацювати відповідну концепцію розвитку експорту аграрної продукції на найближче десятиліття, яка стане основою при розробленні державних програм розвитку галузі, які, з огляду на існуючі на світовому продовольчому ринку очікування, мають бути спямовані на розвиток галузі м'ясного та молочного скотарства, а також на збільшення експорту продукції вітчизняної харчової промисловості.

Перейти к внешнему ресурсу: текст статьи

Дод.точки доступу:
Дем'янчук, Володимир Віталійович (кандидат сільськогосподарських наук; експерт Інституту розвитку аграрних ринків)

Знайти схожі

 1-10    11-20  
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)