Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=сельскохозяйственное сырье<.>
Загальна кількість знайдених документів : 6
Показані документи с 1 за 6
1.


    Крисанов, Дмитро (доктор економічних наук; Інститут економіки та прогнозування НАН України).
    Ресурсозабезпечення переробно-харчового виробництва / Д. Крисанов // Економіст : науково-практичний журнал. - 2012. - № 11. - С. 21-25. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
переробна промисловість -- харчова промисловість -- економіка харчової промисловості -- ресурсозабезпечення харчового виробництва -- харчові підприємства -- харчове виробництво -- продовольча сировина -- аграрна сировина -- сільськогосподарська сировина -- технології харчового виробництва -- технічна забезпеченість харчового виробництва -- інвестиції в харчову промисловість -- іноземні інвестиції -- інвестиції в основний капітал -- форми закупівлі сировини -- закупівля сировини -- агропродовольчі кластери -- перерабатывающая промышленность -- пищевая промышленность -- экономика пищевой промышленности -- пищевые предприятия -- пищевое производство -- продовольственное сырье -- аграрное сырье -- сельскохозяйственное сырье -- технологии пищевого производства -- техническое обеспечение пищевого производства -- инвестиции в пищевую промышленность -- иностранные инвестиции -- инвестиции в основной капитал -- формы закупки сырья -- закупка сырья -- агропродовольственные кластеры -- ресурсообеспечение пищевой промышленности
Анотація: Проаналізовано сутність та особливості ресурсозабезпечення переробно-харчового виробництва в ринкових умовах, розкрито його переваги й недоліки, систематизовано схеми організації надходження необхідних ресурсів на підприємство залежно від етапу його життєвого циклу. Особливу увагу приділено організації забезпечення матеріальними ресурсами з урахуванням сезонності виробництва аграрної сировини. Розроблено пропозиції щодо удосконалення існуючих схем і моделей ресурсозабезпечення підприємств харчових галузей АПК.


Знайти схожі

2.


    Гордійчук, Антоніна (кандидат економічних наук; Луцький національний технічний університет).
    Інституціональні форми розвитку харчової промисловості в регіонах аграрної спеціалізації / А. Гордійчук // Економіст : науково-практичний журнал. - 2012. - № 11. - С. 80-82. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Харчова промисловість

   Экономика

   Пищевая промышленность

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
харчова промисловість -- регіональна економіка -- аграрні регіони -- сільськогосподарські регіони -- інституціоналізм -- ринок продовольства -- продовольчий ринок -- інвестиційний потенціал харчової промисловості -- агропромислові кластери -- агропродовольчий бізнес -- сільськогосподарська інтеграція -- економічна інтеграція -- аграрна політика -- сільськогосподарська сировина -- пищевая промышленность -- региональная экономика -- аграрные регионы -- сельскохозяйственные регионы -- институционализм -- рынок продовольствия -- продовольственный рынок -- институциональный потенциал пищевой промышленности -- агропромышленные кластеры -- агропродовольственный бизнес -- сельскохозяйственная интеграция -- экономическая интеграция -- аграрная политика -- сельскохозяйственное сырье
Анотація: Обгрунтовується доцільність імплементації у систему економічних відносин перспективних інституціональних форм розвитку харчової промисловості. Увага акцентується на необхідності інтеграції суб'єктів продовольчого бізнесу як основної передумови нарощення інвестиційного потенціалу харчової промисловості в регіонах аграрної спеціалізації. Доводиться своєчасність формування кластерних структур з метою узгодження пріоритетів розвитку харчової промисловості з домінантами соціально-економічного піднесення окремих регіонів.


Знайти схожі

3.


    Гайдаржи, Х. А. (аспірант кафедри аграрного, земельного та екологічного права національного університету "Одеська юридична академія"; м.Одеса; Україна).
    Особливості правового положення сільськогосподарського переробного кооперативу як суб'єкта договору контрактації / Х. А. Гайдаржи // Бюлетень Міністерства юстиції України : Офіційне видання. - 2013. - № 7. - С. 91-96. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 67.404.2(4УКР)
Рубрики: Право
   Хозяйственное право

   Господарське право

   Украина
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
агропромышленный комплекс -- агропромисловий комплекс -- АПК -- договорные правоотношения -- договірні правовідносини -- договорные субъекты -- договірні суб'єкти -- договоры контрактации -- договори контрактації -- объектная направленность -- об'єктна спрямованість -- правовое регулирование -- правове регулювання -- сельскохозяйственная продукция -- сільськогосподарська продукція -- сельскохозяйственное сырье -- сільськогосподарська сировина -- сельскохозяйственные перерабатывающие кооперативы -- сільськогосподарські переробні кооперативи -- сельскохозяйственные товаропроизводители -- сільськогосподарські товаровиробники
Анотація: Запропоновано розширити коло суб'єктів договору контрактації за рахунок сільськогосподарських переробних кооперативів. Досліджуються питання однозначного тлумачення об'єкта договору контрактації як сільськогосподарської сировини та продуктів її переробки. Зроблено висновки щодо доцільності та наслідків реформування правового регулювання договору контрактації сільськогосподарської продукції.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Дод.точки доступу:
днепропетровский автор, но не о Днепропетровске; Гражданский кодекс Украины \о произв.\; Цивільний Кодекс України \о произв.\; О государственной поддержке сельского хозяйства Украины, закон Украины \о произв.\; Про державну підтримку сільського господарства України, закон України \о произв.\; О сельскохозяйственной переписи, закон Украины \о произв.\; Хозяйственный кодекс Украины \о произв.\; Господарський кодекс України \о произв.\

Знайти схожі

4.


    Борович, О. В. (кандидат економічних наук; завідувач кафедри обліку і аудиту; Івано-Франківський університет права ім. Короля Данила Галицького).
    Механізм оподаткування ПДВ молокопереробних підприємств: вплив на організацію аналітичного обліку готової продукції / О. В. Борович, Т. С. Івашків // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал. - 2013. - № 8. - С. 22-28 : табл. - (Фінансові відносини та бухгалтерський облік). - Бібліогр. наприкінці ст., 15 назв. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 2221-1055
ДРНТІ
УДК
Рубрики: Оподаткування
   Налогообложение

   Молочна промисловість

   Молочная промышленность

Кл.слова (ненормовані):
сельскохозяйственное сырье -- сільськогосподарська сировина -- сельскохозяйственные товаропроизводители -- сільськогосподарські товаровиробники -- молокоперерабатывающая промышленность -- молокопереробна промисловість -- перерабатывающие предприятия -- переробні підприємства -- податковий кредти -- налоговый кредит -- налоги на добавленную стоимость -- податки на додану вартість -- налоговые обязательства -- податкові зобов'язання
Анотація: Запропоновано методики розрахунку суми податкового кредиту за ПДВ у молокопереробних підприємствах.

Утримувачі документа:
КРУ "Универсальная научная библиотека им. И. Я. Франко" : 95017

Дод.точки доступу:
Івашків, Т. С. (кандидат економічних наук; завідувач кафедри економічної теорії ім. академіка УАН Зіновія Маніва; Івано-Франківський університет права ім. Короля Данила Галицького)

Знайти схожі

5.


    Щербина, С. В. (кандидат сільськогосподарських наук; доцент; доцент кафедри економічної політики).
    Методологічні аспекти аналізу індикаторів продовольчої безпеки України / С. В. Щербина // Статистика України : науково-інформаційний журнал. - 2014. - № 3. - С. 63-68 : табл.-1; рис.-2. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.050
Рубрики: Економіка
   Управління економікою

   Экономика

   Управление экономикой

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
продовольча безпека -- продовольственная безопасность -- аграрний сектор економіки -- аграрный сектор экономики -- державна політика -- государственная политика -- продукти харчування -- продукты питания -- сільськогосподарська сировина -- сельскохозяйственное сырье -- механізми державного управління -- механизм государственного управления -- індикатори продовольчої безпеки -- индикаторы продовольственной безопасности -- індикатор ємності внутрішнього ринку -- индикатор емкости внутреннего рынка -- індикатор імпортозалежності -- индикатор импортозависимости -- індикатор економічної доступності продуктів харчування -- индикатор экономической доступности продуктов питания -- витрати на продукти харчування -- затраты на продукты питания -- рівень гарантування продовольчої безпеки -- уровень гарантирования продовольственной безопасности
Анотація: Порушено проблемні питання дослідження індикаторів продовольчої безпеки та формулювання механізму державного управління її забезпеченням. Висвітлено методології аналізу продовольчої проблеми з урахуванням досвіду розвинених країн, досліджено склад, значення і взаємозв’язок індикаторів продовольчої безпеки. Сформульовано особливості державної політики з метою формування інструментів підвищення продовольчої незалежності України.


Знайти схожі

6.


    Шмаглій, Олена Борисівна (кандидат економічних наук; старший науковий співробітник; Інститут продовольчих ресурсів НААН ).
    До питання стратегії розвитку харчової промисловості [Текст] / О. Б. Шмаглій // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. - № 10. - С. 16-21. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Экономика

   Економіка легкої та харчової промисловості

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
продовольча безпека -- продовольственная безопасность -- харчова промисловість -- пищевая промышленность -- стратегія розвитку -- стратегия развития -- сільськогосподарська сировина -- сельскохозяйственное сырье -- зернове господарство -- зерновое хозяйство -- розвиток тваринництва -- развитие животноводства
Анотація: Визначено основні шляхи розв'язання системної проблеми харчової промисловості - зростання виробництва і поставок сільськогосподарської сировини на переробку. Розробка Стратегії розвитку харчової промисловості грунтується на урахуванні методичних індикаторів: частка вітчизняної сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства у загальному обсязі товарних ресурсів; раціональні норми споживання харчових продуктів, що відповідають сучасним вимогам здорового харчування та прогнозованій чисельності населення; перспективні баланси виробництва й споживання основних видів сільськогосподарської продукції, сировини та продовольства. Стратегія розвитку галузей рослинництва грунтується на моделях підприємств великого товарного землеробства, які передбачають комплексну механізацію виробничих процесів. Визначено, що основою економіки та ключовою ланкою сталого розвитку сільського господарства на середньострокову перспективу, безперечно, буде зернове господарство. Модель розвитку тваринництва має враховувати досвід розвинутих країн світу щодо організації людського, фізичного та природного капіталів.


Дод.точки доступу:
Стратегія розвитку харчової промисловості, проект \о произв.\

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)