Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>U=637.52<.>
Загальна кількість знайдених документів : 4
Показані документи с 1 за 4
1.


    Франко, Е. В. (кандидат технических наук; Институт продовольственных ресурсов НААН; г. Киев).
    Структурно-механические характеристики вареных колбасных изделий в разных оболочках / Е. В. Франко, Л. П. Недоризанюк // Упаковка. - 2014. - № 1. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
УДК
Рубрики: Упаковка
   Мясная промышленность

   М'ясна промисловість

Кл.слова (ненормовані):
колбасные изделия -- сроки хранения продуктов -- полиамидная оболочка -- ковбасні вироби -- терміни зберігання продуктів -- поліамідна оболонка
Анотація: Исследованы структурно-механические характеристики (усилия и работа резания) вареных колбасных изделий в различных оболочках в процессе их хранения. Установлено, что в полиамидной оболочке «Луга-Фреш» изменения структурно-механических характеристик носят менее интенсивный характер, что сочетается с органолептической оценкой консистенции продукта. Авторы сделали вывод, что дополнительное исследование структурно-механических характеристик продуктов наряду с органолептической оценкой позволяет более объективно установить возможные сроки хранения колбасных изделий.


Дод.точки доступу:
Недоризанюк, Л. П. (Институт продовольственных ресурсов НААН; г. Киев)

Знайти схожі

2.


    Кривошей, В. (кандидат хімічних наук).
    М'ясні вироби в Україні (ринок, тенденції, упаковка) / В. Кривошей // Упаковка. - 2016. - № 1. - С. 7-10 : рис. - Бібліогр. в кінці ст. - А ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 36.92
Рубрики: Харчове виробництво
   Виробництво м'яса і м'ясопродуктів

   Пищевые производства

   Производство мяса и мясных продуктов

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
обсяги споживання м'ясних виробів -- объемы потребления мясных изделий -- м'ясні вироби -- мясные изделия -- м'ясна продукція -- мясная продукция -- ринок м'ясної продукції -- рынок мясной продукции -- ринки продуктів харчування -- рынки продуктов питания -- ковбасна продукція -- колбасная продукция -- упаковка м'ясної продукції -- упаковка мясной продукции -- вакуумна упаковка -- вакуумная упаковка -- пакувальні матеріали -- упаковочные материалы
Анотація: Незважаючи на заклики ООН до скорочення споживання м'яса та м'ясних виробів, загальна тенденція розвитку світового ринку цих продуктів прямо протилежна: за останні 50 років обсяги споживання м'ясних виробів у світі збільшились з 70 до 268 млн. т. До речі, вона збігається з результатами досліджень вчених Університету Карнегі-Меллон, які показали, що вживання в їжу овочів та фруктів може завдати значно білшої шкоди навколишньому середовищу, ніж м'ясна дієта. За цимпоказником популярний салат виявився втричі шкідливішим, ніж улюблена багатьма копчена свиняча грудинка. До того ж, якщо виключити м'ясо з раціону і знизити споживання калорій до рекомендованого Міністерством сільського господарства США рівня, то негативний вплив на довкілля зросте: споживання енергії збільшиться на 38%, витрати води - на 10%, а викид парникових газів - на 6%.

Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\\Упаковка_2016_1\2.pdf

Знайти схожі

3.


    Шведюк, Д. А.
    Моделювання жирнокислотного складу січених напівфабрикатів з м’яса птиці з використанням модифікованих жирів / Д. А. Шведюк, В. М. Пасічний, І. Г. Радзієвська // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. С. Нові рішення в сучасних технологіях. - 2017. - Вип. 7(1229). - С. 225-232 : іл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
Рубрики: Пищевые производства
   Харчові виробництва

   Производство мяса и мясных продуктов

   Виробництво м'яса та м'ясних продуктів

Кл.слова (ненормовані):
напівфабрикати -- полуфабрикаты -- модифіковані жири -- модифицированные жиры -- м’ясо птиці -- мясо птицы -- клітковина -- клетчатка -- пальмова олія -- пальмовое масло
Анотація: Досліджено можливість покращення біологічної повноцінності жирнокислотного складу напівфабрикатів м’ясних на основі м’яса курчат бройлерів шляхом введення до рецептур модифікованого жиру та комбінування м’ясної сировини з клітковиною та рослинною сировиною. Проаналізовано зміна жирнокислотного складу січених напівфабрикатів з м’яса птиці при різних рівнях введення та типах модифікованих жирів, обґрунтовано раціональні рівні та форму внесення модифікованих жирів. Проведено порівняльний аналіз змодельованих рецептур з продуктами традиційного асортименту та доведено підвищення біологічної повноцінності продукту

Перейти к внешнему ресурсу: \\New\textlok\Вісн_НТУХПІ_07_2017\1.pdf

Дод.точки доступу:
Пасічний, В. М.; Радзієвська, І. Г.

Знайти схожі

4.


   
    Обгрунтування технологічних параметрів отримання гелів на основі полісахаридів різного походження / Д. О. Бідюк [и др.] // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. С. Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2018. - Вип. 9(1285). - С. 172-178 : іл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕКІ
УДК
ББК 36.92
Рубрики: Харчові виробництва
   Пищевые производства

   Виробництво м’яса та м’ясних продуктів

   Производство мяса и мясных продуктов

Кл.слова (ненормовані):
каппа-карагенан -- фурцелларан -- камедь конжаку -- структуроутворення -- міцність гелю -- харчова промисловість -- м’ясна промисловість -- інноваційні технології -- каппа-каррагенан -- камедь конжака -- структурообразование -- прочность геля -- пищевая промышленность -- мясная промышленность -- инновационные технологии
Анотація: Наведено дані щодо встановлення впливу різних технологічних факторів – концентрації фурцелларану, напівочищеного каппа-карагенану та камеді конжаку, тривалості та температури гідратації на міцність систем “фурцелларан-камедь конжаку-вода”, “напівочищений каппа-карагенан-камедь конжаку-вода”. Визначено основні закономірності структуроутворення зазначених систем.


Дод.точки доступу:
Бідюк, Д. О.; Душенок, Д. К.; Перцевой, Ф. В. ; Маренкова, Т. І.

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)