Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
Наукова бібліотека Українського державного університету науки і технологій
Бази даних
Статті, доповіді, тези- результати пошуку
Вид пошуку
Каталог книг
Каталог книг НМетАУ (до 2022 року)
Періодичні видання (друковані)
Статті, доповіді, тези
Рідкісні та цінні видання
Охоронні документи
Мережеві ресурси
Зона пошуку
Ключевые слова
Автор
Назва
Рік видання
Формат представлення знайдених документів:
повний
інформаційний
короткий
Відсортувати знайдені документи за:
автором
назвою
роком видання
типом документа
Пошуковий запит:
<.>K=рацион питания<.>
Загальна кількість знайдених документів
:
5
Показані документи
с 1 за 5
>
1.
Кірпічніков, В. Ю.
(завідувач навчального кабінету (інформаційних технологій) НМЦ ЦЗ та БЖД Рівненської області).
Проблеми здорового харчування та профілактика йододефіциту / В. Ю. Кірпічніков> // Безпека життєдіяльності : всеукраїнський науково-популярний журнал. - 2013. -
№ 9
. - С. 7-8. - (Охорона здоров'я населення)
ДРНТІ
87.24.33
УДК
614.8
Рубрики:
Безпека життєдіяльності
Безопасность жизнедеятельности
Україна
Украина
Кл.слова (ненормовані):
здоров'я людини
--
здоровье человека
--
повноцінне харчування
--
полноценное питание
--
раціон харчування
--
рацион
питания
--
нестача мікроелементів у харчуванні
--
недостаток микроэлементов в питании
--
нестача йоду у харчуванні
--
недостаток йода в питании
--
екологічна ситуація
--
экологическая ситуация
--
профілактика йододефіциту
--
профилактика йододефицита
--
йодована сіль
--
йодированная соль
--
бурі морські водорості
--
бурые морские водоросли
Анотація:
Розглянуто медико-соціальне та економічне значення йодного дефіциту в раціонах харчування населення України.
Утримувачі документа:
КРУ "Универсальная научная библиотека им. И. Я. Франко" : 95017
Є примірники у відділах:
всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)
Знайти схожі
>
2.
Зейда, В.
(викладач вищої категорії НМЦ ЦЗ та БЖД Рівненської області).
Вживання вітамінів підвищує імунітет людини / В. Зейда> // Безпека життєдіяльності : всеукраїнський науково-популярний журнал. - 2014. -
№ 2
. - С. 12 : мал. - (Основи здоров'я)
ДРНТІ
31.23.23
УДК
615.356
Рубрики:
Вітаміни
Витамины
Кл.слова (ненормовані):
зимові холоди
--
зимние холода
--
вітамінно-дефіцитний сезон
--
витаминно-дефицитный сезон
--
імунітет людини
--
имунитет человека
--
укріплення імунітету
--
укрепление имунитета
--
раціон харчування
--
рацион
питания
--
фрукти
--
фрукты
--
овочі
--
овощи
--
горіхи
--
орехи
--
сухофрукти
--
сухофрукты
--
рослинні білки
--
растительные белки
--
морепродукти
--
морепродукты
--
здоровий спосіб життя
--
здоровый образ жизни
Анотація:
Надано рекомендації по укріпленню імунітету людини у зимовий період.
Утримувачі документа:
КРУ "Универсальная научная библиотека им. И. Я. Франко" : 95017
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)
Знайти схожі
>
3.
Береговий, К. В.
(аспірант).
Принципи формування продовольчої безпеки України / К. В. Береговий> // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2014. -
№ 5
. - С. 109-113 : рис. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
338.43
ББК
65.32
Рубрики:
Економіка сільського господарства
Экономика сельского хозяйства
Україна
Кл.слова (ненормовані):
агропродовольча сфера
--
агропродовольственная сфера
--
продовольча безпека
--
продовольственная безопасность
--
продукти харчування
--
продукты
питания
--
споживання продуктів харчування
--
потребление продуктов
питания
--
раціон харчуваня
--
рацион
питания
--
доступность продуктов
питания
--
доступність продуктів харчування
--
державна політика
--
государственная политика
--
аграрна політика
--
аграрная политика
Анотація:
Досліджено основні шляхи формування державою продовольчої безпеки України. Доведено, що основою її формування є створення економічного механізму, який стимулював би розвиток агропродовольчої сфери, оскільки вона може стати базовою передумовою для ширшого розвитку всієї економіки та формування вищого рівня продовольчої безпеки. В основі формування продовольчої безпеки держави, на нашу думку, повинно бути випереджаюче зростання вкладень у людину порівняно з матеріальною базою виробництва. Запропоновано основні соціальні індикатори, що дадуть можливість адекватно реагувати на небезпечні соціальні явища, також розроблено схему шляхів формування й реалізації державної політики продовольчої безпеки.
Знайти схожі
>
4.
Нікішова, Катерина
Розглядається справа про цукор [Текст] [Текст] : [цікаві факти про харчування] / Катерина Нікішова> // Колосок : науково-популярний природничий журнал для дітей. - 2016. -
№ 4
. - С. 34–37 : цв.ил. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 2221-2256
ББК
51.23
Рубрики:
Гігієна харчування
Гигиена
питания
Кл.слова (ненормовані):
цукор
--
сахар
--
сахароза
--
вуглеводи
--
углеводы
--
процеси травлення
--
процессы пищеварения
--
цукровий діабет
--
сахарный диабет
--
раціон харчування
--
рацион
питания
--
глюкоза
--
калорійність
--
калорийность
Анотація:
Про користь та шкоду від вживання цукру, його цінність для життєдіяльності живого організму та ще деякі цікаві факти про цей продукт популярно у статті.
Є примірники у відділах:
ЦБ (17.04.2016р. (1 прим.) - Б.ц.) - вільні 1
ф.5 (17.04.2016р. (1 прим.) - Б.ц.) - вільні 1
ЦДБ (17.04.2016р. (1 прим.) - Б.ц.) - вільні 1
ф.22 (17.04.2016р. (1 прим.) - Б.ц.) - вільні 1
Знайти схожі
>
5.
Степура, Тетяна Михайлівна
(кандидат економічних наук; доцент; завідувач кафедри економіки і підприємництва Львівського відділення Європейського університету; м.Львів).
Енергетична збалансованість раціону харчування в системі формування якості людського потенціалу регіонів України [Текст] / Т. М. Степура> // Актуальні проблеми економіки : Науковий економічний журнал. - 2017. -
№ 8
. - С. 85-95 : табл., граф. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
316.334.2
ББК
60.561.2
Рубрики:
Социология
Соціологія
Экономическая социология, 2010-2015 гг.
Економічна соціологія, 2010-2015 рр.
Украина
Україна
Кл.слова (ненормовані):
демографические особенности
--
демографічні особливості
--
комплексная государственная политика
--
комплексна державна політика
--
рацион
питания
--
раціон харчування
--
енергетична збалансованість
--
энергетическая сбалансованность
--
регионы
--
регіони
--
человеческий потенциал
--
людській потенціал
--
энергетическая ценность
--
енергетична цінність
--
качество человеческого потенциала
--
якість людського потенціалу
Анотація:
Досліджено роль енергетичного наповнення раціону харчування у формуванні якості людського потенціалу регіонів України. На основі аналітичного узагальнення складу, структури, цінності раціону та економічних можливостей покращання встановлено його енергетичну незбалансованість у конкретних регіональних соціально-економічних умовах життєдіяльності. Запропоновано деякі шляхи розбудови комплексної державної політики в частині підвищення збалансованості та енергетичної цінності раціону харчування мешканців регіонів України.
Утримувачі документа:
ДЦГБ
Знайти схожі
повний формат
короткий формат
всі знайдені
відмічені
окрім відмічених
Стандартний
Розширений
Професійний
За словником
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)