Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=продукти харчування<.>
Загальна кількість знайдених документів : 76
Показані документи с 1 за 10
 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-60      
1.


    Лендєл, М. А.
    Інституціональні аспекти трансформацій аграрного сектору економіки України на шляху до ринку [Текст] / М. А. Лендєл // Економіка України : науковий журнал. - 2015. - № 9. - С. 94-96. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Економіка сільського господарства

   Экономика

   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
сільське господарство -- ринок сільскогосподарської продукції -- земельні відносини -- сільськогосподарське виробництво -- аграрне виробництво -- продукти харчування -- державні премії України -- сельское хозяйство -- рынок сельскохозяйственной продукции -- земельные отношения -- сельскохозяйственное производство -- аграрное производство -- продукты питания -- государственные премии Украины
Анотація: Розлядаються тези до науково практичної роботи "Трансформація аграрного сектору економіки України до ринкових умов господарювання" висунута Національним науковим центром "Інститут аграрної економіки" на здобуття Державної премії України в галузі науки і техніки за 2015 рік.

Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Дод.точки доступу:
Трансформація аграрного сектору економіки України до ринкових умов господарювання, науково практична робота \о произв.\; Інститут аграрної економіки, Національний науковий центр \о нем\; Державна премія України в галузі науки і техніки \о ней\

Знайти схожі

2.


    Кустовська, Олена Василівна (кандидат економічних наук; доцент кафедри землевпорядного проектування НУБіП України).
    До питання збереження довкілля і здоров'я людини [Текст] / О. В. Кустовська, І. І. Торохтій // Формування ринкових відносин в Україні : Збірник наукових праць. - 2015. - № 10. - С. 23-26. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.28(4УКР)г
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика природопользования

   Економіка природокористування

   Украина
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
безопасность жизнедеятельности -- безпека життєдіяльності -- екологічна безпека -- экологическая безопасность -- окружающая среда -- довкілля -- канцерогенные вещества -- карцерогенні речовини -- охранная деятельность -- охоронна діяльність -- питьевая вода -- питна вода -- почвы -- грунти -- продукты питания -- продукти харчування -- радиоактивно загрязненные территории -- радіоактивно забрудненні території -- опромінення населення -- облучение населения -- родонова небезпека -- родоновая угроза -- технологические загрязнения -- технологічні забруднення -- факторы влияния -- фактори впливу -- человеческое здоровье -- людське здоров'я -- экологическое состояние -- екологічний стан -- здоров'я нації -- здоровье нации
Анотація: Висвітлено проблеми збереження довкілля і здоров'я людини, зокрема проаналізовано різні чинники впливу: радіаційне та канцерогенне забруднення грунтів, питної води, повітря, продуктів харчування. Обгрунтовано напрями діяльності щодо поліпшення екологічного стану навколишнього середовища, а відтак і життєдіяльності людини.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск

Дод.точки доступу:
Торохтій, І.І. (студентка магістратури факультету землевпорядкування НУБіП України)

Знайти схожі

3.


    Фоїтікова, Лєнка (PhD (економіка); доцент кафедри європейської інтеграції економічного факультету VSB-технічного університету; м.Острава; Чехія).
    Спеціалізація та диверсифікація торгівлі [Текст] : за даними Євросоюзу та країн БРІКС / Л. Фоїтікова, Б. Вахалік // Актуальні проблеми економіки : Науковий економічний журнал. - 2015. - № 5. - С. 74-85 : табл., граф. - Бібліогр. в кінці ст. - Стаття англійською мовою. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.428г-80
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика торговли

   Економіка торгівлі

   Организация внешней торговли, 2001-2013 гг.

   Організація зовнішньої торгівлі, 2001-2013 рр.

   Европа
    Європа

Кл.слова (ненормовані):
диверсификация торговли -- диверсифікація торгівл -- индекс Херфиндаля-Хиршмана -- індекс Херфіндаля-Хіршмана -- специализaция торговли -- спеціалізація торгівлі -- сравнительные преимущества -- порівняльна перевага -- Херфиндаля-Хиршмана индекс -- Херфіндаля-Хіршмана індекс -- экспортная политика -- експортна політика -- продукти харчування -- продукты питания -- експорт продуктів харчування -- экспорт продуктов питания
Анотація: Перевірено гіпотезу (на прикладі Євросоюзу, а також Бразилії, Росії, Індії, Китаю та Південної Африки (БРІКС)) про те, що чим більше є в країні продуктів з чіткою конкурентною перевагою – тим більшою є диверсифікація експорту з цієї країни. Також виявлено, чи не збільшується продуктова та територіальна диверсифікація досліджуваних країн. Результати аналізу даних вказують на відмінності в розвитку явних порівняльних переваг у країнах БРІКС у період 2001–2013 рр., а також на домінуючий стан ЄС у даній сфері. У той час як ЄС досягає в досліджуваному періоді рекордного рівня експорту продуктової диверсифікації, країни БРІКС, за виключенням Південної Африки, збільшують продуктову спеціалізацію. З територіальної точки зору лише країни ЄС та Бразилія посилили диверсифікацію.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Дод.точки доступу:
Вахалік, Богдан (аспірант економічного факультету VSB-технічного університету; м.Острава; Чехія); днепропетровский автор, но не о ДнепропетровскеБРИКС, международная организация \о нем\; БРІКС, міжнародна організація \о ней\; Европейский Союз, международная организация \о нем\; Європейський Союз, міжнародна організація \о нем\

Знайти схожі

4.


    Піскунова, О. В. (доктор економічних наук; професор кафедри економіко-математичного моделювання Київського національного економічного університету ім. В.Гетьмана; м.Київ; Україна).
    Регіональний аспект статистичного дослідження продовольчої безпеки України [Текст] / О. В. Піскунова, О. І. Осипова // Формування ринкових відносин в Україні : Збірник наукових праць. - 2015. - № 7/8, № 7. - С. 115-122 : табл., граф. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.051в7 + 65.04(4УКР)в6
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Методология региональной экономики

   Методологія регіональної економіки

   Экономическая статистика, 2000-2013 гг.

   Економічна статистика, 2000-2013 рр.

   Украина
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
продовольственная безопасность государства -- продовольча безпека держави -- индивидуальное рейтингование -- індивідуальне рейтингування -- межрегиональные различия -- міжрегіональні відмінності -- модели панельных данных -- моделі панельних даних -- пищевые продуктоы -- харчові продукти -- потребление продуктов питпния -- споживання харчових продуктів -- продукты питания -- продукти харчування -- регионы Украины -- регіони України -- рейтинговое оценивание -- рейтингове оцінювання -- статистический анализ -- статистичний аналіз -- теория конвергенции -- теорія конвергенції -- зконометрическое моделирование -- економетричне моделювання
Анотація: На основі даних Державної служби статистики України проведено статистичний аналіз продовольчої безпеки регіонів України. Рівень продовольчо/ безпеки оцінювався за зваженою процедурою індивідуального рейтингування. За допомогою теорії конвергенції досліджено диференціацію регіонів України за рівнем продовольчої безпеки. На підґрунті моделей панельних регресій з фіксованими ефектами визначено фактори, що впливають на рівень продовольчої безпеки регіонів України.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Дод.точки доступу:
Осипова, О.І. (асистент кафедри економіко-математичного моделювання Київського національного економічного університету ім. В.Гетьмана; м.Київ; Україна); днепропетровский автор, но не о Днепропетровске

Знайти схожі

5.


    Лапкина, Инна Александровна (доктор экономических наук; профессор; заведующий кафедрой аналитических систем и логистики Одесского национального морского университета).
    Моделирование и оптимизация систем доставки скоропортящихся грузов через Одесский порт [Текст] / И. А. Лапкина, Н. А. Малаксиано // Актуальні проблеми економіки : Науковий економічний журнал. - 2016. - № 3. - С. 353-365 : гтабл., раф. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.40(4УКР-2ОДЕ)в7-2
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Транспортная логистика

   Транспортна логістика

   Методологія економічного моделювання

   Украина
    Україна

    Одесса

    Одеса

Кл.слова (ненормовані):
водный транспорт -- водний транспорт -- экономическое моделирование -- економічне моделювання -- импортные скоропортящиеся грузы -- імпортні швидкопсувні вантажі -- имитационное моделирование -- імітаційне моделювання -- логистическей циклы -- логістичні цикли -- морские порты -- морські порти -- мультимодальные перевозки -- мультимодальні перевезення -- непостоянная интенсивность грузопотоков -- непостійна інтенсивність вантажопотоків -- оптимальная маршрутизация -- оптимальна маршрутизація -- эффективность грузоперевозок -- ефективність вантажоперевезень -- продукты питания -- продукти харчування -- системная оптимизация -- системна оптимізація -- склады -- склади -- схемы доставки -- схеми доставки -- управление запасами -- управління запасами -- цитрусовые -- цитрусові
Анотація: Исследована задача оптимизации мультимодильной системы доставки импортных скоропортящихся грузов в условиях непостоянной интенсивности грузопотока. Предложена имитационная модель, позволяющая инициировать и оптимизировать показатели эффективности различных схем доставки цитрусовых через Одесский порт.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск

Дод.точки доступу:
Малаксиано, Николай Александрович (кандидат физико-математических наук; доцент; докторант Одесского национального морского университета; г.Одесса; Украина); Одесский морской торговый порт \о нем\

Знайти схожі

6.


    Труш, Юлія Леонідівна (кандидат економічних наук; доцент кафедри прикладної економіки Національного університету харчових технологій України).
    Система управління безпечністю харчових продуктів [Текст] / Ю. Л. Труш, М. В. Григорців, І. А. Заїнчковська // Формування ринкових відносин в Україні : Збірник наукових праць. - 2016. - № 3. - С. 74-77 : табл., схем. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.304.25г-80
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика пищевой промышленности

   Економіка харчової промисловості

   Управление качеством

   Управління якістю

Кл.слова (ненормовані):
организация производства -- організація виробництва -- конкурентоспособность пищевой промышленности -- конкурентоспроможність харчової промисловості -- пищевые продукты -- харчові продукти -- продукти харчування -- продукты питания -- безпека продуктів харчування -- безопасность продуктов питания -- предприятия пищевой промышленности -- підприємства харчової промисловості -- системы управления качеством продукции -- системи управлення якістю продукції
Анотація: Система управління якістю продукції підприємств є одним з основних важелів забезпечення ефективного управління якістю. З розвитком господарських відносин актуальними залишаються питання, пов'язані з їх аналізом.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск

Дод.точки доступу:
Григорців, М.В. (кандидат економічних наук; доцент національного університету харчових технологій); Заїнчковська, Юлія Леонідівна (кандидат економічних наук; доцент кафедри прикладної економіки Національного університету харчових технологій України); НАССР, система контроля качества пищевых продуктов \о произв.\

Знайти схожі

7.


    Козлов, О. О.
    Упаковка для м'ясної продукції / О. О. Козлов // Упаковка. - 2016. - № 4. - С. 28-29 : 4 рис. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
Рубрики: Полиграфическая промышленность
   Типографское дело в целом

   Поліграфічна промисловість

   Друкарська справа в цілому

Кл.слова (ненормовані):
пакувальні матеріали -- м'ясна продукція -- мясная продукция -- продукти харчування -- продукты питания -- упаковочные материалы -- упаковочное производство -- пакувальне виробництво -- виды упаковки -- види упаковки -- бар'єрна плівка -- барьерная пленка -- полімерні матеріали -- полимерные материалы -- Surlyn
Анотація: Мова йде про унікальні технічні рішення для пакування свіжого м'яса-пакетах із Surlyn.

Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\\Упаковка_2016_4\11.pdf

Знайти схожі

8.


    Заїнчковський, А. О. (доктор економічних наук; професор; Національний університет харчових технологій).
    Оцінка ефективності системи фінансово-економічної безпеки підприємств харчової промисловості та обгрунтування управління можливими наслідками загроз і використання можливостей [Текст] / А. О. Заїнчковський, Т. М. Ванюта // Формування ринкових відносин в Україні : Збірник наукових праць. - 2016. - № 2. - С. 47-51 : схем. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.304.25в6-97
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика пищевой промышленности

   Економіка харчової промисловості

   Економічна безпека підприємства

Кл.слова (ненормовані):
антикризисное управление -- антикризове управління -- економічна безпека підприємства -- экономическая безопасность предприятий -- биологические угрозы -- біологічні загрози -- оценочная методология -- оціночна методологія -- продукты питания -- продукти харчування -- предприятия пищевой промышленности -- підприємства харчової промисловості -- финансовые угрозы -- фінансові загрози -- эффективность управления предприятиями -- ефективність управління підприємствами -- экологическая безопасность предприятий -- екологічна безпека підприємств -- экономические угрозы -- економічні загрози -- экспортный потенциал предприятий -- експортний потенціал підприємств
Анотація: У сучасних умовах господарювання успішність ведення бізнесу багато в чому залежить від ефективної системи фінансово-економічної безпеки підприємства. На сучасному етапі науковцями та практиками пропонуються методи оцінки ефективності стану безпеки підприємства і не приділяється увага оцінюванню саме системи безпеки. Оскільки створення системи фінансово-економічної безпеки та налагодження її функціонування вимагає тривалого часу, витрат коштів та індивідуального підходу, передбачається окремо розраховувати показники «ефективності створення» та «ефективності функціонування». Якщо за певних умов неможливо кількісно оцінити ймовірні збитки від реалізації загроз або прибутки від використання можливостей та величину необхідних ресурсів для здійснення дій, пропонуємо застосування матриці для обґрунтування управління можливими наслідками.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск

Дод.точки доступу:
Ванюта, Т.М. (кандидат економічних наук; доцент Національного уніерситету харчових технологій)

Знайти схожі

9.


    Мірошник, І. М. (доктор філософії в галузі права; ПАТ "УКРПЛАСТИК"; м. Київ).
    Розумна упаковка допоможе нагодувати світ / І. М. Мірошник // Упаковка. - 2015. - № 6. - С. 9-11. - Бібліогр. в кінці ст. (5 назв). - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ. - рис.
УДК
Рубрики: Упаковка
Кл.слова (ненормовані):
продовольственные потери -- продовольчі втрати -- умная упаковка -- розумна упаковка -- отходы -- відходи -- гибкая упаковка -- гнучка упаковка -- пищевая продукция -- продукти харчування -- витрати харчових продуктів -- потрери продуктов питания
Анотація: Автор розглядає і аналізує стан і причини виникнення однієї з глобальних проблем - втрати харчової продукції, а разом з цим і проблеми недоїдання і голодування в окремих регіонах планети. Автор показує, що сучасна упаковка зберігає харчову продукцію, зменшує її втрати і відходи, економить матеріальні та енергетичні ресурси. Причому гнучка упаковка для харчової продукції зберігає її споживчі властивості з мінімальними витратами сировини і ресурсів.

Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\\Упаковка_2015_6\2.pdf

Знайти схожі

10.


    Висоцька, Ірина Миколаївна (аспірант; Національний університет біоресурсів і природокористування України).
    Добровільна сертифікація як інструмент забезпечення якості аграрної продукції [Текст] / І. М. Висоцька // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. - № 6. - С. 101-108 : рис.-5. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка сільського господарства
   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
сільськогосподарська продукція -- сельскохозяйственная продукция -- аграрна продукція -- аграрна продукция -- харчова продукція -- пищевая продукция -- продукти харчування -- продукты питания -- якість продуктів харчування -- качество продуктов питания -- якість аграрної продукції -- качество аграрной продукции -- безпека продуктів харчування -- безопасность продуктов питания -- добровільна сертифікація -- добровольная сертификация
Анотація: Висвітлено останні законодавчі ініціативи у сфері забезпечення і контролю якості та беспечності продуктів харчування, що наслідують європейські. Окреслено основні зміни й вимоги до операторів ринку, а саме у питанні запровадження систем НАССР та забезпечення простежуваності. Визначено, що таке перекладення відповідальності за якість і безпечність харчових продуктів на учасників ланцюга їх постачання стало поштовхом для запровадження добровільної сертифікації, а також розроблених для них Настанов з доброї практики. Систематизовано основні фактори впливу на якість проведення аудитів та інспектування сертифікаційним органом і на основі базової графічної моделі розглянуто можливі напрями її поліпшення.


Знайти схожі

 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-60      
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)