Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>S=Економіка харчової промисловості<.>
Загальна кількість знайдених документів : 75
Показані документи с 1 за 10
 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-60      
1.


    Зборовська, Ю. Л. (аспірант; Уманський державний аграрний університет).
    Інноваційні чинники формування експортного потенціалу переробної промисловості / Ю.Л. Зборовська // Економіка АПК : Міжнародний науково-виробничий журнал. - 2009. - № 1(171). - С. 107-110. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
ДРНТІ
ББК 65.305.73-551 + 65.32-55
Рубрики: Економіка харчової промисловості
   Економіка АПК

   Экономика пищевой промышленности

   Экономика АПК

   Україна
    Вінницька область

Кл.слова (ненормовані):
інноваційна діяльність -- експортний потенціал -- економіка харчової промисловості -- переробна промисловість -- инновационная деятельность -- экспортный потенциал -- экономика пищевой промышленности -- перерабатывающая промышленность -- пищевая промышленность -- отрасли промышленности -- галузі промисловості
Анотація: Аналіз інноваційної діяльності підприємств Вінницької області та дослідження її значення для формування експортного потенціалу переробної промисловості АПК регіону.

Утримувачі документа:
Державний вищий навчальний заклад "Херсонський державний аграрний університет"

Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (23.02.2009р. Прим. 1 - ) (вільний)

Знайти схожі

2.


    Шабля, О. С. (старший науковий співробітник; Інститут південного овочівництва і баштанництва УААН).
    Економічна ефективність переробки баштанної продукції / О.С. Шабля // Економіка АПК : Міжнародний науково-виробничий журнал. - 2009. - № 4(174). - С. 89-93 : рис. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
ДРНТІ
ББК 65.305.73 + 65.422.537
Рубрики: Економіка харчової промисловості
   Переробка баштанної продукції

   Економіка торгівлі

   Сільськогосподарська продукція

   Экономика пищевой промышленности

   Переработка бахчевой продукции

   Экономика торговли

   Сельскохозяйственная продукция

   Україна
    Херсонська область

Кл.слова (ненормовані):
олія гарбузова -- ринок баштанних культур -- сушені баштанні -- масло тыквенное -- рынок баштанных культур -- сушеные бахчевые -- баштанные культуры -- тыквенное масло -- гарбузова олія -- бахчева продукція
Анотація: Поступовий перехід споживачів свіжих баштанних із ринків у супермаркети веде до конкуренції між торговими мережами. І ця конкуренція надалі тільки посилюватиметься, диктуючи виробникам і оптовикам свої вимоги до якості продукції, її оформлення і стабільності постачання.

Утримувачі документа:
Державний вищий навчальний заклад "Херсонський державний аграрний університет"

Дод.точки доступу:
Институт южного овощеводства и бахчеводства УААН \о нем\; Інститут південного овочівництва і баштанництва УААН \о нем\

Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (29.07.2009р. Прим. 1 - ) (вільний)

Знайти схожі

3.


    Михайлова, Л. І. (доктор економічних наук; професор; Сумський національний аграрний університет).
    Перспективи підвищення експортного потенціалу харчової промисловості Сумської області / Л. І. Михайлова, І. О. Білецька // Економіка АПК : Міжнародний науково-виробничий журнал. - 2009. - № 5(175). - С. 116-112 : рис. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
ДРНТІ
ББК 65.305.73
Рубрики: Економіка харчової промисловості
   Экономика пищевой промышленности

   Україна
    Сумська область

Кл.слова (ненормовані):
експортний потенціал -- харчова промисловість -- галузі економіки -- отрасли промышленности -- экспортный потенциал -- пищевая промышленность
Анотація: Оцінюються стан та підвищення експортної орієнтації харчовой промисловості шляхом удосконалення економічного й технологічного забезпечення, а також розроблюються рекомендації і пропозиції щодо вирішення цих питань з урахуванням існуючої ситуації на зовнішньому ринку.

Утримувачі документа:
Державний вищий навчальний заклад "Херсонський державний аграрний університет"

Дод.точки доступу:
Білецька, І.О. (магістр; Сумський національний аграрний університет); Світова організація торгівлі \о ней\

Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (29.07.2009р. Прим. 1 - ) (вільний)

Знайти схожі

4.


    Крисанов, Дмитро (доктор економічних наук).
    Оцінювання людського капіталу та мотивація персоналу підприємств харчової промисловості / Д. Крисанов, В. Лисак // Економіст : науково-практичний журнал. - 2011. - № 3. - С. 17-22. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка харчової промисловості

   Экономика

   Экономика пищевой промышленности

   Україна
    Хмельницька область

Кл.слова (ненормовані):
економіка харчової промисловості -- харчова промисловість -- хлібопекарська галузь -- персонал підприємств -- мотивація персоналу -- людський капітал -- оцінювання людського капіталу -- кадрова політика -- экономика пищевой промышленности -- пищевая промышленность -- хлебопекарская отрасль -- персонал предприятий -- мотивация персонала -- людской капитал -- оценивание людского капитала -- кадровая политика


Дод.точки доступу:
Лисак, Володимир
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

5.


    Кокодей, Татьяна (кандидат экономических наук; Севастопольский национальный технический университет).
    Моделирование оптимального стратегического выбора предприятия пищевой отрасли / Т. Кокодей // Економіст : науково-практичний журнал. - 2011. - № 11. - С. 56-58 : рис. - Библиогр. в конце ст.
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка харчової промисловості

   Экономика

   Экономика пищевой промышленности

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
економіка харчової промисловості -- харчова промисловість -- галузі економіки -- підприємства харчової галузі -- конкурентоспроможність підприємств -- моделювання вибору -- моделювання оптимального вибору -- моделювання оптимального стратегічного вибору -- стратегії підприємств -- багатокомпонентні стратегії -- варіативність середовища -- поліциклічна варіативність середовища -- вплив середовища -- прогнозування впливів середовища -- інтерактивно-попереджуючі реакції -- экономика пищевой промышленности -- пищевая промышленность -- отрасли экономики -- предприятия пищевой отрасли -- конкурентоспособность предприятий -- моделирование выбора -- моделирование оптимального выбора -- моделирование оптимального стратегического выбора -- стратегии предприятий -- многокомпонентные стратегии -- вариативность среды -- полициклическая вариативность среды -- влияние среды -- прогнозирование влияний среды -- интерактивно-упреждающие реакции
Анотація: Разработана модель оптимального стратегического выбора предприятия пищевой отрасли в условиях полициклической вариативности среды. Моделирование основывается на предложенной трактовке стратегии предприятия как интерактивно-упреждающей реакции на изменчивость среды.


Є примірники у відділах: всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)

Знайти схожі

6.


    Томілін, О. О. (Полтавська філія Європейського університету; Україна).
    Харчова промисловісь Полтавської області в період ринкового реформування / О. О. Томілін // Актуальні проблеми економіки. - 2012. - № 3. - С. 231-234 : табл. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.304.25(4УКР-4ПОЛ)
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика пищевой промышленности

   Економіка харчової промисловості

   Украина
    Україна

    Полтавская область

    Полтавська область

Кл.слова (ненормовані):
инвестции -- інвестиції -- инновации -- інновації -- пищевая промышленность -- харчова промисловість -- продовольственная безопасность -- продовольча безпека -- ринкове реформування -- рыночное реформирование -- отрасли промышленности -- галузі промисловості
Анотація: Проаналізовано стан харсової промисловості Полтавської області. Розлянуто виробництво основних видів промислової продукції в динаміці. Визначено шляхи подолання кризових явищ в окремих галузях харсової промисловості регіону.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

7.


    Золотих, Ірина (кандидат економічних наук; Миколаївський державний аграрний університет).
    Проблеми інноваційного розвитку підприємств харчової промисловості / І. Золотих // Економіст : науково-практичний журнал. - 2012. - № 2. - С. 40. - Библиогр. в конце ст.
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка харчової промисловості

   Экономика

   Экономика пищевой промышленности

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
економіка харчової промисловості -- галузі економіки -- харчова промисловість -- інноваційна діяльність -- інноваційна діяльність підприємств -- зарубіжний досвід -- экономика пищевой промышленности -- отрасли экономики -- пищевая промышленность -- инновационная деятельность -- инновационная деятельность предприятий -- зарубежный опыт
Анотація: Проаналізовано стан інноваційної діяльності підприємств харчової промисловості. Вивчено практику зарубіжних країн в інноваційній сфері, визначено основні напрями з освоєння досягнень науки і техніки на підприємствах даної галузі.


Є примірники у відділах: всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)

Знайти схожі

8.
   65.304.25(4УКР-4КИЇ)-2
   Б 11


    Бєлова, Т. Г. (кандидат економічних наук; доцент; Національний університет харчових технологій).
    Дослідження інтенсивності конкуренції на ринку / Т. Г. Бєлова, Т. В. Синебок // Формування ринкових відносин в Україні : зб. наук. праць. - 2012. - № 4. - С. 128-131. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.304.25(4УКР-4КИЇ)-2
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика пищевой промышленности

   Економіка харчової промисловості

   Украина
    Україна

    Киев

    Київ

Кл.слова (ненормовані):
доля рынка -- частка ринку -- интенсивность конкуренции -- інтенсивність конкуренції -- конкурентная среда -- конкурентне середовище -- отраслевая конкурентная ситуация -- галузева конкурентна ситуація -- показатели интенсивности конкуренции -- показники інтенсивності конкуренції -- предпринимательство -- підприємництво -- рыночная конкурентная ситуация -- ринкова конкурентна ситуація -- уровень монополизма -- рівень монополізму -- хлібопекарська продукція -- хлебопекарная продукция
Анотація: Розглянуто теоретичні підходи щодо визначення інтенсивності конкуренції на ринку, можливости її вимірювання. Наведено чинники, які визначають інтенсивність конкуренції в галузі і на ринку. Визначено показники, які застосовуються для характеристики інтенсивності конкуренції. Зроблено оцінку інтенсивності конкуренції і рівня монополізму на ринку хлібопекарської галузі м. Київа і області.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Дод.точки доступу:
Синебок, Т.В. (магістрант; Національний інститут стратегічних досліджень); Киевхлеб, ПАТ \о нем\ПАТ "Киевхлеб"

Знайти схожі

9.
   65.304.25(4УКР)-5
   М 11


    Мєняйлова, Г. Є. (здобувач; Національний університет біоресурсів і природокористування).
    Методика прогнозування обсягів споживання молока та молокопродуктів на основі теорії раціонального споживання як інструмент визначення перспектив розвитку молокопереробних підприємств / Г. Є. Мєняйлова // Формування ринкових відносин в Україні : зб. наук. праць. - 2012. - № 4. - С. 125-128 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.304.25(4УКР)-5
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика пищевой промышленности

   Економіка харчової промисловості

   Украина
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
агробизнес -- агробізнес -- АПК -- доходы -- доходи -- молоко -- молокоперерабатывающие предприятия -- молокопереробні підприємства -- молокопродукты -- молокопродукти -- объемы потребления -- обсяги споживання -- рациональное потребление молока -- раціональне споживання молока -- структура расходов -- структура видатків -- темпы изменений -- темпи змін -- экономическое прогнозирование -- економічне прогнозування -- споживання молока -- потребление молока
Анотація: Запропановано методику прогнозування обсягів споживання молока та молокопродуктів на основі теорії раціонального споживання. Дана методика дозволяє враховувати вплив на обсяги споживання таких чинників, як темпи зміни ціни на молокопродукти, реальних доходів та частки витрат на харчування у середньому сукупному доході. Прогнозування обсягів споживання молока та молокопродуктів надає змогу визначити перспективи розвитку молокопереробних підприємств і на цій основі визначити шляхи підвищення ефективності їхнього функціонування.
Предложена методика прогнозирования объемов потребления. Данная методика позволяет учитывать влияние на объемы потребления таких факторов, как темпы изменения цены на молокопродукты, реальный доход и доли расходов на питание в среднем совокупном доходе. Прогнализирование объемов потребления молока и молокопродуктов дает возможность определять перспективы развития молокоперерабатывающих предприятий и на этой основе определить пути повышения эффективности их функционирования.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Знайти схожі

10.


    Лупенко, Ю. (академік НААН України).
    Державне регулювання структурної трансформації в харчовій та переробній промисловості / Ю. Лупенко // Економіка України : науковий журнал. - 2012. - № 6. - С. 94-95. - Библиогр. в сносках
Рец. на Чеботарьов В.А. Державна регуляторна політика інноваційної структурної трансформації харчової та переробної промисловості : Монографія / В. А. Чеботарьов. - Луганськ: ДЗ ЛНУ імені Тараса Шевченка, 2011. - 448 с.
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка харчової промисловості

   Экономика

   Экономика пищевой промышленности

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
рецензії на монографії -- наукові видання -- економіка харчової промисловості -- галузі економіки -- харчова промисловість -- переробна промисловість -- державна політика -- державна регуляторна політика -- інноваційні трансформації -- рецензии на монографии -- научные издания -- экономика пищевой промышленности -- отрасли экономики -- пищевая промышленность -- перерабатывающая промышленность -- государственная политика -- государственная регуляторная политика -- инновационные трансформации


Є примірники у відділах: всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)

Знайти схожі

 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-60      
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)