Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Каталог книг (4)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=харчові підприємства<.>
Загальна кількість знайдених документів : 21
Показані документи с 1 за 10
 1-10    11-21   21-21 
1.


    Волот, О. І. (кандидат економічних наук; доцент; старший викладач кафедри обліку і аудиту Чернігівського державного технологічного університету; м.Чернігів; Україна).
    Регіональні аспекти розвитку інформаційного забезпечення підприємств харчової промисловості / О. І. Волот, В. Ф. Никипорець // Формування ринкових відносин в Україні : Науковий економічний журнал. - 2014. - № 11. - С. 211-215 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.304.25(4УКРІ)с-80
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Региональная экономика

   Регіональна економіка

   Украина
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
информационно-коммуникационные технологии -- інформаційно-комунікаційні технології -- экономика пищевой промышленности -- економіка харчової промисловості -- информационное обеспечение -- інформаційне забезпечення -- ИНТЕРНЕТ-технологии -- ІНТЕРНЕТ-технології -- модернизационные стратегии -- модернізаційні стратегії -- пищевые предприятия -- харчові підприємства -- региоанльные особенности -- регіональні особливості -- регионы -- регіони -- управленческие системы -- управлінські системи
Анотація: Проаналізовано сучасний стан розвитку інформаційного забезпечення в регіонах України. Визначені методичні підходи до впровадження новітніх ІКТ у систему управління підприємствами харчової промисловості в залежності від стратегії модернізації.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Дод.точки доступу:
Никипорець, В.Ф. (студентка Чернігівського національного технологічного університету; м.Чернігів; Україна); INTERNET, глобальная информационная сеть \о нем\

Знайти схожі

2.


    Бєлік, Вадим Данилович (старший викладач кафедри фінансів та кредиту РВНЗ "Кримський гуманітарний університет"; м.Ялта).
    Механізм стратегічного управління персоналом підпириємств харчової промисловості / В. Д. Бєлік // Актуальні проблеми економіки : Науковий економічний журнал. - 2014. - № 10. - С. 138-141. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика пищевой промышленности

   Економіка харчової промисловості

Кл.слова (ненормовані):
кадры -- кадри -- теория управления персоналом -- теорія управління персоналом -- конкурентные преимущества персонала -- конкурентні переваги персоналу -- производительность труда -- продуктивність праці -- производственные предприятия -- виробничі підприємства -- харчові підприємства -- пищевые предприятия -- стратегическое управление -- стратегічне управління -- трудовые потенциалы -- трудові потенціали -- управленческие механизмы -- управлінські механізми
Анотація: Удосконалено теоретико-методичні підходи та розроблено практичні рекомендації щодо формування механізму стратегічного управління персоналом на підприємствах харчової промисловості, реалізація якого забезпечить підвищення рівня трудового потенціалу та посилення конкурентних переваг.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Знайти схожі

3.


    Ігнатенко, Микола Миколайович (кандидат економічних наук; докторант; Уманський національний університет садівництва).
    Теоретичні засади та практичні напрями формування корпоративної соціальної відповідальності аграрних і харчових підприємств / М. М. Ігнатенко // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. - № 1. - С. 78-83. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.290
Рубрики: Бизнес. Предпринимательство
   Бізнес. Підприємництво

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
аграрні підприємства -- аграрные предприятия -- харчові підприємства -- пищевые предприятия -- агрохолдинги -- агробізнес -- агробизнес -- аграрний бізнес -- аграрный бизнес -- соціальна відповідальність бізнесу -- социальная ответственность бизнеса -- корпоративна соціальна відповідальність -- корпоративная социальная ответственность -- соціальні програми -- социальные прграммы -- благодійність -- благотворительность
Анотація: Досліджуються теоретичні засади визначення сутності, напрямів, форм та обсягів корпоративної соціальної відповідальності (КСВ) аграрних і харчових підприємств. Обгрунтовано поняття внутрішньої та зовнішньої корпоративної соціальної відповідальності як її основні види. Окреслено роль корпоративної соціальної відповідальності у формуванні нового підходу до оцінки діяльності компаній в українському бізнес-середовищі. Дано якісну й кількісну характеристику, визначено основні тенденції сучасного етапу формування, становлення та розвитку вітчизняної моделі корпоративної соціальної відповідальності. Представлено результати авторського дослідження напрямів корпоративної соціальної відповідальності вітчизняного агробізнесу, що уможливлюють окреслити основні тенденції їх розвитку і застосування у формуванні конкурентоспроможного національного господарства, забезпечення сталого розвитку суспільної життєдіяльності у цілому.

Перейти к внешнему ресурсу: текст статьи

Знайти схожі

4.


    Крисанов, Дмитро (доктор економічних наук).
    Системи технічного регулювання Європейського союзу, України та Митного союзу для агропродовольчої сфери: напрями їх зближення, можливості звуження невідповідності та зменшення асиметричності / Д. Крисанов // Економіст : науково-практичний журнал. - 2014. - № 2. - С. 4-10 : портр.; а-рис.; а-табл. - Бібліогр. в кінці ст.
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Економіка сільського господарства

   Экономика

   Экономика сельского хозяйства

   Европа
    Європа

    Україна

    Росія

    Россия

Кл.слова (ненормовані):
сільське господарство -- продукція АПК -- сільськогосподарська продукція -- продовольча безпека -- якість продовольчої продукції -- міжнародні стандарти -- зовнішньоекономічна діяльність -- ЗЕД -- харчові підприємства -- нормативно-правове регулювання -- єдиний економічний простір -- єдиний нормативний простір -- сельское хозяйство -- продукция АПК -- сельскохозяйственная продукция -- продовольственная безопасность -- качество продовольственной продукции -- международные стандарты -- внешнеэкономическая деятельность -- ВЭД -- пищевые предприятия -- нормативно-правовое регулирование -- единое экономическое пространство -- единое нормативное пространство
Анотація: Проаналізовано та розкрито сутність сучасних законодавчих, технічних і практичних невідповідностей та асиметричночті між вимогами нормативних документів щодо безпечності та якості продовольчої продукції країн - членів Європейського й Митного союзів та України.висвітлено складну ситуацію України щодо узгодження різнопланових і асиметричних положень і вимог директив ЄС, технічних регламентів МС і національних стандартів, які чинні або впроваджуються в дію, а також можливі втрати від односторонньої орієнтаціївітчизняних підприємств щодо їх дотримання. Систематизовано основні напрями та конкретизовано інструменти, процедури і процеси, запровадження яких дозволить значно зблизити системи технічного регулювання ЄС, України та МС, обмежити роль інституціонального чинника в згортанні зовнішньоекономічних відносин та сприятиме пришвидшенню переходу аграрних і переробно-харчових підприємств на сучасні технології виробництва продовольчої продукції.

Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\Економіст_2014_2\3.pdf
Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Дод.точки доступу:
Європейський Союз, міжнародна організація \о нем\; Европейский Союз, международная организация \о нем\; ЕС, международная организация \о нем\; ЄС, міжнародна організація \о нем\; Митний союз \о нем\; Таможенный союз \о нем\; Глобальний підхід, програма ЄС \о произв.\; Глобальный подход, программа ЕС \о произв.\; Кодекс Аліментаріус, програма ЄС \о произв.\; Кодекс Алиментрариус, программа ЕС \о произв.\
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

5.


    Драган, О. І. (доктор економічних наук; професор).
    Економіко-екологічні проблеми підприємств харчової галузі / О. І. Драган, Н. М. Лозовська // Економічний часопис ХХІ : науковий журнал. - 2014. - № 3/4. - С. 35-38. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ. - стаття англійською мовою
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка харчової промисловості

   Экономика

   Экономика пищевой промышленности

   Україна
    Украина

    Вінницька область

    Винницкая область

Кл.слова (ненормовані):
екологічні платежі -- забруднюючі речовини -- капітальні інвестиції -- навколишнє середовище -- відходи виробництва -- екологізація виробництва -- харчове виробництво -- продукти харчування -- харчова промисловість -- харчові підприємства -- екологізація харчових підприємств -- міжнародні стандарти -- основні фонди -- екологізація основних фондів -- екологічна культура персоналу -- экологические платежи -- загрязняющие вещества -- капитальные инвестиции -- окружающая среда -- отходы производства -- экологизация производства -- пищевое производство -- продукты питания -- пищевая промышленность -- пищевые предприятия -- экологизация пищевых предприятий -- международные стандарты -- основные фонды -- экологизация основных фондов -- экологическая культура персонала
Анотація: Досліджуються економіко-екологічні проблеми підприємств харчової промисловості на прикладі виробників Вінницької області. Здійснено порівняльний аналіз екологічних платежів, які пред’явлені до сплати та фактично сплачені підприємствами регіону, обсягів капітальних інвестицій і поточних витрат на охорону навколишнього середовища, обсягів викидів забруднюючих речовин у навколишнє середовище підприємствами харчової галузі Вінниччини.

Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\Економ_час_ХХІ_2014_3-4\44.pdf

Дод.точки доступу:
Лозовська, Н. М. (аспірант)

Знайти схожі

6.


    Осадча, Г. Г. (кандидат економічних наук; доцент кафедри обліку і аудиту Національного університету харчових технологій).
    Проблеми обліку виробничих запасів на підприємствах харчової промисловості [Текст] / Г. Г. Осадча, О. К. Сукненко // Формування ринкових відносин в Україні : Збірник наукових праць. - 2016. - № 12. - С. 93-100 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.052.5(4УКР)в7 + 65.304.25(4УКР)в-93
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Бухгалтерский учет в отраслях хозяйства

   Бухгалтерських облік в галузях господарства

   Финансы пищевой промышленности

   Фінанси харчової промисловості

   Украина
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
вклассификация производственных запасов -- класифікація виробничих запасів -- документирование -- документування -- естественная убыль -- природній убуток -- избытки -- надлишки -- инвентаризационные описи -- інвентаризаційні описи -- инвентаризация -- інвентаризація -- метод ФИФО -- метод ФІФО -- недостачи продукции -- нестачі продукції -- организационные аспекты -- організаційні аспекти -- пересортица -- пересортиця -- пищевые предприятия -- харчові підприємства -- производственные запасы -- виробничі запаси -- сравнительные ведомости -- порівнювальні відомості -- управленческое совершенствование -- управлінське вдосконалення -- ФИФО метод -- ФІФО метод
Анотація: Розглянуто сутність виробничих запасів, їх класифікація та значимість для нормального функціо-нування підприємства. Досліджено проблеми, з якими стикаються при обліку виробничих запасів та запропоновано шляхи вдосконалення організації обліку запасів на підприємствах харчової промисловості.

Утримувачі документа:
ДЦГБ

Дод.точки доступу:
Сукненко, О.К. (студентка Нціонального університету харчових технологій); Запасы, МСБУ 2 \о произв.\Запаси МСБО 2 \о произв.\; Запасы, П(С)БУ 9 \о произв.\; Запаси, П(С)БО 9 \о произв.\

Знайти схожі

7.


    Пішеніна, Т. І.
    Концептуальні основи формування ефективного механізму конкурентоспроможності харчових і переробних підприємств АПК / Т. І. Пішеніна, В. К. Костюк // Економіка. Менеджмент. Бізнес : науковий журнал. - 2014. - N 1 (9). - С. 99-108. - Бібліогр. в кінці ст. - Режим доступу: http://journals.dut.edu.ua/index.php/emb/article/view/223/221. - Повний текст. - Режим доступу: http://journals.dut.edu.ua/index.php/emb/issue/view/7. - Зміст . - ISSN 2415-8089
УДК
Рубрики: Торгівля
   Торговля

Кл.слова (ненормовані):
конкурентоспроможність підприємства -- конкурентоспособность предприятия -- харчові підприємства -- пищевые предприятия -- переробні підприємства -- перерабатывающие предприятия -- агропромисловий комплекс -- агропромышленный комплекс -- якість продукції -- качество продукции

Перейти к внешнему ресурсу: Повний текст,
Перейти к внешнему ресурсу: Зміст

Дод.точки доступу:
Костюк, В. К.

Є примірники у відділах:
НЕМАЄ В БІБЛІОТЕЦІ Прим. 1 - (вільний)

Знайти схожі

8.


    Шупакова, К. О. (студентка; Криворізький економічний інститут ДВНЗ "КНЕУ"; м.Кривий Ріг; Україна).
    Формування інструментарію маркетингу інновацій на підприємствах харчової промисловості [Текст] / К. О. Шупакова, В. Д. Мусієнко // Формування ринкових відносин в Україні : Збірник наукових праць. - 2016. - № 12. - С. 81-83 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.304.25г-5
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика пищевой промышленности

   Економіка харчової промисловості

   Теория маркетинга

   Теорія маркетингу

Кл.слова (ненормовані):
аромаркетинг -- аромаркетинг -- инновационная деятельность -- інноваційна діяльність -- маркетинг инноваций -- маркетинг інновацій -- маркетинговый инструментарий -- маркетинговий інструментарій -- партизанский маркетинг -- партизанський маркетинг -- пищевые предприятия -- харчові підприємства
Анотація: Розкрито роль та значення маркетингу інновацій, запропоновано інструментарій маркетингу інновацій на підприємствах харчової промисловості. Розрахована ефективність впровадження запропонованих заходів маркетингу інновацій.

Утримувачі документа:
ДЦГБ

Дод.точки доступу:
Мусієнко, В.Д. (кандидат технічних наук; доцент; Криворізький економічний інститут ДВНЗ "КНУ"; м.Кривий Ріг; Україна)

Знайти схожі

9.


    Ігнатенко, Микола Миколайович (кандидат економічних наук; докторант; Уманський національний університет садівництва).
    Соціальна відповідальність бізнесових структур у діяльності харчових підприємств [Текст] / М. М. Ігнатенко // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. - № 3. - С. 65-69. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка харчової промисловості
   Экономика пищевой промышленности

Кл.слова (ненормовані):
харчові підприємства -- пищевые предприятия -- соціально орієнтована економіка -- социально ориентированная экономика -- соціальна відповідальність бізнесу -- социальная ответственность бизнеса -- організаційно-економічний механізм -- организационно-экономический механизм
Анотація: Обгрунтовано необхідність запровадження соціальної відповідальності як самостійного напряму діяльності харчових підприємств; визначено аргументи, що засвідчують поліпшення соціального розвитку в результаті втілення соціальної відповідальності у діяльність харчових підприємств. Можна стверджувати, що, взявши на себе соціальну відповідальність, суб’єкти господарювання можуть одержати позитивні результати в економічному та іміджевому планах. А це означає формування надійного партнерства, одержання прибутку, прихильність нових партнерів, поліпшення іміджу підприємства й розвиток бізнесу у перспективі. Здійснено порівняльну характеристику різних тлумачень поняття “соціальна відповідальність”. Сформовано критерії, дотримання яких дає змогу визначити окреме підприємство та бізнес як соціально відповідальні.

Перейти к внешнему ресурсу: текст статьи

Знайти схожі

10.


    Станіславик, Олена В'ячаславівна (кандидат економічних наук; доцент).
    Формування корпоративних структур в харчовій галузі України [Текст] / О. В. Станіславик, Д. В. Антонюк // Економіка. Фінанси. Право : інформаційно-аналітичний журнал. - 2016. - № 4. - С. 24-28 : рис. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка легкої та харчової промисловості

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
корпоративне управління -- інтеграційна стратегія підприємств -- економічна інтеграція -- харчові підприємства -- класифікація інтеграційних стратегій -- корпоративное управление -- интеграционные стратегии предприятий -- экономическая интеграция -- пищевые предприятия -- классификация интеграционных стратегий
Анотація: Дано визначення терміну "інтеграція", розглянуто поняття та визначено суть корпорації. Проаналізовано процеси формування корпоративних структур в Україні та виділено його основні етапи. Надано алгоритм аналізу і коректування комплексу інтеграційних стратегій.

Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Дод.точки доступу:
Антонюк, Дарина Валеріївна (студент); Данон, группа компаній \о нем\

Знайти схожі

 1-10    11-21   21-21 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)