Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=молочные продукты<.>
Загальна кількість знайдених документів : 10
Показані документи с 1 за 10
1.


    Кочетков, Олексій (доктор філософії (економічні науки), Луганський національний аграрний університет).
    Сучасний стан функціонування регіонального ринку молока та молокопродуктів / О. Кочетков, Вольвак С. // Економіст : Науково-практичний журнал. Зас.: фірма "Колегіум". - 2008. - № 9. - С. 36-39 : табл., рис
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Економіка сільського господарства

   Экономика

   Экономика сельского хозяйства
, 2001-2006 рр.
   Україна
    Луганская область

Кл.слова (ненормовані):
молочні продукти -- продукти споживання -- ринок молока -- молокопродукти -- регіональна економіка -- аграрний сектор економіки -- агропромисловий комплекс -- АПК -- державне регулювання -- статистика -- молочные продукты -- продукты питания -- рынок молока -- аграрный сектор экономики -- агропромышленный комплекс -- государственное регулирование -- региональная экономика
Анотація: У статті проаналізовано сучасний стан функціонування регіонального ринку молока та молокопродуктів. Дослідження ринку молокопродуктів здійснено за двома напрямками: оцінено поточну кон'юктурну ситуацію на ринку та визначено місткість ринку молока та молокопродуктів. Проаналізовано попит та пропозицію, рівень і співвідношення цін, якість молока.


Дод.точки доступу:
Вольвак , Світлана (Луганський національний аграрний університет)
Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (21.11.2008р. Інв.2001ж - Б.ц.) (вільний)

Знайти схожі

2.


    Божидарнік, Т. (кандидат економічних наук).
    Проблеми та пріоритети розвитку молокопереробних підприємств в сучасних умовах господарювання / Т. Божидарнік // Економіст : науково-практичний журнал. - 2011. - № 1. - С. 39-41 : рис. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
УДК
ББК 65.291
Рубрики: Економіка
   Економіка підприємства, 1990-2008 рр.

   Экономика

   Экономика предприятия

   Україна
Кл.слова (ненормовані):
економіка підприємства -- молокопереробні підприємства -- молоко -- молочні продукти -- переробка молока -- виробництво молока -- экономика предприятия -- молокоперерабатывающие предприятия -- молочные продукты -- переработка молока -- производство молока
Анотація: Визначено проблеми та пріоритети розвитку молокопереробних підприємств в умовах становлення ринкових відносин. Виявлено фактори підвищення економічної ефективності їх функціонування. Обгрунтовано заходи посилення контролю над дотриманням заготівельними структурами молокопереробних підприємств екологічних вимог.


Знайти схожі

3.


    Божидарнік, Тарас (кандидат економічних наук, Луцький національний технічний університет).
    Формування політики регулювання розвитку молокопродуктового підкомплексу Волинської області / Т. Божидарнік // Економіст : науково-практичний журнал. - 2011. - № 5. - С. 73-75 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Економіка сільського господарства, 1955-2009 рр.

   Экономика

   Экономика сельского хозяйства, 1955-2009 гг.

   Україна
    Волинська область

    Украина

    Волынская область

Кл.слова (ненормовані):
економіка сільського господарства -- сільське господарство -- агропромисловий комплекс -- апк -- сільськогосподарські підприємства -- регіональна економіка -- регіональна політика -- молокопродуктовий підкомплекс -- виробництво молока -- молочні продукти -- ринок молока -- экономика сельского хозяйства -- сельское хозяйство -- агропромышленный комплекс -- сельскохозяйственные предприятия -- региональная экономика -- региональная политика -- молокопродуктовый подкомплекс -- производство молока -- молочные продукты -- рынок молока
Анотація: Розглянуто основні тенденції виробництва молока у Волинській області. Показана динаміка виробництва молока сільськогосподарськими підприємствами. Пропонуються перспективні напрями формування політики регулювання розвитку молокопродуктового підкомплексу області.

Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

4.


    Осташко, Тамара (доктор економічних наук; Інститут економіки та прогнозування НАН України).
    Уроки торговельної суперечки щодо експорту сиру в Російську Федерацію / Т. Осташко // Економіст : науково-практичний журнал. - 2012. - № 4. - С. 29-31 : рис. - Библиогр. в конце ст.
УДК
ББК 65.5
Рубрики: Економіка
   Світова економіка. Міжнародні економічні відносини, 2006-2011 рр.

   Экономика

   Мировая экономика. Международные экономические отношения, 2006-2011 гг.

   Україна
    Росія

    Украина

    Россия

Кл.слова (ненормовані):
світова економіка -- міжнародні економічні відносини -- економічні відносини -- міжнародна торгівля -- зовнішньоекономічна діяльність -- молокопереробна галузь -- галузі економіки -- молочні продукти -- ринки сирів -- тверді сири -- експорт сирів -- імпорт сирів -- торговельні конфлікти -- обмеження торгівлі -- торгова статистика -- мировая экономика -- международные экономические отношения -- экономические отношения -- международная торговля -- внешнеэкономическая деятельность -- молокоперерабатывающая отрасль -- отрасли экономики -- молочные продукты -- рынки сыров -- твердые сыры -- экспорт сыров -- импорт сыров -- торговые конфликты -- ограничения торговли
Анотація: Визначено чинники торговельної суперечки з приводу обмежень імпорту сирів з України на російському ринку. Масштаби конфлікту оцінено на основі аналізу товарообігу молочних продуктів між Україною та Російською Федерацією, структури та прогнозів розвитку світових ринків сиру. Визначено ризики в торгівлі молочними продуктами з РФ, оцінено можливі негативні наслідки торговельного конфлікту й розроблено рекомендації щодо їх подолання та уникнення втрат доходів від експорту в майбутньому.


Є примірники у відділах: всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)

Знайти схожі

5.


    Гловацька, О. (методист НМЦ ЦЗ та БЖД Вінницької області).
    Молочні продукти - користь чи шкода? : методичні рекомендації населенню / О. Гловацька // Безпека життєдіяльності : всеукраїнський науково-популярний журнал. - 2013. - № 1. - С. 29-35 : фотогр. - (Безпека харчових продуктів)
ДРНТІ
УДК
ББК 68.90
Рубрики: Безпека життєдіяльності
   Безопасность жизнедеятельности

   Харчові продукти

   Пищевые продукти

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
молоко -- їжа -- еда -- молочні продукти -- молочные продукты -- цілющі властивості молока -- целебные свойства молока -- міфи щодо вживання молока -- мифы об употреблении молока -- молочнокислі продукти -- молочнокислые продукты -- сири -- сыры -- корисні речовини молока -- полезные вещества молока -- методичні рекомендації населенню -- методические рекомендации населению
Анотація: Присвячено цілющим властивостям молока - їжі, яка дана людству самою природою.

Утримувачі документа:
КРУ "Универсальная научная библиотека им. И. Я. Франко" : 95017

Є примірники у відділах: всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)

Знайти схожі

6.


    Балапанова, Эльмира (PhD докторант Казахского национального аграрного университета; г.Алматы; Казахстан).
    Влияние инвестиционных процессов на повышение инвестиционной привлекательности сельского хозяйства Казахстана / Э. Балапанова, М. Нургабылов // Актуальні проблеми економіки : Науковий економічний журнал. - 2012. - № 12. - С. 293-300 : табл. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.32(5КАЗ)-56
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика сельского хозяйства

   Економіка сільського господарства

   Казахстан
    Алматинская область

    Алматинська область

Кл.слова (ненормовані):
агропромышленный комплекс -- агропромисловий комплекс -- АПК -- сельское хозяйство -- сільське господарство -- капиталовложения -- капіталовкладення -- инновации -- інновації -- инвестиции в АПК -- інвестиції в АПК -- инвестиционное кредитование -- інвестиційне кредитування -- инновационно-инвестиционное развитие -- інноваційно-інвестиційний розвиток -- лизинг -- лізинг -- молочное животноводство -- молочне тваринництво -- инвестиционная привлекательность -- інвестиційна привабливість -- сільськогосподаська продукція -- продукція АПК -- інвестиції в основний капітал -- инвестиции в основной капитал -- зарубежный опыт -- зарубіжний досвід -- молочні продукти -- молоко -- продукти харчування -- молочные продукты -- продукты питания
Анотація: Рассмотрено современное состояние сельского хозяйства, проанализированы инвестиционная привлекательность АПК и основные проблемы инновационно-инвестиционного развития сельского хозяйства, также определены методологические подходы к обоснованию потребности в инвестициях молочной отрасли Казахстана.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Дод.точки доступу:
Нургабылов, Мурат (PhD докторант Казахского национального аграрного университета; г.Алматы; Казахстан)

Знайти схожі

7.


    Божидарник, Тарас (доктор економічних наук; Луцький національний технічний університет).
    Організаційно-економічні відносини молокопродуктового підкомплексу АПК у ринкових умовах: сутнісна характеристика та перспективи удосконалення [] / Т. Божидарник // Економіст : науково-практичний журнал. - 2013. - № 9. - С. 60-62. - Бібліогр. в кінці ст.
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка
   Економіка сільського господарства

   Экономика

   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
молокопродукти -- молочні продукти -- переробка молока -- молокопереробна промисловість -- ефективність молокопереробної промисловості -- молокопродукты -- молочные продукты -- переработка молока -- молокоперерабатывающая промышленность -- эффективность молокоперерабатывающей промышленности
Анотація: Розглядаються існуючі підходи та дається власне визначення категорії "організаційно-економічні відносини". Розкриваються проблеми формування організаційно-економічних відносин продуктових підкомплексів АПК в умовах ринкових відносин. Розглянуто особливості становлення та види і форми організаційно-економічних відносин молокопродуктового підкомплексу в системі суспільного відтворення.

Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Є примірники у відділах: всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)

Знайти схожі

8.


    Богданова, Вікторія.
    Чому продукти кислі на смак? / В. Богданова // Колосок. - 2016. - № 8. - С. 10-15 : фото.цв. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
Рубрики: Органічна хімія
   Органическая химия

Кл.слова (ненормовані):
вкусы -- смаки -- органи чуття -- органы чувств -- химические вещества -- хімічні речовини -- химические соединения -- хїмічні сполуки -- кислоты -- кислоти -- уксусная кислота -- оцтова кислота -- аскорбиновая кислота -- аскорбінова кислота -- муравьиная кислота -- мурашина кислота -- лимонная кислота -- лимонна кислота -- щавелевая кислота -- щавлева кислота -- молочные продукты -- молочні продукти -- витамин С -- вітамін С -- кислий смак -- кислый вкус
Анотація: Про смаки у нашому житті, а беспосередньо про кислий смак. Про природні кислоти, рослини, які мають кислий смак, про синтетичні кислоти та про їхню роль у житті людини.


Знайти схожі

9.


   
    Новий стандарт ISO прискорює контроль якості та сприяє розвитку торгівлі пробіотиками і заквасками // Стандартизація. Сертифікація. Якість. - 2016. - № 2. - С. 66. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
Рубрики: Техніка
   Стандартизація. Контроль якості

   Техника

   Стандартизация. Контроль качества

Кл.слова (ненормовані):
лактобактерії -- біфідобактерії -- молочні продукти -- йогурти -- шлунково-кишковий тракт -- проточна цитометрія -- молочнокислі бактерії -- ферментовані продукти -- лактобактерии -- бифидобактерии -- молочные продукты -- йогурты -- желудочно-кишечный тракт -- проточная цитометрия -- молочнокислые бактерии -- ферментированные продукты -- міжнародні стандарти -- международные стандарты
Анотація: Нещодавно опублікований міжнародний стандарт ISO 19344 (IDF 232) визначає спосіб кількісного визначення молочнокислих бактерій методом проточної цитометрії у ферментованих продуктах, заквасках і пробіотиках, які використовують у молочних продуктах.

Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\\Стандарт_сертифік_якість_2016_2\18.pdf

Дод.точки доступу:
ISO 19344 (IDF 232) \о произв.\

Знайти схожі

10.


   
    Біотехнологічні аспекти отримання йогуртної основи для виробництва низьколактозного морозива / А. А. Трубнікова [и др.] // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. С. Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2018. - Вип. 9(1285). - С. 243-255 : іл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕКІ
УДК
ББК 36.95
Рубрики: Харчові виробництва
   Пищевые производства

   Виробництво молока і молочних продуктів

   Производство молока и молочных продуктов

Кл.слова (ненормовані):
йогуртна основа -- маслянка -- низьколактозне морозиво -- показники якості -- піноутворювальна здатність -- стійкість піни -- молочнокислі мікроорганізми -- молочні продукти -- йогуртная основа -- пахта -- низколактозное мороженое -- показатели качества -- пенообразующая способность -- устойчивость пены -- молочнокислые микроорганизмы -- молочные продукты
Анотація: Обґрунтовано вибір закваски для виробництва йогуртної основи як компонента низьколактозного морозива, представлені дослідження технологічних властивостей йогуртної основи для виробництва низьколактозного морозива. Проаналізовані інформаційні джерела щодо використання мікроорганізмів, які найактивніше продукують фермент лактазу при виробництві йогуртної основи, і обґрунтований вибір композиції мікробіологічних культур за ?- галактозидазною активністю та кислотоутворенням. Вивчена можливість використання маслянки з підвищеною масовою часткою сухих речовин в якості основного компоненту для виробництва суміші морозива. Встановлена раціональна концентрація сухого знежиреного безлактозного молока, що входить до рецептури йогуртної основи (5,0 % від її маси). Досліджено процес ферментації молочної основи DVS культурами (YF-903+La-5) та DVS закваскою «Йогурт» VIVO. Зразки сквашеної йогуртної основи із застосуванням закваски DVS «Йогурт» VIVO мають більш щільний згусток та кращі технологічні показники - піноутворювальну здатність та стійкість піни. Визначені показники (смак, запах, консистенція), які будуть впливати на якість морозива. Визначені основні фізико-хімічні показники отриманої йогуртної основи (масова частка лактози та масова частка білків), що забезпечують раціональний вміст у готовому низьколактозному морозиві основних компонентів хімічного складу (збільшений вміст білків (5,41 %), цукрів: глюкози та галактози (3,47 %) та знижений вміст лактози (3,01 %). Отримані зразки йогуртної основи характеризувались високим вмістом корисної мікрофлори (біфідо- та лактобактерій). Найбільш вірогідне число лактобактерій - 2,5·108 КУО/см3, біфідобактерій - 3,0·109 КУО/см3. Отримана йогуртна основа проявляє пробіотичну дію. Наведена технологічна схема виробництва пробіотичної йогуртної основи з маслянки.


Дод.точки доступу:
Трубнікова, А. А.; Шарахматова, Т. Є.; Мамінтова, К. О.; Цупра, О. С.

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)