Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=олія<.>
Загальна кількість знайдених документів : 33
Показані документи с 1 за 10
 1-10    11-20   21-30   31-33 
1.


   
    Дослідження продуктів харчування українського виробництва на відповідальність національним нормативним документам / М. П. Поцелуйко [та інші] // Стандартизація. Сертифікація. Якість. - 2016. - № 6. - С. 22-25. - Бібліогр. в кінці ст.
УДК
Рубрики: Техника
   Стандартизация. Контроль качества

   Техніка

   Стандартизація. Контроль якості

Кл.слова (ненормовані):
продукти харчування -- продукты питания -- поживні речовини -- питательные вещества -- безпечність харчових продуктів -- безопасность пищевых продуктов -- гігієнічні норми -- гигиенические нормы -- органолептичні властивості -- органолептические свойства -- фізико-хімічні властивості -- физико-химические свойства -- продукти українського виробництва -- продукты украинского производства -- м'ясо тушковане -- мясо тушеное -- пельмені -- пельмени -- олія -- масло -- цукор -- сахар
Анотація: Наведено результати досліджень продуктів харчування українського виробництва на відповідальність іх вимогам національним нормативним документам. Навчальна лабораторія коледжу не сертифікована, тому виробників не названо.

Перейти к внешнему ресурсу: \\Tower-2008\textlok\Адвокат\Стандарт_сертифік_якість_2016_6\4.pdf

Дод.точки доступу:
Вдович, В. Г.; Вінник, І. В.; Поцелуйко, М. П.; Давидченко , А. І.

Є примірники у відділах: всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)

Знайти схожі

2.


    Іванюта, Т. М. (кандидат економічних наук; доцент Національного уніерситету харчових технологій).
    Дослідження конкурентоспроможності торгових марок олійно-жирового комплексу [Текст] / Т. М. Іванюта, Г. О. Берсенева // Формування ринкових відносин в Україні : Збірник наукових праць. - 2016. - № 1. - С. 71-75 : табл., граф. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.304.25(4УКР)в-5
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика пищевой промышленности, 2000-2014 гг.

   Економіка харчової промисловості, 2000-2014 рр.

   Украина
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
готовая продукция -- готова продукція -- качество продукции -- якість продукції -- конкурентные преимущества -- конкурентні переваги -- конкурентоспособность торговых марок -- конкурентоспроможність торгових марок -- масложировой комплекс -- олійно-жировий комплекс -- национальные экономики -- національні економіки -- отраслевая динамика -- галузева динаміка -- подсолнечное масло -- соняшникова олія -- рейтинговое оценивание -- рейтингове оцінювання -- торговые марки -- торговельні марки -- украинские товаропризводители -- українські товаровиробники
Анотація: Розглянуто тенденції та динаміку розвитку олійно-жирової галузі України за останні роки. Досліджено конкурентні позиції продукції олійно-жирового комплексу України на світовому ринку. Проведено аналіз і оцінку найпоширеніших торгових марок соняшникової олії за основними показниками конкурентоспроможності.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск

Дод.точки доступу:
Берсенева, Г.О. (магістр; Національний уніерситет харчових технологій); Днепропетровский масло-экстракционный завод \о нем\Полтавский масло-экстракционный завод \о нем\; Приколотнянский масло-экстракционный завод \о нем\

Знайти схожі

3.


    Палюх, З. Ю. (аспірант).
    Вплив параметрів процесу на алкоголіз соняшникової олії етиловим спиртом [Текст] / З. Ю. Палюх, Ю. Р. Мельник, С. Р. Мельник // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2016. - Вип. 12(1184). - С. 163-168 : ил. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
Рубрики: Химическая технология
   Катализаторы

   Хімічна технологія

   Каталізатори

Кл.слова (ненормовані):
соняшникова олія -- подсолнечное масло -- алкоголіз соняшникової олії -- алкоголиз подсолнечного масла -- етанол -- этанол -- триолеат гліцерину -- триолеат глицерина -- катіоніт КУ-2-8 -- катионит КУ-2-8 -- етиловий спирт -- этиловый спирт
Анотація: Визначено вплив технологічних параметрів процесу на алкоголіз соняшникової олії етиловим спиртом у присутності каталізаторів - катіоніту КУ-2-8 у Н-формі та з іммобілізованими іонами Со2+. Встановлено, що оптимальною температурою процесу є 353К. Показано, що частота перемішування 80 об/хв і більше не впливає на швидкість реакції і максимальну конверсію олії. Встановлено, що для досягнення максимальної конверсії олії мольне співвідношення етанол : триолеат гліцерину повинно становити не менше, ніж 4,5 : 1. Показано, що наявність 5–10 мас. % води у спирті дозволяє підвищити кінцеву конверсію соняшникової олії на 5–10%. Виявлено екстремальну залежність максимальної конверсії триолеату гліцерину від вмісту каталізатора у реакційній суміші.



Дод.точки доступу:
Мельник, Ю. Р. (кандидат технічних наук); Мельник, С. Р. (доктор технічних наук)

Знайти схожі

4.


    Травінська, Т. В.
    Деградуючі іономерні поліуретани на основі рослинної олії та полісахариду: отримання та властивості / Т. В. Травінська, О. М. Брикова, Ю. В. Савельєв // Доповіді Національної Академії наук України : Науково-теоретичний журнал. - 2016. - № 12. - С. 82-89 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕКІ . - ISSN 1025-6415
УДК
ББК 35.71
Рубрики: Химическая технология
   Высокомолекулярные соединения в целом

   Хімічна технологія

   Високомолекулярні сполуки в цілому

Кл.слова (ненормовані):
іономерні поліуретани -- иономерные полиуретаны -- ксантан -- рицинова олія -- касторовое масло -- біорозклад -- биоразложение -- рослинні олії -- растительные масла -- полісахариди -- полисахариды -- маколанцюги -- макроцепи -- властивості плівок -- свойства пленок -- полимерные системы -- полімерні системи
Анотація: Розроблено способи синтезу здатних до деградації в умовах довкілля полімерних систем на ос нові іономерного поліуретану (ІПУ) з підвищеним вмістом ксантану (Кс) та рицинової олії (РО) в маколанцюзі. Досліджено вплив компонентного складу ІПУ/РО та ІПУ/РО/Кс на колоїднохімічні властивості дисперсій, фізико-механічні та термічні властивості плівок. Методом ІЧспектроскопії підтверджено утворення як фізичних, так і хімічних зв’язків між полярними групами ІПУ, РО та Кс. Варіювання вмісту рослинного компонента дає можливість регулювати властивості нових ІПУ та процес їх деградації в умовах навколишнього середовища.


Дод.точки доступу:
Брикова, О. М.; Савельєв, Ю. В.

Знайти схожі

5.


    Попович, Слободан (доктор економічних наук; незалежний аудитор; JKP Градско Зеленілово; м.Нові Сад; Сербія).
    Виробництво олії як потенційний фактор економічного розвитку Республіки Сербія [Текст] / С. Попович, О. Тошкович, І. Ніколич // Актуальні проблеми економіки : Науковий економічний журнал. - 2015. - № 4. - С. 136-146 : табл., граф., схем. - Бібліогр. в кінці ст. - Стаття англійською мовою. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.304.25(4СЕР)в6-2
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика пищевой промышленности, 2004-2024 гг.

   Економіка харчової промисловості, 2004-2024 рр.

   Сербия
    Сербія

Кл.слова (ненормовані):
харчова промисловість -- пищевая промышленность -- подсолнечное масло -- соняшникова олія -- промышленное производство -- промислове виробництво -- растительные масла -- рослинні олії -- сельское хозяйство -- сільське господарство -- экономическое прогнозирование -- економічне прогнозування -- качество сырья -- якість сировини
Анотація: Наведено характеристику галузі, яка потенційно може надати суттєвий поштовх економічному розвитку Сербії, а також представлено прогноз розвитку сільського господарства Республіки Сербія на 2014–2024 роки. Описані сільськогосподарські фактори є основою для розвитку харчової галузі економіки. Зокрема, стійкий взаємозв’язок спостерігається між первинним виробництвом соняшникової олії та розвитком всієї харчової галузі. Якість сировини, що виробляється у Сербії, і перспективи розвитку даного ринку формують значні можливості для виведення всієї обробної промисловості на рівень національної важливості.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Дод.точки доступу:
Тошкович, Олена (аспірант; ERP спеціаліст "АД Млекара"; м.Сабач; Сербія); Ніколич, Івіца (доцент факультету бізнес-супроводу в м.Чемська Камеріца Університету "Навчання" м.Нові Сад; Сербія)

Знайти схожі

6.


    Боднар, Ольга Василівна (кандидат економічних наук; старший науковий співробітник; завідувач відділу ціноутворення, кон'юнктури та інфраструктури ринку; Національний науковий центр "Інститут аграрної економіки").
    Перспективи збільшення доданої вартості на ринку соєвих бобів і продуктів їх переробки в Україні [Текст] / В. С. Бондар, А. Л. Педорченко // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. - № 3. - С. 51-60 : табл.; рис. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.32
Рубрики: Економіка сільського господарства
   Экономика сельского хозяйства

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
соєві боби -- соевые бобы -- соя -- соєвий шрот -- соевый шрот -- соєва олія -- соевое масло -- ринок соєвих бобів -- рынок соевых бобов -- ринок сої -- рынок сои -- виробництво сої -- производство сои -- виробництво м'яса -- производство мяса -- експорт сої -- экспорт сои -- імпорт сої -- импорт сои -- структура експорту -- структура экспорта -- додана вартість -- добавленная стоимость -- переробка сої на біодизель -- переработка сои на биодизель
Анотація: Досліджено вітчизняну структуру аграрного експорту з погляду глибини переробки продукції, визначено превалювання у ній сировинної складової, висвітлюються переваги розвитку переробки сільськогосподарської сировини у середині країни. Висвітлено сучасний стан ринку соєвих бобів в Україні, здійснено порівняльний аналіз напрямів використання вироблених соєвих бобів і продуктів їх переробки в Україні та в розвинутих країнах світу. Зіставлено розмір сукупної доданої вартості, що створюється при виробництві й експорті соєвих бобів та при альтернативних векторах їх використання у середині країни. Альтернативні вектори передбачають вартісні ланцюги, які включають виробництво сировини, переробку на олію й шрот і в подальшому їхній експорт, використання шроту для виробництва продукції тваринництва та переробка соєвої олії на біодизель. Визначено ефективність пропонованої оптимізації ринку соєвих бобів.

Перейти к внешнему ресурсу: текст статьи

Дод.точки доступу:
Педорченко, А. Л. (аспірант; Національний університет біоресурсів і природокористування України)

Знайти схожі

7.


    Кузьменко, А. І. (кандидат технічних наук; доцент кафедри транспортних систем та технологій).
    Оптимізація маршрутів доставки вантажів на підставі кластерного аналізу [Текст] / А. І. Кузьменко // Вісник Академії митної служби України. Серія: "Технічні науки" : науковий журнал. - 2014. - № 2. - С. 96-103. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.428 + 65.37
Рубрики: Митна справа
   Таможенное дело

   Економіка транспорту

   Экономика транспорта

Кл.слова (ненормовані):
транспортно-логістична система -- кластерний аналіз -- маршрут доставки -- доставка вантажів -- розробка маршрутів -- доставка сировини -- рапсова олія -- транспортні послуги -- транспортно-логистическая система -- кластерный анализ -- доставка грузов -- разработка маршрутов -- доставка сырья -- рапсовое масло -- транспортные услуги
Анотація: Присвячено розробці маршрутів доставки сировини для виготовлення рапсової олії на склад виробника, а також визначенню їх оптимальності на підставі кластерного аналізу за критерієм часу. Об'єктом дослідження обрано транспортну мережу маршрутів перевезення сировини на склад виробника. Предмет дослідження - методика побудови таких маршрутів. За критерій оптимальності обрано мінімальний час доставки партії вантажу.

Утримувачі документа:
Бібліотека Університету митної справи та фінансів : 49000

Знайти схожі

8.


    Наторна, А. О. (аспірант кафедри економіки підприємств Донецького національного університету економіки і торгоівлі ім. Михайла Туган-Барановського).
    Методичний інструментарій аналізу стратегічних альтернатив підприємства [Текст] / А. О. Наторна // Формування ринкових відносин в Україні : Збірник наукових праць. - 2015. - № 6. - С. 140-145 : табл., схем. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.304.25в6-5
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика пищевой промышленности

   Економіка харчової промисловості

Кл.слова (ненормовані):
стратегические альтернативы предприятий -- стратегічні альтернативи підприємств -- аналитические матрицы -- аналітичні матриці -- информационное обеспечение предприятий -- інформаційне забезпечення підприємств -- компьютерные программы -- комп'ютерні програми -- маркетинговые товарные стратегии -- маркетингові товарні стратегії -- масложировая промышленность -- оліє-жирова промисловість -- матричные инструменты -- матричні інструменти -- промышленные предприятия -- промислові підприємства -- рафинированное подсолнечное масло -- рафінована сонячникова олія -- специализированное ПО -- спеціалізоване ПЗ -- стратегические направления развития -- стратегічні напрямки розвитку
Анотація: Досліджено дві групи інструментів аналізу стратегічних альтернатив, що використовуються підприємством на практиці при виборі маркетингової товарної стратегії. Наведено методику та технології побудови матриць. Визначено стратегічні напрями розвитку на прикладі підприємств олійно-жировоі промисловості, що займаються виробництвом рафінованої соняшникової олії. Досліджено переваги та недоліки використання комп'ютерних програмних продуктів при виборі стратегічних альтернатив.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Знайти схожі

9.


    Шведюк, Д. А.
    Моделювання жирнокислотного складу січених напівфабрикатів з м’яса птиці з використанням модифікованих жирів / Д. А. Шведюк, В. М. Пасічний, І. Г. Радзієвська // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. С. Нові рішення в сучасних технологіях. - 2017. - Вип. 7(1229). - С. 225-232 : іл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
Рубрики: Пищевые производства
   Харчові виробництва

   Производство мяса и мясных продуктов

   Виробництво м'яса та м'ясних продуктів

Кл.слова (ненормовані):
напівфабрикати -- полуфабрикаты -- модифіковані жири -- модифицированные жиры -- м’ясо птиці -- мясо птицы -- клітковина -- клетчатка -- пальмова олія -- пальмовое масло
Анотація: Досліджено можливість покращення біологічної повноцінності жирнокислотного складу напівфабрикатів м’ясних на основі м’яса курчат бройлерів шляхом введення до рецептур модифікованого жиру та комбінування м’ясної сировини з клітковиною та рослинною сировиною. Проаналізовано зміна жирнокислотного складу січених напівфабрикатів з м’яса птиці при різних рівнях введення та типах модифікованих жирів, обґрунтовано раціональні рівні та форму внесення модифікованих жирів. Проведено порівняльний аналіз змодельованих рецептур з продуктами традиційного асортименту та доведено підвищення біологічної повноцінності продукту

Перейти к внешнему ресурсу: \\New\textlok\Вісн_НТУХПІ_07_2017\1.pdf

Дод.точки доступу:
Пасічний, В. М.; Радзієвська, І. Г.

Знайти схожі

10.


   
    Ефекти олій розторопші та льону холодного і гарячого пресування на стан товстої кишки щурів за умов гострого коліту / Г. М. Кузнєцова [и др.] // Доповіді Національної Академії наук України : Науково-теоретичний журнал. - 2017. - № 3. - С. 85-91 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕКІ . - ISSN 1025-6415
УДК
ББК 53.53
Рубрики: Здравоохранение. Медицинские науки
   Биологические методы лечения

   Охорона здоров'я. Медичні науки

   Біологічні методи лікування

Кл.слова (ненормовані):
медицина -- біологічні методи лікування -- биологические методы лечения -- лляна олія -- льняное масло -- розторопші олія -- расторопши масло -- гострий коліт -- острый колит -- етіологія -- этиология -- захворювання шлунково-кишкового тракту -- заболевания желудочно-кишечного тракта
Анотація: Досліджено ефекти олій з насіння льону та розторопші плямистої, отриманих способом холодного (43-45 °С) та гарячого (до 95 °С) пресування, на розвиток гострого коліту у щурів при споживанні з кормом. Встановлено, що лляна (як холодного, так і гарячого пресування) та олія розторопші гарячого пресування значною мірою запобігають розвитку запальних, деструктивних та дистрофічних змін слизової оболонки товстої кишки. Ці властивості олій реалізуються частково завдяки наявності в їх складі ненасичених жирних кислот, зокрема ?3, у тому числі мінорних.


Дод.точки доступу:
Кузнєцова, Г. М.; Деніс, Є. О.; Москалець, Т. З.; Рибальченко, В. К.

Знайти схожі

 1-10    11-20   21-30   31-33 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)