Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>S=Виробництво риби та рибних продуктів<.>
Загальна кількість знайдених документів : 2
Показані документи с 1 за 2
1.


    Сидоренко, Олена Володимирівна (доктор технічних наук; професор кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю).
    Прогнозування структурних характеристик чорноморської акули катран залежно від імпульсу сили деформації [Текст] / О. В. Сидоренко, Н. О. Боліла, Н. П. Форостяна // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. - Харків, 2016. - Вип. 42(1214). - С. 205-210 : ил. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
Рубрики: Харчові виробництва
   Виробництво риби та рибних продуктів

   Пищевые производства

   Производство рыбы и рыбных продуктов

Кл.слова (ненормовані):
рибна сировина -- м’язові частини акули -- деформуючі сили -- терміни зберігання сировини -- деформація на розтяг -- коефіцієнт пружності -- рибогосподарська галузь -- реологічні властивості -- рыбное сырье -- мышечные части акулы -- деформирующие силы -- сроки хранения сырья -- деформация на растяжение -- коэффициент упругости -- рыбохозяйственная отрасль -- реологические свойства
Анотація: Проведено дослідження структурно-механічних властивостей чорноморської акули катран залежно від імпульсу сили деформації. Визначено зміни імпульсу сили деформації м’язової частини різновікових особин чорноморської акули катран залежно від різних умов і термінів зберігання рибної сировини. Наведено дані експериментальних досліджень щодо впливу деформуючої сили на різні частини туші акули катран. Для встановлення кореляційного зв'язку пружних властивостей зразків із структурними властивостями досліджуваного об’єкту надано фізичну модель деформації на розтяг.


Дод.точки доступу:
Боліла, Надія Олександрівна (аспірант кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю); Форостяна, Нінель Петрівна (кандидат педагогічних наук; доцент кафедри інженерно-технічних дисциплін)

Знайти схожі

2.


    Сидоренко, О. В.
    Оцінка збереженості жиру акули катран [Текст] / О. В. Сидоренко, Н. О. Боліла, Н. П. Форостяна // Вісник Національного технічного університету “ХПІ”. С. Нові рішення в сучасних технологіях. - 2017. - Вип. 53(1274). - С. 146-151 : ил. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 36.94
Рубрики: Пищевые производства
   Производство рыбы и рыбных продуктов

   Харчові виробництва

   Виробництво риби та рибних продуктів

Кл.слова (ненормовані):
риб’ячий жир -- рыбий жир -- акула катран -- молярна маса кислот -- молярная масса кислот -- радіус молекул жиру -- радиус молекул жира -- споживча цінність жиру -- потребительская ценность жира
Анотація: Досліджено показники, що характеризують збереженість ліпідів чорноморської акули за комплексом фізичних, структурно-механічних та фізико-хімічних методів. Об’єктивна оцінка споживної цінності жиру з печінки акули катран проводилась за умов низькотемпературного зберігання та охолодження порівняно з іншими видами риб. Фізичними методами визначено концентрацію молекул жиру в одиниці об’єму, радіус та об’єм самих молекул жиру для різних видів риб. Оцінка структурно-механічних показників передбачала визначення густини та в’язкості жиру в кореляції з кислотним та перекисним числом


Дод.точки доступу:
Боліла, Н. О. ; Форостяна, Н. П.

Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)