Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Каталог книг (2)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=харчова промисловість<.>
Загальна кількість знайдених документів : 82
Показані документи с 1 за 10
 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-60      
1.


    Коткова, Наталія Сергіївна (кандидат економічних наук; старший науковий співробітник; Інститут продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України; м.Київ; Україна).
    Передумови інноваційного розвитку підприємств харчвої промисловості / Н. С. Коткова // Актуальні проблеми економіки : Науковий економічний журнал. - 2014. - № 2. - С. 156-161 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. - Стаття англійською мовою. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.304.25в-2
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика пищевой промышленности

   Економіка харчової промисловості

Кл.слова (ненормовані):
инновационная активность -- інноваційна активність -- спиртовая промышленность -- пищевая промышленность -- спиртова промисловість -- харчова промисловість -- инновационное развитие предприятий -- інноваційний розвиток пыдприємств -- методология стратегического управления -- методологія стратегічного управління -- інновації в харчовій промисловості -- инновации в пищевой промышленности
Анотація: Розглянуто передумови інноваційного розвитку підприємств харчової промисловості, зокрема, на прикладі підприємств спиртової промисловості. Доведено, що конкурентоспроможність спиртового виробництва визначається не тільки його техніко-технологічним рівнем і кваліфікацією персоналу підприємств, що освоїв роботу на високотехнологічному обладнанні, але й рівнем інноваційної спрямованості їх виробничої діяльності. Низький рівень техніко-технологічної бази підприємств спиртової промисловості є системною проблемою. Без вирішення цієї проблеми ринкові позиції окремих підприємств будуть послаблюватися, що в кінцевому підсумку призведе до втрати набутих позицій та припинення діяльності.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Знайти схожі

2.
   69
   П 78


    Дудник, А. В.
    Очистка сточных вод предприятий пищевой промышленности / А. В. Дудник // Проблеми будівництва, водокористування та екології : тези доповідей 73-ї науково-технічної конференції студентів та молодих вчених / за ред. О. В. Громової. - 2013. - С. 68-69
УДК
Рубрики: Стічні води
   Сточные воды

   Очистка стічних вод

   Очистка сточных вод

   Харчова промисловість

   Пищевая промышленность

   Статті студентів ДІІТу

   Статьи студентов ДИИТа

Кл.слова (ненормовані):
харчова промисловість -- очистка стічних вод -- підприємства харчової промисловості -- доочищення стічних вод -- статті студентів ДІІТу -- пищевая промышленность -- очистка сточных вод -- предприятия пищевой промышленности -- доочистка сточных вод -- статьи студентов ДИИТа

Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

3.


   
    Нова редакція стандарту ISO/TS 22003 дасть поштовх сертифікації в галузі безпечності харчової продукції // Стандартизація. Сертифікація. Якість : науково-технічний журнал. - 2013. - № 6. - С. 11 : ил.
УДК
ББК 30ц
Рубрики: Техника
   Стандартизация. Контроль качества

   Техніка

   Стандартизація. Контроль якості

Кл.слова (ненормовані):
харчова продукція -- пищевая продукция -- безпечність харчової продукції -- безопасность пищевой продукции -- харчова промисловість -- пищевая промышленность -- компетентність аудитора -- компетентность аудитора -- стандарти
Анотація: Основна зміна в новій редакції ISO/TS 22003, до якої доведеться адаптуватись органам сертифікації, це зміна «підходу, заснованого на атестації» на «підхід, заснований на професіоналізмі» в ході визначення компетентності аудитора.

Утримувачі документа:
НТБ НТУ "ХПІ"

Дод.точки доступу:
ISO/TS 22003 \о произв.\
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

4.


   
    Сичевському Миколі Петровичу - 60 // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал. - 2013. - № 11. - С. 137-138 : фотогр. - (Вітаємо ювіляра). - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 2221-1055
ДРНТІ
УДК
Рубрики: Харчова промисловість
   Пищевая промышленность

   Економіка сільського господарства

   Экономика сельского хозяйства

Кл.слова (ненормовані):
биографии ученых -- біографії вчених -- ученые экономисты -- вчені економісти -- пищевая промышленность -- харчова промисловість -- украинские ученые -- українські вчені -- перерабатывающая промышленность -- переробна промисловість
Анотація: Про трудову діяльність вченого у сфері харчової та переробної промисловості М. П. Сичевського.

Утримувачі документа:
КРУ "Универсальная научная библиотека им. И. Я. Франко" : 95017

Дод.точки доступу:
Сичевський, Микола Петрович (доктор економічних наук; професор; член-кореспондент НААН ; 27. 11. 1953-) \о нем\

Знайти схожі

5.


    Кривов'язюк, Ігор (кандидат економічних наук; Луцький національний технічний університет).
    Модель вибору логістичних стратегій в умовах кризового стану підприємства / І. Кривов'язюк // Економіст : науково-практичний журнал. - 2013. - № 11. - С. 57-60 : табл. - Бібліогр. в кінці ст.
УДК
ББК 65.291
Рубрики: Економіка
   Економіка підприємства

   Экономика

   Экономика предприятия

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
економіка підприємств -- кризовий стан підприємств -- антикризове управління підприємствами -- логістичні стратегії підприємств -- харчові підприємства -- харчова промисловість -- підприємства харчової промисловості -- экономиа предприятий -- кризисное состояние предприятий -- антикризисное управление предприятиями -- логистические стратегии предприятий -- пищевые предприятия -- пищевая промышленность -- предприятия пищевой промышленности
Анотація: Присвячено вирішенню проблеми теоретичного та методологічного обгрунтування вибору логістичних стратегій в умовах кризового стану підприємства. Запропоновано модель управління логістичним розвитком підприємства залежно від ефективності управління логістичними процесами та глибини кризового стану на підприємстві. Розкрито сутність обраних стратегій для кожного з квадрантів стану логістики. Результати моделювання представлено на прикладі підприємства харчової промисловості України.

Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Дод.точки доступу:
Кулік, Юлія (аспірант)

Є примірники у відділах: всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)

Знайти схожі

6.


    Драган, О. І. (доктор економічних наук; професор).
    Економіко-екологічні проблеми підприємств харчової галузі / О. І. Драган, Н. М. Лозовська // Економічний часопис ХХІ : науковий журнал. - 2014. - № 3/4. - С. 35-38. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ. - стаття англійською мовою
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка харчової промисловості

   Экономика

   Экономика пищевой промышленности

   Україна
    Украина

    Вінницька область

    Винницкая область

Кл.слова (ненормовані):
екологічні платежі -- забруднюючі речовини -- капітальні інвестиції -- навколишнє середовище -- відходи виробництва -- екологізація виробництва -- харчове виробництво -- продукти харчування -- харчова промисловість -- харчові підприємства -- екологізація харчових підприємств -- міжнародні стандарти -- основні фонди -- екологізація основних фондів -- екологічна культура персоналу -- экологические платежи -- загрязняющие вещества -- капитальные инвестиции -- окружающая среда -- отходы производства -- экологизация производства -- пищевое производство -- продукты питания -- пищевая промышленность -- пищевые предприятия -- экологизация пищевых предприятий -- международные стандарты -- основные фонды -- экологизация основных фондов -- экологическая культура персонала
Анотація: Досліджуються економіко-екологічні проблеми підприємств харчової промисловості на прикладі виробників Вінницької області. Здійснено порівняльний аналіз екологічних платежів, які пред’явлені до сплати та фактично сплачені підприємствами регіону, обсягів капітальних інвестицій і поточних витрат на охорону навколишнього середовища, обсягів викидів забруднюючих речовин у навколишнє середовище підприємствами харчової галузі Вінниччини.

Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\Економ_час_ХХІ_2014_3-4\44.pdf

Дод.точки доступу:
Лозовська, Н. М. (аспірант)

Знайти схожі

7.


    Попович, Слободан (доктор економічних наук; незалежний аудитор; JKP Градско Зеленілово; м.Нові Сад; Сербія).
    Виробництво олії як потенційний фактор економічного розвитку Республіки Сербія [Текст] / С. Попович, О. Тошкович, І. Ніколич // Актуальні проблеми економіки : Науковий економічний журнал. - 2015. - № 4. - С. 136-146 : табл., граф., схем. - Бібліогр. в кінці ст. - Стаття англійською мовою. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.304.25(4СЕР)в6-2
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика пищевой промышленности, 2004-2024 гг.

   Економіка харчової промисловості, 2004-2024 рр.

   Сербия
    Сербія

Кл.слова (ненормовані):
харчова промисловість -- пищевая промышленность -- подсолнечное масло -- соняшникова олія -- промышленное производство -- промислове виробництво -- растительные масла -- рослинні олії -- сельское хозяйство -- сільське господарство -- экономическое прогнозирование -- економічне прогнозування -- качество сырья -- якість сировини
Анотація: Наведено характеристику галузі, яка потенційно може надати суттєвий поштовх економічному розвитку Сербії, а також представлено прогноз розвитку сільського господарства Республіки Сербія на 2014–2024 роки. Описані сільськогосподарські фактори є основою для розвитку харчової галузі економіки. Зокрема, стійкий взаємозв’язок спостерігається між первинним виробництвом соняшникової олії та розвитком всієї харчової галузі. Якість сировини, що виробляється у Сербії, і перспективи розвитку даного ринку формують значні можливості для виведення всієї обробної промисловості на рівень національної важливості.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Дод.точки доступу:
Тошкович, Олена (аспірант; ERP спеціаліст "АД Млекара"; м.Сабач; Сербія); Ніколич, Івіца (доцент факультету бізнес-супроводу в м.Чемська Камеріца Університету "Навчання" м.Нові Сад; Сербія)

Знайти схожі

8.


    Мармуль, Ларіса Олександрівна (доктор економічних наук; професор).
    Основні проблеми ефективного функціонування харчової промисловості України / Л. О. Мармуль // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2014. - № 10. - С. 128-131. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
Рец. на монографію Дейнеко Л.В., Шелудько Е.І. Харчова промисловість України:ефективність використання виробничих ресурсів і кадрового потенцалу : монографія / НАН України, ДУ "Інститут економіки та прогнозування НАН України". - К., 2013. – 120 с.
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка легкої та харчової промисловості
   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
харчова промисловість -- пищевая промышленность -- рецензії на монографії -- рецензии на монографии -- виробничі ресурси -- производственные ресурсы -- кадровий потенціал -- кадровый потенциал

Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Знайти схожі

9.


    Стройко, Тетяна (доктор економічних наук; Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського).
    Імплементація європейських стандартів якості як фактор підвищення конкурентоспроможності харчової промисловості України / Т. Стройко, Є. Бойко // Економіст : науково-практичний журнал. - 2014. - № 5. - P36-38. - Бібліогр. в кінці ст. - Стаття англійською мовою. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Экономика
   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Економіка

   Економіка легкої та харчової промисловості

Кл.слова (ненормовані):
харчова промисловість -- пищевая промышленность -- конкурентоспроможність харчової промисловості -- конкурентоспособность пищевой промышленности -- європейські стандарти якості -- европейские стандарты качества -- управління якостю продукції -- управление качеством продукции
Анотація: Обгрунтовано основні напрямки впровадження європейських стандартів як фактора підвищення конкурентоспроможності харчової промисловості України. Досліджено поточну систему контролю за якістю харчових продуктів. Проаналізовано міжнародні тенденції щодо управління якістю продуктів. Встановлено заходи щодо запровадження європейських стандартів якості.



Дод.точки доступу:
Бойко, Євгенія (кандидат економічних наук; Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова; м. Миколаїв)
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

10.


    Коваленко, О. В. (кандидат економічних наук; старший науковий співробітник).
    Формування інноваційних ніш в умовах модернізації харчової індустрії / О. В. Коваленко // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2014. - № 5. - С. 65-70. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка легкої та харчової промисловості
   Экономика легкой и пищевой промышленности

Кл.слова (ненормовані):
харчова промисловість -- пищевая промышленность -- харчова індустрія -- пищевая индустрия -- галузеві ринки -- отраслевые рынки -- інноваційні ніши -- инновационные ниши -- інноваційні продукти -- инновационные продукты -- харчові біотехнології -- пищевые биотехнологии
Анотація: Вивчено локальні організаційні чинники, що діють на фоні загальних тенденцій галузевих ринків харчової індустрії та впливають на вибір певних організаційних відносин суб’єктами господарювання й формування інноваційних ніш. Обґрунтовано, що ринкова ніша ? це локалізований у просторі та часі комплекс чинників, що визначає перевагу тієї чи іншої форми організації виробництва в конкуренції щодо провідних форм. Інноваційна ніша ? це суміщення назрілих і цілком усвідомлених потреб із не цілком усвідомленими, нетрадиційними формами, способами й методами їх задоволення. Встановлено, що розвиток інноваційних ніш визначається ефектом впливу багатьох чинників, зокрема: загальною економічною ситуацією в країні; повноцінним ресурсним забезпеченням виробництва; кон'юнктурою ринку; кваліфікованістю маркетингу; рівнем професіоналізму менеджменту тощо. Водночас за сучасних умов інноваційна ніша утворюється «на стику» двох або більше сегментів різних ринків. Обґрунтовано характерні ознаки інноваційних ніш в умовах сучасного ринку. Інноваційні ніші засновані на нових знаннях кількох наук і тому потребують потужної наукової підтримки. Створення конкурентоспроможної на світовому ринку нішевої інноваційно-поліпшеної продукції неможливе без розвиненої наукової інфраструктури.


Знайти схожі

 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-60      
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)