Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Каталог книг (4)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>K=харчові підприємства<.>
Загальна кількість знайдених документів : 21
Показані документи с 1 за 10
 1-10    11-21   21-21 
1.


    Ігнатенко, Микола Миколайович (кандидат економічних наук; докторант; Уманський національний університет садівництва).
    Соціальна відповідальність бізнесових структур у діяльності харчових підприємств [Текст] / М. М. Ігнатенко // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. - № 3. - С. 65-69. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка харчової промисловості
   Экономика пищевой промышленности

Кл.слова (ненормовані):
харчові підприємства -- пищевые предприятия -- соціально орієнтована економіка -- социально ориентированная экономика -- соціальна відповідальність бізнесу -- социальная ответственность бизнеса -- організаційно-економічний механізм -- организационно-экономический механизм
Анотація: Обгрунтовано необхідність запровадження соціальної відповідальності як самостійного напряму діяльності харчових підприємств; визначено аргументи, що засвідчують поліпшення соціального розвитку в результаті втілення соціальної відповідальності у діяльність харчових підприємств. Можна стверджувати, що, взявши на себе соціальну відповідальність, суб’єкти господарювання можуть одержати позитивні результати в економічному та іміджевому планах. А це означає формування надійного партнерства, одержання прибутку, прихильність нових партнерів, поліпшення іміджу підприємства й розвиток бізнесу у перспективі. Здійснено порівняльну характеристику різних тлумачень поняття “соціальна відповідальність”. Сформовано критерії, дотримання яких дає змогу визначити окреме підприємство та бізнес як соціально відповідальні.

Перейти к внешнему ресурсу: текст статьи

Знайти схожі

2.


    Ігнатенко, Микола Миколайович (кандидат економічних наук; докторант; Уманський національний університет садівництва).
    Теоретичні засади та практичні напрями формування корпоративної соціальної відповідальності аграрних і харчових підприємств / М. М. Ігнатенко // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. - № 1. - С. 78-83. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.290
Рубрики: Бизнес. Предпринимательство
   Бізнес. Підприємництво

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
аграрні підприємства -- аграрные предприятия -- харчові підприємства -- пищевые предприятия -- агрохолдинги -- агробізнес -- агробизнес -- аграрний бізнес -- аграрный бизнес -- соціальна відповідальність бізнесу -- социальная ответственность бизнеса -- корпоративна соціальна відповідальність -- корпоративная социальная ответственность -- соціальні програми -- социальные прграммы -- благодійність -- благотворительность
Анотація: Досліджуються теоретичні засади визначення сутності, напрямів, форм та обсягів корпоративної соціальної відповідальності (КСВ) аграрних і харчових підприємств. Обгрунтовано поняття внутрішньої та зовнішньої корпоративної соціальної відповідальності як її основні види. Окреслено роль корпоративної соціальної відповідальності у формуванні нового підходу до оцінки діяльності компаній в українському бізнес-середовищі. Дано якісну й кількісну характеристику, визначено основні тенденції сучасного етапу формування, становлення та розвитку вітчизняної моделі корпоративної соціальної відповідальності. Представлено результати авторського дослідження напрямів корпоративної соціальної відповідальності вітчизняного агробізнесу, що уможливлюють окреслити основні тенденції їх розвитку і застосування у формуванні конкурентоспроможного національного господарства, забезпечення сталого розвитку суспільної життєдіяльності у цілому.

Перейти к внешнему ресурсу: текст статьи

Знайти схожі

3.


    Бєлік, Вадим Данилович (старший викладач кафедри фінансів та кредиту РВНЗ "Кримський гуманітарний університет"; м.Ялта).
    Механізм стратегічного управління персоналом підпириємств харчової промисловості / В. Д. Бєлік // Актуальні проблеми економіки : Науковий економічний журнал. - 2014. - № 10. - С. 138-141. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика пищевой промышленности

   Економіка харчової промисловості

Кл.слова (ненормовані):
кадры -- кадри -- теория управления персоналом -- теорія управління персоналом -- конкурентные преимущества персонала -- конкурентні переваги персоналу -- производительность труда -- продуктивність праці -- производственные предприятия -- виробничі підприємства -- харчові підприємства -- пищевые предприятия -- стратегическое управление -- стратегічне управління -- трудовые потенциалы -- трудові потенціали -- управленческие механизмы -- управлінські механізми
Анотація: Удосконалено теоретико-методичні підходи та розроблено практичні рекомендації щодо формування механізму стратегічного управління персоналом на підприємствах харчової промисловості, реалізація якого забезпечить підвищення рівня трудового потенціалу та посилення конкурентних переваг.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Знайти схожі

4.


    Бойченко, Катерина (Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана).
    Стратегічний розвиток харчових підприємств Київського регіону в умовах невизначеності зовнішнього середовища їх діяльності / К. Бойченко // Економіст : науково-практичний журнал. - 2012. - № 1. - С. 69-71 : табл., рис. - Библиогр. в конце ст.
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка харчової промисловості, 2003-2010 рр.

   Экономика

   Экономика пищевой промышленности, 2003-2010 гг.

   Україна
    Київська область

    Украина

    Киевская область

Кл.слова (ненормовані):
економіка харчової промисловості -- галузі економіки -- харчова промисловість -- стратегічний розвиток -- харчові підприємства -- виробництво продукції -- статистика галузі -- экономика пищевой промышленности -- отрасли экономики -- пищевая промышленность -- стратегическое развитие -- пищевые предприятия -- производство продукции -- статистика отрасли
Анотація: Визначено тісний взаємозв'язок між стратегічним управлінням і рівнем ризику реалізації обраних стратегій підприємства. Виокремлено чотири типи стратегій залежно від рівня невизначеності. Проаналізовано тенденції стратегічного розвитку харчових підприємств Київського регіону.


Є примірники у відділах: всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)

Знайти схожі

5.


    Волот, О. І. (кандидат економічних наук; доцент; старший викладач кафедри обліку і аудиту Чернігівського державного технологічного університету; м.Чернігів; Україна).
    Регіональні аспекти розвитку інформаційного забезпечення підприємств харчової промисловості / О. І. Волот, В. Ф. Никипорець // Формування ринкових відносин в Україні : Науковий економічний журнал. - 2014. - № 11. - С. 211-215 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.304.25(4УКРІ)с-80
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Региональная экономика

   Регіональна економіка

   Украина
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
информационно-коммуникационные технологии -- інформаційно-комунікаційні технології -- экономика пищевой промышленности -- економіка харчової промисловості -- информационное обеспечение -- інформаційне забезпечення -- ИНТЕРНЕТ-технологии -- ІНТЕРНЕТ-технології -- модернизационные стратегии -- модернізаційні стратегії -- пищевые предприятия -- харчові підприємства -- региоанльные особенности -- регіональні особливості -- регионы -- регіони -- управленческие системы -- управлінські системи
Анотація: Проаналізовано сучасний стан розвитку інформаційного забезпечення в регіонах України. Визначені методичні підходи до впровадження новітніх ІКТ у систему управління підприємствами харчової промисловості в залежності від стратегії модернізації.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Дод.точки доступу:
Никипорець, В.Ф. (студентка Чернігівського національного технологічного університету; м.Чернігів; Україна); INTERNET, глобальная информационная сеть \о нем\

Знайти схожі

6.


    Гриценко, Ольга Миколаївна (викладач фінансового відділення Хмельницького торговельно-економічного коледжу Київського національного торговельно-економічного університету; м.Хмельницький; Україна).
    Інвентаризація запасів у ресторанному господарстві : теорія і практика / О. М. Гриценко // Актуальні проблеми економіки : Науковий економічний журнал. - 2012. - № 12. - С. 145-150. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.052.5(4УКР)в7
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Бухгалтерский учет в отраслях хозяйства

   Бухгалтерських облік в галузях господарства

   Украина
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
внутренний контроль -- внутрішній контроль -- инвентаризационные описи -- інвентаризаційні описи -- инвентаризационные процедуры -- інвентаризаційні процедури -- инвентаризации -- інвентаризації -- инвентаризируемые запасы -- запаси, що інвентаризуються -- нормативно-правове регулювання -- нормативно-правовое регулирование -- сравнительные ведомости -- порівнювальні відомісті -- ресторанное хозяйство -- ресторанне господарство -- ресторанный бизнес -- ресторанний бізнес -- теоретические аспекты -- теоретичні аспекти -- харчові підприємства -- пищевые предприятия -- предприятия обещественого питания -- підприємства громадського харчування
Анотація: Розглянуто теоретичні аспекти та методику проведення інвентарізації на підприємствах ресторанного господарства. Здійснено критичний аналіз чинних нормативних документів щодо процедур інвентарізації в закладах харчування. В результаті дослідження запропоновано чіткий механізм процедури інвентарізації, що сприятиме ефективному управлінню підприємством.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Дод.точки доступу:
Инструкция по инвентаризации основных средств, нематериальных активов, товарно-материальных ценностей, денежных средств и документов и расчетов \о произв.\; О бухгалтерском учете и финансовой отчетности в Украине, Закон Украины №996-XIV \о произв.\; Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні, закон України \о произв.\; Порядок определения размера убытков от хищений, недостач, уничтожения (порчи) материальных ценностей, утвержденый Постановлением КМУ №69 \о произв.\

Знайти схожі

7.


    Дашко, І. М. (викладач кафедри обліку та маркетингу Криворізького факультету Запорізького національного університету; м. Кривий Ріг; Україна).
    Комплексна оцінка ефективної мотивації персоналу при соціально-економічному механізмі управління трудовими потенціалом підприємств харчової промисловості / І. М. Дашко // Формування ринкових відносин в Україні : Науковий економічний журнал. - 2013. - № 7/8. - С. 160-164 : табл., граф. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика пищевой промышленности, 2010-2012 гг.

   Економіка харчової промисловості, 2010-2012 рр.

   Украина
    Україна

    Днепропетровская область

    Дніпропетровська область

Кл.слова (ненормовані):
кадры -- кадри -- региональная экономика -- регіональна економіка -- комплексное оценивание -- комплексне оцінювання -- мотивационные системы -- мотиваційні системи -- оплата труда -- оплата праці -- оценочная методология -- оціночна методологія -- пищевые предприятия -- харчові підприємства -- регионы Украины -- регіони України -- текучесть кадров -- плинність кадрів -- трудовые мотивации -- трудові мотивації -- трудовой потенциал -- трудовий потенціал -- трудовые ресурсы -- трудові ресурси -- трудовые расходы -- трудові витрати -- управление персоналом -- управління персоналом -- управленческая эффективность -- управлінська ефективність -- управленческие механизмы -- управлінські механізми
Анотація: Досліджено та обгрунтовано комплексну оцінку ефективної мотивації персоналу при соціально-економічному механізмі управління трудовим потенціалом підприємств харчової промисловості. Визначено засади формування системи мотивації соціально-економічного механізму управління трудовим потенціалом підприємств харчової промисловості.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Знайти схожі

8.


    Драган, О. І. (доктор економічних наук; професор).
    Економіко-екологічні проблеми підприємств харчової галузі / О. І. Драган, Н. М. Лозовська // Економічний часопис ХХІ : науковий журнал. - 2014. - № 3/4. - С. 35-38. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ. - стаття англійською мовою
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка харчової промисловості

   Экономика

   Экономика пищевой промышленности

   Україна
    Украина

    Вінницька область

    Винницкая область

Кл.слова (ненормовані):
екологічні платежі -- забруднюючі речовини -- капітальні інвестиції -- навколишнє середовище -- відходи виробництва -- екологізація виробництва -- харчове виробництво -- продукти харчування -- харчова промисловість -- харчові підприємства -- екологізація харчових підприємств -- міжнародні стандарти -- основні фонди -- екологізація основних фондів -- екологічна культура персоналу -- экологические платежи -- загрязняющие вещества -- капитальные инвестиции -- окружающая среда -- отходы производства -- экологизация производства -- пищевое производство -- продукты питания -- пищевая промышленность -- пищевые предприятия -- экологизация пищевых предприятий -- международные стандарты -- основные фонды -- экологизация основных фондов -- экологическая культура персонала
Анотація: Досліджуються економіко-екологічні проблеми підприємств харчової промисловості на прикладі виробників Вінницької області. Здійснено порівняльний аналіз екологічних платежів, які пред’явлені до сплати та фактично сплачені підприємствами регіону, обсягів капітальних інвестицій і поточних витрат на охорону навколишнього середовища, обсягів викидів забруднюючих речовин у навколишнє середовище підприємствами харчової галузі Вінниччини.

Перейти к внешнему ресурсу: \\tower-2008\textlok\Адвокат\Економ_час_ХХІ_2014_3-4\44.pdf

Дод.точки доступу:
Лозовська, Н. М. (аспірант)

Знайти схожі

9.


    Дунда, С. П. (кандидат економічних наук; доцент; Національний університет харчових технологій; Україна).
    Розвиток підприємств харчової промисловості України : сучасний стан та проблеми / С. П. Дунда // Формування ринкових відносин в Україні : Збірник наукових праць. - 2013. - № 4. - С. 161-164 : табл., схем. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.304.25(4УКР)-86
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика пищевой промышленности, 2003-2011 гг.

   Економіка харчової промисловості, 2003-2011 рр.

   Украина
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
отраслевое развитие -- галузеве розвиток -- рентабельность предприятий -- рентабельність підприємств -- экономика предприятий -- економіка підприємств -- экономическая эффективность предприятий -- економічна ефективність підприємств -- пищевые предприятия -- харчові підприємства
Анотація: Проаналізовано сучасний стан та визначено основні проблеми розвитку підприємств харчової промисловості.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Знайти схожі

10.


    Корнієнко, Т. М. (здобувач; старший викладач; Відкритий міжнародний університет розвитку людини "Україна").
    Комплекс заходів для вдосконалення системи стратегічного управління якістю продукції на хлібопекарських підприємствах харчової промисловості / Т. М. Корнієнко // Формування ринкових відносин в Україні. - 2013. - № 2. - С. 170-174 : схем. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.304.25(4УКР)-80
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика пищевой промышленности

   Економіка харчової промисловості

   Украина
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
отраслевое лидерство -- галузеве лідерство -- управление качеством продукции -- управління якістю продукції -- персонал -- продуктовый ассортимент -- продуктовий асортимент -- производственное планирование -- виробниче планування -- производственные процессы -- виробничі процеси -- управленческие принципы -- управлінські принципи -- хлебопекарные предприятия -- хлібопекарські підприємства -- харчові підприємства -- пищевые предприятия
Анотація: Розглянуто комплекс заходів для вдосконалення системи стратегічного управління якістю продукції на хлібопекарських підприємствах, який є одним з основних важелів для забезпечення ефективного управління якістю виробництва хліба і хлібобулочних виробів у харчовій промисловості.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Знайти схожі

 1-10    11-21   21-21 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)