Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>S=Економіка легкої та харчової промисловості<.>
Загальна кількість знайдених документів : 43
Показані документи с 1 за 10
 1-10    11-20   21-30   31-40   41-43 
1.


    Kozak, L. V. (Associate Professor: Dean of the Faculty of Economics).
    Criteria of purchasing behavior of consumers in the food market in Ukraine / L. V. Kozak // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2014. - № 5. - P30-36 : рис. - статья на анг. яз. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Экономика легкой и пищевой промышленности
   Економіка легкої та харчової промисловості

   Україна
Кл.слова (ненормовані):
молоде покоління -- покоління Y -- споживачі -- ринок продуктів харчування -- купівельна поведінка споживачів -- маркетингові дослідження -- молодое поколение -- поколение Y -- потребители -- рынок продуктов питания -- покупательское поведение потребителей -- маркетинговые исследования
Анотація: Висвітлено особливості купівельної поведінки на ринку продуктів харчування представників покоління Y в Україні, народжених у 1991–1994 роках. На основі вибіркового маркетингового опитування 1270 осіб віком від 19 до 22 років з десяти областей України (з них 540 чоловіків і 730 жінок) було виявлено погляди наймолодшого покоління в Україні щодо їх сприйняття продуктів харчування як потреби; досліджено функціональні й уявні атрибути продуктів харчування, а також морально-етичні цінності та критерії їх закупівлі, які є значимими для цієї вікової групи; визначено критерії купівельної поведінки споживачів на даному ринку. Результатом проведеного дослідження є зроблені автором висновки щодо типу та особливостей купівельної поведінки досліджуваної групи представників покоління Y в Україні на ринку продуктів харчування, які можуть бути використані у формуванні стратегій позиціювання вітчизняних аграрних і переробних підприємств. Наукова новизна дослідження полягає у комплексному та системному аналізі сукупного впливу на купівельну поведінку споживачів реальних та асоціативних атрибутів продуктів харчування. Практична цінність запропонованої методики дослідження полягає в тому, що її можна застосовувати для виявлення особливостей купівельної поведінки на ринку продуктів харчування решти вікових груп, а також на інших ринках.


Знайти схожі

2.


    Skrypnyk, A. V. (doctor of economical science; professor).
    Meat production: global and Ukraine trends / A. V. Skrypnyk, M. A. Rodyna // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2014. - № 3. - С. 93-100 : рис. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка легкої та харчової промисловості
   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
Кл.слова (ненормовані):
м’ясна продукція -- виробництво м’ясної продукції -- ринок м’ясної продукції -- світовий ринок м'яса -- світові ціни -- імпорт м’ясної продукції -- тарифне регулювання -- мясная продукция -- производство мясной продукции -- рынок мясной продукции -- мировой рынок мяса -- мировые цены -- импорт мясной продукции -- тарифное регулирование
Анотація: Розглянуто виробництво м'ясної продукції в Україні та світі. Проаналізовано вплив світового ринку м'ясної продукції на вітчизняний. Введено поняття світової ціни на конкретний тип м'ясної продукції як середньозваженої ціни 20 провідних світових експортерів досліджуваної продукції. Для оцінки стабільності цього показника аналогічним чином введено поняття дисперсії ціни на заданий вид продукції. Описано тенденції українського та світового ринку м'ясопродуктів. За допомогою моделі експоненціального тренду оцінено середньорічні темпи зростання цін і обсягів виробництва. Показано, що найближчим часом світове виробництво курятини перевищить виробництво свинини. Зроблено порівняння світових і вітчизняних цін на такі товарні позиції, як свинина, курятина, яловичина. Показано, що маржа цін світового і внутрішнього ринків зберігається для яловичини, водночас рівень внутрішніх цін на свинину вже досяг рівня цін світового ринку, а для курятини внутрішні ціни перевищують світові. На основі порівняння рівнів цін світового та внутрішнього ринків зроблено висновок про необхідність внесення змін до тарифного регулювання імпорту м'ясної продукції.


Дод.точки доступу:
Rodyna, M. A. (first year magister)

Знайти схожі

3.


    Лісовський, М. Ю.
    Євроінтеграційний рух України до СОТ: випробування на шляху легкої промисловості [Электронный ресурс] / М. Ю. Лісовський // Технології та дизайн. - 2016. - № 1. - Библиогр. в конце ст. - рис., табл. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
Рубрики: Економіка
   Економіка легкої та харчової промисловості

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
структура експорту -- структура імпорту -- легка промисловість -- легкая промышленность -- європейська інтеграція -- европейская интеграция -- вступ до СОТ -- вступление в ВТО -- позитивні аспекти -- позитивные аспекты -- негативні аспекти -- негативные аспекты -- структура экспорта -- структура импорта -- экономические последствия -- економічні наслідки
Анотація: Надано комплексну оцінку економічних наслідків вступу України до Світової організації торгівлі у галузі легкої промисловості, наведена узагальнена картина основних переваг (можливостей) та недоліків (загроз) які постають перед Україною внаслідок приєднання до СОТ для підприємств даної галузі, які потрібно враховувати при подальшій співпраці.
Предоставлено комплексную оценку экономических последствий вступления Украины во Всемирную торговую организацию в области легкой промышленности, приведена обобщённая картина основных преимуществ (возможностей) и недостатков (угроз), которые стоят перед Украиной в результате присоединения к ВТО для предприятий данной отрасли. которые нужно учитывать при дальнейшем сотрудничестве.
In the article is given complex appraisal of the economic consequences of Ukraine’s integration to World Trade Organization in the light industry, is resulted the generalized picture of main advantages (possibilities) and failings (threats) which appear as a result of Ukrainian joining to WTO for the enterprises of this branch, which need to be considered at further cooperation.


Дод.точки доступу:
Всемирная торговая организация \о ней\; Світова організація торгівлі \о ней\

Знайти схожі

4.


    Стройко, Тетяна (доктор економічних наук; Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського).
    Імплементація європейських стандартів якості як фактор підвищення конкурентоспроможності харчової промисловості України / Т. Стройко, Є. Бойко // Економіст : науково-практичний журнал. - 2014. - № 5. - P36-38. - Бібліогр. в кінці ст. - Стаття англійською мовою. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Экономика
   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Економіка

   Економіка легкої та харчової промисловості

Кл.слова (ненормовані):
харчова промисловість -- пищевая промышленность -- конкурентоспроможність харчової промисловості -- конкурентоспособность пищевой промышленности -- європейські стандарти якості -- европейские стандарты качества -- управління якостю продукції -- управление качеством продукции
Анотація: Обгрунтовано основні напрямки впровадження європейських стандартів як фактора підвищення конкурентоспроможності харчової промисловості України. Досліджено поточну систему контролю за якістю харчових продуктів. Проаналізовано міжнародні тенденції щодо управління якістю продуктів. Встановлено заходи щодо запровадження європейських стандартів якості.



Дод.точки доступу:
Бойко, Євгенія (кандидат економічних наук; Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова; м. Миколаїв)
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

5.


    Волошина, Тамара Миколаївна (кандидат економічних наук; доцент).
    Інноваційний підхід до розвитку підприємств пивоварної промисловості / Т. М. Волошина, І. В. Мельник, А. І. Литвинчук // Економіка. Фінанси. Право : інформаційно-аналітичний журнал. - 2013. - № 2. - С. 3-5 : табл., рис. - Библиогр. в конце ст.
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка легкої та харчової промисловості

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
пивоварна промисловість -- пивоваренная промышленность -- ринки пива -- рынки пива -- сегментація ринків -- сегментация рынков -- сегментація українського ринку пива -- сегментация украинского рынка пива -- торгові марки -- торговые марки -- оригінальне пиво -- оригинальное пиво -- виробництво оригінального пива -- производство оригинального пива -- тритікале -- тритикале -- несолоджена сировина -- несолодовое сырье -- підприємства пивоварної промисловості -- предприятия пивовареннной промышленности -- споживання пива -- потребление пива -- рівень споживання пива -- уровень потребления пива -- світле пиво -- светлое пиво
Анотація: Представлено аналіз ринку виробництва пива в Україні, розглянуто новий напрямок виробництва оригінального пива з використанням тритікале як несолодженої сировини.

Утримувачі документа:
КЗК ДОУНБ

Дод.точки доступу:
Мельник, Ірина Василівна (кандидат технічних наук; доцент); Литвинчук, Анна Іванівна (магістрант кафедри технології вина та енології)

Є примірники у відділах: всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)

Знайти схожі

6.


   
    Історичний крок: КМДА, КНУТД та низка підприємств підписали угоду щодо створення освітнього інвестиційно-технологічного кластеру легкої промисловості [Текст] // Легка промисловість. - 2015. - № 4. - С. 44-45 : фот. цв. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 0135-230X
УДК
Рубрики: Кластер
   Економіка

   Економіка легкої та харчової промисловості

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
    Украина

    Київ

    Киев

Кл.слова (ненормовані):
легка промисловість -- легкая промышленность -- кластери -- кластеры -- міські адміністрації -- городские администрации -- вищі навчальні заклади -- высшие учебные заведения -- угоди про співпрацю -- соглашения о сотрудничестве -- освітні інвестиційно-технологічні кластери -- образовательные инвестиционно-технологические кластеры
Анотація: Напередодні Нового року, 22 грудня 2015 р., підписано Угоду про співпрацю між виконавчим органом КМДА, КНУТД та підприємствами легкої промисловості.


Дод.точки доступу:
Угода про співпрацю між виконавчим органом КМДА, КНУТД та підприємствами легкої промисловості. \о произв.\; Київська міська державна адміністрація \о ней\; Київський національний університет технології та дизайну \о нем\

Знайти схожі

7.


    Грибан, Сергій Вікторович (аспірант; Житомирський національний агроекологічний університет).
    Бізнес-процеси та ефективність діяльності підприємств хлібопекарської галузі регіону / С. В. Грибан // Економіка АПК : міжнародний науково-виробничий журнал . - 2015. - № 1. - С. 113-120 : табл.; рис. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка легкої та харчової промисловості
   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
    Украина

    Житомирська область

    Житомирская область

Кл.слова (ненормовані):
хлібопекарська галузь -- хлебопекарная отрасль -- хлібопекарська промисловість -- хлебопекарная промышленность -- хлібопекарські підприємства -- хлебопекарные предприятия -- управленческий учет -- упралінський облік -- реінжиніринг -- реинжиниринг -- бізнес-процеси -- бизнес-процессы -- фінансові результати -- финансовые результаты -- операційні витрати -- операционные расходы -- прибутковість капіталу -- прибыльность капитала -- оборотність активів -- оборачиваемость активов -- управління прибутком -- управление прибылью
Анотація: Перед підприємствами хлібопекарської галузі постійно стоїть двояке завдання: досягти бажаного рівня прибутковості та не допустити суттєвого зростання цін на основні види хліба і хлібобулочної продукції. За допомогою бізнес-процесу «Облік» проаналізовано ефективність операційної діяльності підприємств хлібопекарської галузі, а саме таких бізнес-процесів, як «виробництво», «кадри», «менеджмент», «закупки», «логістика». Важливе значення тут відіграють фінансові коефіцієнти, які одночасно відображають цілі бізнесу та його стандарти, уможливлюють оцінити як поточний стан, так і довгострокові стратегії підприємства, забезпечують менеджера інформацією про найважливіші аспекти діяльності підприємств, що потребують оперативного втручання.

Перейти к внешнему ресурсу: текст статьи

Знайти схожі

8.


   
    Бізнес-форум "Одеський регіон - центр генерації імпульсу для розвитку легкої промисловості" [Текст] // Легка промисловість. - 2015. - № 4. - С. 47-49 : фот. цв. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ . - ISSN 0135-230X
УДК
Рубрики: Легка промисловість
   Економіка

   Економіка легкої та харчової промисловості

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
    Украина

    Одеська область

    Одесская область

Кл.слова (ненормовані):
легка промисловість -- легкая промышленность -- регіони України -- регионы Украины -- бізнес-форуми -- бизнес-форумы
Анотація: 10 грудня 2015 р. у залі засідань Одеської обласної державної адміністрації відбувся бізнес-форум "Одеський регіон - центр генерації імпульсу для розвитку легкої промисловості"


Дод.точки доступу:
Бізнес-форум "Одеський регіон - центр генерації імпульсу для розвитку легкої промисловості" \о нем\; Одеський регіон - центр генерації імпульсу для розвитку легкої промисловості, бізнес-форум \о нем\

Знайти схожі

9.


    Баннова, Ірина (кандидат технічних наук; директор Хмельницького обласного громадського об'єднання "Швейний кластер").
    Баннова ірина: "Підготовка кадрів для швейної промисловості - одне із головних завдань швейного кластера сьогодні" : [інтерв'ю] / Ірина Баннова // Економіст : Науково-практичний журнал. Зас.: фірма "Колегіум". - 2008. - № 10. - С. 16-17
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка легкої та харчової промисловості

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Україна
    Хмельницька область

Кл.слова (ненормовані):
інтерв'ю -- кластери -- швейні кластери -- об'єднання підприємств -- швейна промисловість -- галузі промисловості -- регіональна економіка -- учбові заклади -- интервью -- кластеры -- швейные кластеры -- объединения предприятий -- швейная промышленность -- отрасли промышленности -- региональная экономика -- учебные заведения
Анотація: Інтерв'ю директора Хмельницького обласного громадського об'єднання "Швейний кластер" щодо створення швейного кластеру на Поділлі.

Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (30.01.2009р. Інв.2107ж - Б.ц.) (вільний)

Знайти схожі

10.


    Олійник, Д. (професор; доктор економічних наук).
    До питання використання генетично модифікованих організмів в Україні / Д. Олійник // Економіка України : Щомісячний політіко-економічний журнал. Держком УРСР по економіці и АH УРСР. До 1992р -Економіка Радянської України - на рос. та укр. мовах. - 2009. - № 6. - С. 85-92. - Библиогр. в сносках
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка легкої та харчової промисловості

   Гігієна харчування

   Экономика

   Экономика легкой и пищевой промышленности

   Гигиена питания

   Україна
Кл.слова (ненормовані):
ГМО -- продукти харчування -- використання генетично модифікованих організмів -- харчові продукти -- державне регулювання -- маркування продуктів -- генетически модифицированные организмы -- продукты питания -- использование генетически модифицированных организмов -- пищевые продукты -- государственное регулирование -- маркировка продуктов
Анотація: Розглянуто доцільність запровадження єдиних підходів щодо використання продуктів харчування, які містять генетично модифіковані організми. Проаналізовано їх використання в Україні та вплив на здоров'я споживачів. Наведено рекомендації щодо реформування системи технічного регулювання та споживчої політики шляхом введення технічних регламентів і нормативно-правових актів стосовно встановлення вимог до безпеки харчових продуктів, які виробляються із сировини, отриманої з генетично модифікованих рослин і тварин.


Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (14.08.2009р. Прим. 1 - ) (вільний)

Знайти схожі

 1-10    11-20   21-30   31-40   41-43 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)