Головна
Авторизація
Прізвище
№ читательского билета
 

Бази даних


Статті, доповіді, тези- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: <.>S=Економіка харчової промисловості<.>
Загальна кількість знайдених документів : 75
Показані документи с 1 за 10
 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-60      
1.


    Михайлова, Л. І. (доктор економічних наук; професор; Сумський національний аграрний університет).
    Перспективи підвищення експортного потенціалу харчової промисловості Сумської області / Л. І. Михайлова, І. О. Білецька // Економіка АПК : Міжнародний науково-виробничий журнал. - 2009. - № 5(175). - С. 116-112 : рис. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
ДРНТІ
ББК 65.305.73
Рубрики: Економіка харчової промисловості
   Экономика пищевой промышленности

   Україна
    Сумська область

Кл.слова (ненормовані):
експортний потенціал -- харчова промисловість -- галузі економіки -- отрасли промышленности -- экспортный потенциал -- пищевая промышленность
Анотація: Оцінюються стан та підвищення експортної орієнтації харчовой промисловості шляхом удосконалення економічного й технологічного забезпечення, а також розроблюються рекомендації і пропозиції щодо вирішення цих питань з урахуванням існуючої ситуації на зовнішньому ринку.

Утримувачі документа:
Державний вищий навчальний заклад "Херсонський державний аграрний університет"

Дод.точки доступу:
Білецька, І.О. (магістр; Сумський національний аграрний університет); Світова організація торгівлі \о ней\

Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (29.07.2009р. Прим. 1 - ) (вільний)

Знайти схожі

2.


    Шабля, О. С. (старший науковий співробітник; Інститут південного овочівництва і баштанництва УААН).
    Економічна ефективність переробки баштанної продукції / О.С. Шабля // Економіка АПК : Міжнародний науково-виробничий журнал. - 2009. - № 4(174). - С. 89-93 : рис. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
ДРНТІ
ББК 65.305.73 + 65.422.537
Рубрики: Економіка харчової промисловості
   Переробка баштанної продукції

   Економіка торгівлі

   Сільськогосподарська продукція

   Экономика пищевой промышленности

   Переработка бахчевой продукции

   Экономика торговли

   Сельскохозяйственная продукция

   Україна
    Херсонська область

Кл.слова (ненормовані):
олія гарбузова -- ринок баштанних культур -- сушені баштанні -- масло тыквенное -- рынок баштанных культур -- сушеные бахчевые -- баштанные культуры -- тыквенное масло -- гарбузова олія -- бахчева продукція
Анотація: Поступовий перехід споживачів свіжих баштанних із ринків у супермаркети веде до конкуренції між торговими мережами. І ця конкуренція надалі тільки посилюватиметься, диктуючи виробникам і оптовикам свої вимоги до якості продукції, її оформлення і стабільності постачання.

Утримувачі документа:
Державний вищий навчальний заклад "Херсонський державний аграрний університет"

Дод.точки доступу:
Институт южного овощеводства и бахчеводства УААН \о нем\; Інститут південного овочівництва і баштанництва УААН \о нем\

Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (29.07.2009р. Прим. 1 - ) (вільний)

Знайти схожі

3.


    Зборовська, Ю. Л. (аспірант; Уманський державний аграрний університет).
    Інноваційні чинники формування експортного потенціалу переробної промисловості / Ю.Л. Зборовська // Економіка АПК : Міжнародний науково-виробничий журнал. - 2009. - № 1(171). - С. 107-110. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
ДРНТІ
ББК 65.305.73-551 + 65.32-55
Рубрики: Економіка харчової промисловості
   Економіка АПК

   Экономика пищевой промышленности

   Экономика АПК

   Україна
    Вінницька область

Кл.слова (ненормовані):
інноваційна діяльність -- експортний потенціал -- економіка харчової промисловості -- переробна промисловість -- инновационная деятельность -- экспортный потенциал -- экономика пищевой промышленности -- перерабатывающая промышленность -- пищевая промышленность -- отрасли промышленности -- галузі промисловості
Анотація: Аналіз інноваційної діяльності підприємств Вінницької області та дослідження її значення для формування експортного потенціалу переробної промисловості АПК регіону.

Утримувачі документа:
Державний вищий навчальний заклад "Херсонський державний аграрний університет"

Є примірники у відділах:
ЧЗНЛ (23.02.2009р. Прим. 1 - ) (вільний)

Знайти схожі

4.


    Кокодей, Татьяна (кандидат экономических наук; Севастопольский национальный технический университет).
    Моделирование оптимального стратегического выбора предприятия пищевой отрасли / Т. Кокодей // Економіст : науково-практичний журнал. - 2011. - № 11. - С. 56-58 : рис. - Библиогр. в конце ст.
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка харчової промисловості

   Экономика

   Экономика пищевой промышленности

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
економіка харчової промисловості -- харчова промисловість -- галузі економіки -- підприємства харчової галузі -- конкурентоспроможність підприємств -- моделювання вибору -- моделювання оптимального вибору -- моделювання оптимального стратегічного вибору -- стратегії підприємств -- багатокомпонентні стратегії -- варіативність середовища -- поліциклічна варіативність середовища -- вплив середовища -- прогнозування впливів середовища -- інтерактивно-попереджуючі реакції -- экономика пищевой промышленности -- пищевая промышленность -- отрасли экономики -- предприятия пищевой отрасли -- конкурентоспособность предприятий -- моделирование выбора -- моделирование оптимального выбора -- моделирование оптимального стратегического выбора -- стратегии предприятий -- многокомпонентные стратегии -- вариативность среды -- полициклическая вариативность среды -- влияние среды -- прогнозирование влияний среды -- интерактивно-упреждающие реакции
Анотація: Разработана модель оптимального стратегического выбора предприятия пищевой отрасли в условиях полициклической вариативности среды. Моделирование основывается на предложенной трактовке стратегии предприятия как интерактивно-упреждающей реакции на изменчивость среды.


Є примірники у відділах: всього 1 : ЧЗНЛ (1)
Вільні: ЧЗНЛ (1)

Знайти схожі

5.


    Крисанов, Дмитро (доктор економічних наук).
    Оцінювання людського капіталу та мотивація персоналу підприємств харчової промисловості / Д. Крисанов, В. Лисак // Економіст : науково-практичний журнал. - 2011. - № 3. - С. 17-22. - В ОБЛ. БИБЛИОТЕКЕ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка харчової промисловості

   Экономика

   Экономика пищевой промышленности

   Україна
    Хмельницька область

Кл.слова (ненормовані):
економіка харчової промисловості -- харчова промисловість -- хлібопекарська галузь -- персонал підприємств -- мотивація персоналу -- людський капітал -- оцінювання людського капіталу -- кадрова політика -- экономика пищевой промышленности -- пищевая промышленность -- хлебопекарская отрасль -- персонал предприятий -- мотивация персонала -- людской капитал -- оценивание людского капитала -- кадровая политика


Дод.точки доступу:
Лисак, Володимир
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)

Знайти схожі

6.


    Овсієнко, Н. В. (аспірант; Київський національний економічний університет ім. В.Гетьмана; м.Київ; Україна).
    Узагальнена модель реалізації маркетингової стратегії на молокопереробному підприємстві / Н. В. Овсієнко // Формування ринкових відносин в Україні : науковий економічний журнал. - 2012. - № 10. - С. 135-140 : табл., граф. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.304.25в7-5
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика пищевой промышленности

   Економіка харчової промисловості

Кл.слова (ненормовані):
стратегическое управление -- стратегічне управління -- графические области эластичности функции -- графічні області еластичності функції -- кривая сохранения спроса -- крива збереження попиту -- кривая спроса -- крива попиту -- логистические кривые -- логістичні криві -- маркетинговые стратегии -- маркетингової стратегії -- мерчендайзинг -- мерчендайзінг -- молокоперерабатываюшие предприятия -- молокопереробні підприємства -- предельный уровень сбыта -- граничний рівень сбуту -- экономическое моделирование -- економічне моделювання -- життевий цикл товару -- жизненный цикл товара
Анотація: Вивчається питання узагальненої моделі реалізації маркетингової стратегії на молокопереробному підприємстві. За допомогою логістичної кривої співвідносяться витрати на мерчендайзинг з отриманими результатами. Розглянуто функцію збуту в залежності від маркетингових витрат. При чому введемо поняття граничного рівня збуту Z який залежить не тільки від потужності виробництва, а й від попиту на товар, який, у свою чергу, залежить від маркетингової оптимальної стратегії. Знаходимо графічно обласні еластичності функції попиту.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Знайти схожі

7.


    Корнієнко, Т. М. (здобувач; старший викладач; Відкритий міжнародний університет розвитку людини "Україна").
    Переваги впровадження сертифікованої системи управління якості в хлібопекарській галузі / Т. М. Корнієнко // Формування ринкових відносин в Україні : Збірник наукових праць. - 2012. - № 11. - С. 228-231. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.304.25(4УКР)-80
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика пищевой промышленности

   Економіка харчової промисловості

   Украина
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
управление качеством -- управління якістю -- безопасность пищевых продуктов -- безпека харчових продуктів -- качество продукции -- якість продукції -- международные стандарты -- міжнародні истандарти -- сертификаты качества -- сертифікати якості -- сертифицированные системы -- сертифіковані системи -- преимущества сертификации продукции -- переваги сертифікації продукції -- хлебопекарская отрасль -- хлібопекарська галузь -- хлебопекарские предприятия -- хлібопекарські підприємства -- нормативно-правове регулювання -- нормативно-правовое регулирование
Анотація: Розглянуто впровадження сертифікованої системи управління якістю відповідно до вимог стандартів ISO серії 9000, що дозволяє зменшити витрати підприємства на якість.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Дод.точки доступу:
ISO 9000, международный стандарт \о произв.\; Про безпечність харчових продуктів,закон України \о произв.\

Знайти схожі

8.


    Бєлозерцев, Василь (Дніпропетровський національний університет).
    Концептуальна модель формування кредитної політики підприємств молокопереробної галузі України / В. Бєлозерцев // Економіст : науково-практичний журнал. - 2012. - № 8. - С. 79-82 : табл. - Библиогр. в конце ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
УДК
ББК 65.305.7
Рубрики: Економіка
   Економіка харчової промисловості

   Экономика

   Экономика пищевой промышленности

   Україна
    Украина

Кл.слова (ненормовані):
економіка харчової промисловості -- галузі економіки -- харчова промисловість -- молокопереробна галузь -- державне управління -- кредитна політика -- кредитна політика підприємств -- товарне кредитування -- экономика пищевой промышленности -- отрасли экономики -- пищевая промышленность -- молокоперерабатывающая отрасль -- государственное управление -- кредитная политика -- кредитная политика предприятий -- товарное кредитование
Анотація: Статтю присвячено дослідженню проблем формування кредитної політики підприємств молокопереробної галузі України. Визначено актуальні проблеми товарного кредитування, що потребують їх практичного розв'язання. Обгрунтовано об'єктивну необхідність державного управління процесами товарного кредитування та розроблено концептуальну модель формування кредитної політики підприємств молокопереробної галузі України.


Знайти схожі

9.
   65.304.25(4УКР)в7-2
   Z 99


    Ібрагімов, Ернест Енверович (кандидат економічних наук; доцент; завідувач кафедри "Фінансів та туризму"; Кримський факультет Запорізького національного університету; м. Сімферополь).
    Особливості формування стратегічного плану в корпораціях хлібопекарської галузі / Е. Е. Ібрагімов // Формування ринкових відносин в Україні : науковий економічний журнал. - 2012. - № 9. - С. 134-138 : табл., граф., схем. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.304.25(4УКР)в7-2
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика пищевой промышленности

   Економіка харчової промисловості

   Корпоративне управління

   Украина
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
интеллектуальный капитал -- інтелектуальний капітал -- корпоративное управление -- конкурентные преимущества -- конкурентні переваги -- производственные затраты -- виробничі витрати -- стратегическое планирование -- стратегічне планування -- хлебопекарные предприятия -- хлібопекарні підприємства -- рентабельність власного капіталу -- рентабельность собственного капитала -- управління персоналом -- управление персоналом
Анотація: Розглянуто проблему диверсифікації ринків збуту і збереження конкурентної переваги підприємства при формуванні плану стратегії на основі інтелектуальної підтримки на ПАТ "Кримхліб". Визначено, що істотним фактором конкурентної переваги підприємств є використання активів знань та формування ефективного стратегічного планування завдяки застосуванню сучасних виробничих технологій та обладнанню, а також високий рівень знань трудового персоналу.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Дод.точки доступу:
Крымхлеб, ОАО \о нем\; Кримхліб \о нем\

Знайти схожі

10.


    Король, Світлана Яківна (доцент кафедри бухгалтерського обліку Київського національного торговельно-економічного університету; м.Київ; Україна; кандидат економічних наук; доцент).
    Державне регулювання у лікеро-горілчаній галузі / С. Я. Король // Актуальні проблеми економіки : Науковий економічний журнал. - 2012. - № 11. - С. 86-94 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. - В ОБЛ. БІБЛІОТЕЦІ
ББК 65.304.25(4УКР)-80
Рубрики: Экономика
   Економіка

   Экономика пищевой промышленности

   Економіка харчової промисловості

   Украина
    Україна

Кл.слова (ненормовані):
акцизные налоги -- акцизні податки -- управление качеством -- управління якістю -- акцизы -- акцизи -- государственное регулирование экономики -- державне регулювання економіки -- качество продукции -- якість продукції -- ликеро-водочная отрасль -- лікеро-горілчана галузь -- лицензирование -- ліцензування -- налогообложение -- оподаткування -- налоговые ставки -- податкові ставки -- нормативно-правове регулювання -- нормативно-правовое регулирование -- стандартизация продукции -- стандартизація продукції -- сертификация продукции -- сертифікація продукції -- фальсифицированная продукция -- фальсифікована продукція -- экспертиза качества -- експертиза якості
Анотація: Проаналізовано стан державного регулювання у лікеро-горілчаній галузі щодо забезпечення якості продукції. Розглянуто систему ліцензування, сертифікації і стандартизації виробництва лікеро-горілчаної продукції та стягнення акцизного податку, надано рекомендації щодо їх удосокналення.

Утримувачі документа:
Днепропетровская ЦГБ : г.Днепропетровск, ул. Ленина, 23

Дод.точки доступу:
О государственном регулировании производства и оборота спирта этилового, коньячного и плодового, алкогольных напитков и табачных изделий, закон Украины \о произв.\; Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, кон'ячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, закон України \о произв.\; О защите прав потребителей, закон Ураины \о произв.\; Про захист прав споживачів, закон України \о произв.\; Об усовершенствовании управления предприятиями спиртовой и ликеро-водочной промышленности, Постановление Кабинета Министров Украины \о произв.\; ISO 9001:2000, Системы управления качеством, Требования \о произв.\; ISO 9001:2008, Системи управління якістю. Вимоги \о произв.\; Укрспирт, концерн \о нем\; Хозяйственный кодекс Украины \о произв.\; Господарський кодекс України \о произв.\

Знайти схожі

 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-60      
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)